Kurban Bayramı Arefe Günü Yapılacak İbadetler ve Dualar

FiRaRi_MeLeK

Daimi Üye
Üye
Kurban Bayramı Arefe Günü Yapılacak İbadetler ve Dualar
arefe günü yapılacak ibadetler kurban bayramı arifesinde yapılacak ibadetler kurban bayramı arefe bayram günü arifesinde
Zil-hicce'nin birinden onuna kadar "leyâlii aşere" yani on mübârek gecedir.

Bu ayda noksanların tamamlanması için İstiğfâr-ı şerîf Salevât-ı şerîfe diğer duâlar ve tesbih namazına devamda hayır vardır.
Hacca gidemeyen mü'minlerin bu günlerde oruç tutmaları çok büyük fazîlettir. O bakımdan Kurban bayramından evvel 9 gün oruç tutmalı 10'uncu günü kurban kesilinceye kadar da birşey yemeyip oruçlu bulunmalı ve orucunu kurban eti ile açmalıdır.

Hiç olmazsa 8'inci gün ile beraber 9'uncu günü (Arefe günü) oruçlu olmak lâzımdır.
Kurban bayramı arefe günü sabah namazından bayramın 4'üncü günü ikindi namazına kadar bütün farzların arkasından tekbir almak kadın-erkek her mükellefe vâciptir.
Hacca gidemeyen müslümanlar Arefe günü günü öğle ile ikindi arası kendini Arafat'ta kabul ederek Allah rızası için 2 rek'at namaz kılar.

Her rek'atte 1 Fâtiha-i şerîfe 3 "Kul yâ eyyühel-kâfirun..." 10 İhlâs-ı şerîf okur.
Namaza şu niyetle başlanır: "Yâ Rabbî bugün şu saatlerde Arafat'ta binlerce müslümanın "Lebbeyk" diye ilticâ ettiği zamanda âciz kulun orada bulunamadı. Bu kulunun rûhunu onlarla beraber kılıp benim ilticâmı da onların ilticâsına ilhak buyur. Orada afv-ı umûmîye mazhar kıldığın kullarına beni de ilhak eyle Allâhü Ekber."

Namazda sonra:
70 İstiğfâr-ı şerîf
11 veya 70 tevhid:
لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ، لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ
"Lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît. Ve hüve hayyün lâ yemûtü biyedihil-hayr. Ve hüve alâ külli şey'in kadîr"
3 veya 11 veya 70 tekbir:
اَللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَكْبَرُ اَللهُ اَكْبَرُ وَِللهِ الْحَمْدُ
"Allâhü ekber. Allâhü ekber. Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber. Ve lillâhil-hamd"

100 defa:
سُبْحَانَ الَّذِى فِى السَّمَاءِ عَرْشُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى اْلاَرْضِ سُلْطَانُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى اْلاَرْضِ حُكْمُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْقَبْرِ قَضَائُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ سُبْحَانَ الَّذِى فِى الْبَحْرِ سَبِيلُهُ سُبْحَانَ الَّذِى رَفَعَ السَّمَاءَ سُبْحَانَ الَّذِى بَسَطَ اْلاَرْضَ سُبْحَانَ الَّذِى لاَ مَلْجَأَ وَلاَ مَنْجَأَ مِنْهُ اِلاَّ اِلَيْهِ

"Sübhânellezî fis-semâi arşuhû
Sübhânellezî fil-ardı sultânühû
Sübhânellezî fil-ardı hukmühû
Sübhânellezî fil-cenneti rahmetühû
Sübhânellezî fil-kabri kazâühû
Sübhânellezî fil-kıyâmeti adlühû
Sübhânellezî fil-bahri sebîlühû
Sübhanellezî rafeas-semâe
Sübhânellezî besetal-arda
Sübhânellezî lâ melcee ve lâ mencee minhü illâ ileyh"
Arefe günü öğleden sonra Hızır (a.s.) ile İlyas (a.s.)'ın buluştuklarında okudukları şu duâyı da mümkünse 100 defa okumalıdır:

بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ يَصْرِفُ الصُّوءَ اِلاَّ اللهُ بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ يَسُوقُ الحَيْرَ اِلاَّ اللهُ بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

"Bismillâhi mâşâallâhü lâ yasrifüs-sûe illallâh. Bismillâhi mâşâallâhü lâ yesûkul-hayra illallâh. Bismillâhi mâşâallâhü lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym"
Bundan sonra duâ yapılır.
Arefe ve bayram geceleri mümkünse Hatm-i Enbiyâ Hatm-i İstiğfâr yapmalı ve tesbih namazı kılmalıdır. (Hatm-i istiğfâr 1001 defa)

اَسْتَغْفِرُ اللهَ الْعَظِيمَ وَاَتُوبُ اِلَيْكَ

"Estağfirullâhel-azıym. Ve etûbü ileyk" şeklinde istiğfâr okumakla yapılır.)
 
Son duada ---> بِسْمِ الله ماشاء الله لاَ يَصْرِفُ الصُّوءَ اِلاَّ الله بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ يَسُوقُ الحَيْرَ اِلاَّ اللهُ بِسْمِ اللهِ مَا شَاءَ اللهُ لاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِيمِ

Ilk satırda kı
الصُّوءَ Yerıne السُّوء yazıloıakmıs galıba

Ve ıkıncı satırda kı الحَيْرَ yerınede الخير yazılıcakmıs

Bol selamlar,dua ile,Allah'a emanet...
 
Geri
Üst