Kuru Erik Suyu İle Kilo Vermek mümkünmü ?

Uzman SühaN

Administrator
Kuru Erik Suyu İle Kilo Vermek mümkünmü ?
Kuru erik müshil özellikleri ile bilinir. Bazı araştırmalar kuru erik suyunun kabızlığa iyi geldiğini doğrulamıştır. Kabızlık yaygın bir sorundur kilo alımı ile sonuçlanabilir. Kuru erik suyu , iyi bir lif kaynağıdır. Kuru erik suyunun tüketimi, obezite, diyabet , kalp damar hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonlarını önleyebilir. Ayrıca kemik direncini korur. Eski zamanlarda kuru erik suyu ateş ve sarılık tedavilerinde kullanılmıştır. Kilo verme çabalarınızda size yardımcı olabilecek birçok besin vardır. Kuru erik suyu bunlardan biridir. Makalemizin devamında internet aramalarında en çok sorulan kuru erik suyu ile zayıflama nasıl yapılır kaç kilo verilir ile ilgili detaylı bilgiler yer alacaktır. Kuru erik suyu ile ilgili detayları bilgilere ulaşmak için okumaya devam edin..



kuru erik suyu ile zayıflayanlar varmı.jpg







Kuru erik suyu ile zayıflayanlar var mı ? Elbetteki var. Kuru erik suyu kilo vermede mucizevi bir içecek olsada , sadece kuru erik suyuyla zayıflamanın mümkün olmadığını belirtelim. Diyetiniz, egzersiz rejiminiz, bu noktada önemlidir. Kuru erik suyu ve kilo kaybı arasındaki bağlantı için bilimsel bir kanıt bulunmamasına rağmen, etkin bir şekilde çalıştığına inanılmaktadır. Bunun bir nedeni, müshil olarak çalışma yeteneğidir. Kuru erik ile zayıflayanların yorumları incelendiğinde bağlı kalınan bir diyet, düzenli olarak yapılan egzersizlerin önemi vurgulanmaktadır. Kuru erik kürü uygulayanlar kilo hedefi bulunanlar beslenme şekillerini gözden geçirmeli ve düzenli olarak egzersiz yapmalıdır.





kuru erik kürü nasıl yapılır.jpg






Kuru erik suyu kabızlık problemini giderir bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Vücuttan atıkları , toksinleri uygun bir şekilde temizler. Vücudunuzdan toksinlerin temizlenmesi organlarınız üzerindeki stresi önler. Yağ yakma ve enerji üretme konusunda çalışmalarına izin verir. Peki kuru erik kürü nasıl yapılır ? Kuru erikleri bir gün önceden bir bardak suyun içine koyun ve ertesi güne kadar bekletin. Sabah kalktığınızda elde ettiğiniz suyu tüketin. Üzerine bir barda su tekrar için. Daha sonra bekletilmiş erikleri aç karnına tüketin. Kuru siyah erik zayıflatır mı ? Evet zayıflatır, kürünüzü siyah kuru erik ile yapabilirsiniz. Kuru erik suyu tarifi aynen yukarıda ki gibidir. Asla şekerle tatlandırılmamalıdır.




kuru siyah erik zayıflatırmı.jpg






Zayıflatan erik kürü ayrıca başka faydalarada sahiptir.Vücuttaki atıkların giderilmesinde oldukça etkilidir. Kuru erik suyu ayrıca lif, antioksidanlar ve potasyum gibi başka birçok besin içerir. Bildiğiniz gibi, diyet lifi sindirim sistemi için önemlidir. Daha önce belirtildiği gibi, her zaman ilave tatlandırıcılar içermeyen sadece % 100 organik ve doğal erik suyu kullanın. Kuru erik suyu müshil olarak çalıştığı için alımını sınırlamanız gerekir. Kuru erik suyu tükettikten sonra aşırı ishal olursanız tüketmekten kaçının. İshal olmanız su kaybına neden olabilir. Kuru erik suyunun diğer faydaları aşağıda yer almaktadır.



Kuru erik suyunun faydaları



yüksek tansiyonu önler

sarılığı giderir

ateşi düşürür

şeker hastalığıni yönetir

sindirim sistemini sağlıklı tutar

kabızlığı giderir




Kuru eriklerin en bilinen yararı müshil etkisidir.Kuru erik yemek sindirim sistemini harekete geçirir . Kuru erik suyu tokluk hissi yaratarak az yemenize olanak sağlar. Kuru erikte bulunan potasyum kandaki sodyum oranını dengeler. Yüksek sodyum seviyeleri yüksek tansiyona, çeşitli dolaşım ve kalp problemlerine katkıda bulunabilir . Kemik gücünü korumak isyiyorsanız kuru erik suyu tüketmenizi öneriyoruz. Potansiyel sağlık yararları sağlamanın yanı sıra, kuru eriklerin mükemmel bir beslenme profili vardır. Kurue rik , kalsiyum, K vitamini , fosfor,lif,su, A vitamini , B vitaminleri, magnezyum, çinko ve demir içermektedir. Kuru eriği diyetinize farklı şekillerde de dahil edebilirsiniz.

