Kuru yemişli kek tarifi

Uzman SühaN

Administrator
Kuru yemişli kek tarifi
Hamur işlerini sevmeyen bayan yoktur.Misafir ikramlarımızın çoğu hamur işlerinden olur.Hamur işlerinin kalorisi yüksek olsada bu damak zevkinden vazgeçemiyoruz.Hamur işlerinin en bilindiği kek lerdir.Kekler lezzetli olmalarının yanında aynı zamanda en pratik hamur işi pasta çeşididir.Sevgili hanımlar konu hamur işlerinden açılmışken diğer hamur işi tariflerimizi de incelemenizi öneriyoruz. Haşhaşlı revani tarifi , Zerdeçallı kurabiye tarifi , kolay cevizli kek tarifi bu lezzetleride mutlaka tatmalısınız.


Yeni nesil gençler mutfağa girmeyi pek sevmez .Evlenince de gelen misafirlere nasıl bir ikram sunacağını bilemez. Bu noktada kek yapmak hem kolay gelicektir hemde risksiz , bir lezzette olucaktır.Kek yapmanın püf noktalarından biri kabarması için yapım aşamasında una kabartma tozu dökmek ve pişme esnasında fırın kapağını açmamaktır.Kabartma tozunu daha harcın başında kullanırsanız etkisiz olur ve kekiniz kabarmaz.Ayrıca pişme süresinde fırın kapağını erken açmak kekin kabarmasını önler.Bu bilgilerden sonra gelelim kekimzin yapılışına .



Kuru yemişli kek.jpg






Hamur Malzemeleri

3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
vanilya
un

Ek malzemeler

Kuru incir
Kuru kayısı
Kuru üzüm
Ceviz
Fındık
Badem
Susam
Tarçın

Kek Yapılışı

Öncelikle yumurtaları iyice çırpıyoruz.Ardından yoğurt ,yağı ve şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.En son un ve unun üzerine kabarta tozu vanilyayaı ekleyip çırpma işlemini tekrarlıyoruz.Malzemeleriz iyice karıştıktan sonra kuru yemişleri doğrayıp malzemelere ekliyoruz.Susamı hamurun en üstüne sepiştirip fırına sürüyoruz.Yaklaşık 170 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.Soğuduktan sonra dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun..
 
Geri
Üst