Kuranda Geçen Kız ve Erkek Bebek İsimleri ve Anlamları

ALLAH razı olsun güzel bir konu olmuş. Birçok anne ve baba, kız veya erkek doğacak bebekleri için isim arıyor. Bu tür faydalı konuların açılması, anne ve babalara oldukça fayda sağlıyor. Bende kısmet olur da evlenirsem, alemlerin rabbi olan ALLAH'tan hayırlısıyla iki tane evlat istiyorum. Birisi kız ve birisi de erkek. Kızımın ismini ecir, oğlumun ismini de ibrahim koymayı düşünüyorum. Ecir ve ibrahim de kuran-ı kerim de geçen isimler arasında. Konu için yönetime teşekkür ederim, bizde içimizi dökmüş olduk. ALLAH razı olsun, iyi forumlar. :)

Bende önceden yazmıştım ama Allah rağzı olsun demek gelmedi aklıma. Katılımda bulunan tüm herkese teşekkür ediyorum Allah rağzı gelsin hepinizden arkadaşlarım. Herkese iyi paylaşımlar diliyorum iyiki vüarsınız. teşekkür yerine bu daha iyi geldi bana , kendimi iyi hissettirdi vallahi. Tşk.
 
Bende bunlara tamamen katılıyorum. o kadar güzel isimler var ki kayıtsız kalmamak imkansız. Şahsen benim ismi bırakın kuran ismi olmasını, bir anlamı bile yok. Aileler bu konuda daha duyarlı olmalı diye düşünüyorum
 
benim adım rana ve ismimin çok güzel olduğunu düşünüyorum :dilektut:adımın anlamı bütün ülkelerde çok güzel
 
Arkadaslar benimde insallah kizim olucak. Adini Esma koymayi düşünüyorum. Çok arastirdim, kuranda gecmesi tsbiki güzel ama kuranda gecmesinden ziyade anlaminin güzel olmasi gerekiyormus. Bence anlamlarina dikkat edin. Mesela Aleyna da kuranda geciyor ama amlami güzel deilmis. Ysni kuranda geçmesi şart deil.
 
teyzoşumun yeni doğacak kızına süper isimler buldum teşekkür ederim sağolun ^_^ :)
 
Geri
Üst