Kuru erik ve kuru erik suyunun olası yan etkileri


Lezzetli olmalarına ve birçok sağlık yararına sahip olmalarına rağmen, kuru erik ve kuru erik suyunun da birkaç olumsuz etkisi olabilir.Gaz ve şişkinlik. Kuru erik, gaz ve şişkinliğe neden olabilecek bir şeker olan sorbitol içerir. Kuru eriklerde de bulunan lif, gaz ve şişkinliğe de neden olabilir.İshal. Kuru erik ishal yapabilecek veya ishale neden olabilecek çözünmeyen lifler içerir . Kabızlık. Lif alımınızı arttırdığınızda, yeterince sıvı içmek önemlidir. Diyetinize kuru erik eklerken bol su içtiğinizden emin olun.Kuru erik ya da meyve suyuyla ilgili olduğunu düşündüğünüz alerji semptomları yaşarsanız, kuru erik yemeyi ya da kuru erik suyunu içmeyi bırakın ve bir doktora danışın.





Kilo kaybı söz konusu olduğunda, kuru erik yemek kuru erik suyundan daha faydalı olabilir. İyi bir lif kaynağı olarak, erik, açlığın giderilmesine ve aşırı yemenin önlenmesine yardımcı olabilecek nispeten doyurucu bir atıştırmalıktır. Ancak tüm kurutulmuş meyvelerde olduğu gibi porsiyon kontrolü önemlidir. Kuru erik, çeşitli hayati vücut fonksiyonlarına yardımcı olan bir elektrolit olan iyi bir potasyum kaynağıdır . Bu mineral, sindirime , kalp ritmine , sinir uyarılarına ve kas kasılmalarına ve ayrıca kan basıncına yardımcı olur .Vücut doğal olarak potasyum üretmediğinden, kuru erik veya kuru erik suyu eksiklikleri önlemenize yardımcı olabilir. Kuru erik, sadece potasyumda yüksek değildir, aynı zamanda çok sayıda anahtar vitamin içerir.

Anemi , vücudun yeterince sağlıklı kırmızı kan hücrelerine sahip olmadığı durumlarda ortaya çıkar , bu durum demir eksikliği ile sonuçlanabilir. Nefes darlığı , sinirlilik ve yorgunluk hafif bir anemi belirtisidir . Kuru erik suyu büyük bir demir kaynağıdır ve demir eksikliğinin önlenmesine ve tedavisine yardımcı olabilir . Kuru erik, güçlü kemiklerin ve kasların inşa edilmesine yardımcı olabilecek önemli bir mineral bor kaynağıdır . Ayrıca zihinsel keskinliği ve kas koordinasyonunu iyileştirmede yardımcı olabilir. Kuru erik, osteoporoz tedavisi için bazı potansiyellere bile sahiptir . Kuru erik kolesterol seviyenizi düşürebilir. Kuru erik kilonuzu yönetmenize yardımcı olabilir. Amfizem dahil, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nefes almayı zorlaştıran kronik bir akciğer hastalığıdır. Kuru erik bu problemlerle başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

Kuru erik suyunun kolon kanserinin ilerlemesini durdurabilir. Antioksidanlar bakımından zengin oldukları için, kuru erik, koroner kalp hastalıkları dahil olmak üzere birçok hastalığı önleyebilir. Kuru erik suyun çeşitli önemli antioksidanların seviyelerini içerir . Bu özel antioksidanlar, göz sağlığınızı korur. Kuru erik suyu karaciğer hastalıkalrına karşı korumada sağlar.Kuru erik suyu sadece organlarınız için iyi değildir; kemikleriniz için de iyidir. Ebeveynler genellikle kuru erik suyunu bebeklerde ve çocuklarda kabızlığı tedavi etmenin doğal bir yolu olarak kullanırlar. Bebekler için kuru erik suyu , hafif kabızlıklarla baş etmenin harika bir yoludur, ancak altı aydan küçük çocuklara verilmemelidir. Kuru erik, eser miktarda histamin içerdiğinden , bunlara alerji geliştirmek mümkündür
 
Geri
Üst