Kürtaj nasıl yapılır ve tekniği nedir?

*jellibon*

Daimi Üye
Üye
Kürtaj nasıl yapılır ve tekniği nedir?
kürtaj nasıl yapılır kalçadan iğne nasıl yapılır kürtaj video kalçadan iğne video
Kürtaj nasıl yapılır ve tekniği nedir?

Kürtaj işlemi öncesinde tam jinekolojik muayene ve transvaginal ultrasonografi ile değerlendirme yapılmalıdır.
Günümüzde genellikle vakum aspirasyon yöntemi ile küretaj yapılmaktadır.Bu kullanılan vakum sistemi Karmen kanülü olarak isimlendirilmektedir. Bu sistemin uçları plastik olup kullanıldıktan sonra atılmalı ve tekrar kullanılmaması şiddetle önerilmektedir..
Genel anestezi ya da lokal anestezi uygulanabilir. Daha önce doğum yapmamış veya sezaryen ile doğum yapmış hastalarda genel anestezi tercih edilir.Lokal anestezi ile rahim ağzının her iki yanına anestezik ilaç enjekte edildiği halde rahatsızlık hissi ve vakum esnasında ağrı duyulabilir. Fakat genel olarak kürtajın etkileri düşünüldüğünde uzmanlar genel anestezi önermektedirler. Genel anestezi bir anestezi uzmanı tarafından verilir ve anestezi kürtaj işlemi kısa olduğu için 3-5 dakika sürer. Uyanma süresi ortalama 5 dakikadır. İşlem sonrası 1 saat dinlenmenin ardından anestezi etkisi geçtiği için hasta evine gidebilmektedir ve normal yaşantısına kesintisiz devam edebilmektedir.
İşlem öncesi mutlaka 6 saat açlık gerekir ve kesinlikle su içilmesine de izin verilmez.
Rahim ağzının görülebilmesi için önce vajinal spekulum yerleştirilir. Vajina ve rahim ağzı özel bir solüsyonla silinir.Rahim tek dişli olarak isimlendirilen bir alet ile tutulup çekilir ve düz hale getirilir. Lokal anestezi uygulanacak ise bu işlemden sonra lokal anestezik ilaç yapılır. Genel anestezi uygulanan hastalar bu prosedürü başından itibaren hiç hissetmezler ve görmezler, üsttedeki belirttiğimiz gibi genel anesteziyi önermekteyiz.
Buji olarak isimlendirilen aletler yardımı ile gebelik haftasının büyüklüğüne göre rahim ağzı genişletilir.Daha önce doğum yapmış ve gebelik haftası küçük hamilelerde bu dilatasyon bazen gerekmemektedir. Lokal anestezi uygulanan kadınlarda kürtaj işleminin en sıkıntılı ve ağrılı dönemdir.
Dilatasyonun yani rahim ağzını genişletmenin ardından steril olan ve özel boyutlarda olan plastik kanüller ile rahim ağzından girilerek rahim boşluğuna ulaşılır.Kanülün ucu özel üretilmiş ve 60 santilitrelik vakum yaratan özel enjektöre monte edilir,enjektör ile negatif basınç sağlanarak rahim içindeki madde emilerek temizlenir.Bu yöntem ile keskin,metal küretlerin kullanımı aza indirilmiştir.Eskiden keskin metal küretler ile yapılan kürtajlarda rahim delinmesi,yapışıklık riski daha fazla olmaktaydı. 10 haftanın altındaki kürtajlarda artık bu eski yöntem kullanılmamaktadır. Keskin küretler ile yapılan kürtaj sadece tanı ve biopsi amaçlı yöntemlerde kullanılmakta olup doğru ve yeterli parça alınması için şarttır.
Rahim içi temizlendikten sonra tek dişli çıkarılır, çıktığı yerdeki kanama bir gazlı bez ile tampone edilerek kanama durdurulur. Vagina tekrar antiseptik solüsyonlarla ile yıkanıp spekulum çıkarılır.
Hasta kaldırılmadan rahim içi ultrasonografi ile parça kalıp kalmadığını anlamak için kontrol edilir.
Ağrının daha sonra olmaması için kalçadan iğne ile veya makattan fitil ile ağrı kesici uygulanır ve bütün bu yukardaki işlemler sonrasında normal hayatına devam eder…


alıntıdır kürtajnedir.com
 
kürtaj

bunu yaparken düşüncekler 10 dk zevk alıyorlar sonra daha doğmamış cana kıyıyorlar
 
Geçen bir kürtav videosu izledim keşke izlemez olaydım Aman Allahım kanım çekildi zaten sonuna kadar bakamadım.Keyfi bir şekilde kürtaj olup ta çocuklarını katledenler ve bunu gerçekleştirenler insan olamaz diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst