Kuşburnu marmelatı yapımı

BeyazMelek

Daimi Üye
Kuşburnu marmelatı yapımı
Bu konu; kuşburnu marmelatı yapımı ile ilgili bilgi vermektedir.

Kış hazırlıklarına son sürat devam edilirken sizlere enfes bir marmelat tarifi sunuyorum meleklerim. Şifa deposu olan kuşburnunun marmelatı da yine vücut direncimizi artırır ve tadıyla sofranızın vazgeçilmezi olur. Farklı tatlar denemeyi seven meleklerim çocuklarınıza hoş bir atıştırmalık olacak olan bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

kusburnu-marmelati-53.jpg

1 kg. (Gülburnu) Kuşburnu
2 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı limontuzu
Yeterince su
Kuşburnularını yıkadıktan sonra, sap ve baş kısımlarını elinizle koparın. Bir tencereye alın.Üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 2 saate yakın pişirin.
Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız çok daha kolay olacaktır.
Meyveler macun gibi pişmiş olmalı, yoksa süzgeçten geçirmek çok zor olur.
Pişen ve ılıyan kuşburnuları bir tencere üzerine oturtulmuş kevgirin içine dökün. Elinizle bastırarak kevgirden geçirin. En son çekirden üzerinde fazlaca meyve kalacaktır. Bu çekirdekleri ayrı bir kaba alıp, 2 su bardağı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. yeniden kevgire döküp ovalayın. Bu şekilde çekirdekler meyve püresinden tamamen ayrışmış olacak.
Kuşburnu püresini yeniden ateşe koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri ilave edip karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekilip, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Limontuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
NOT: Marmelatlar pişerken sık sık karışmanız gerekir. Aksi halde dibine tutması çok kolay olur.
 
Geri
Üst