Kuzu kulağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kuzu kulağının faydaları nelerdir ?
Kuzu kulağı , belkide çoğunuz ismini yeni duydunuz. Kuzukulağı kalorisi düşük ancak bol miktarda su içeren bir sebzedir. Kuzu kulağı A, B1, B2, B9 ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kuzukulağı yapraklarındaki ekşi tadı yüksek oksalat içeriğine bağlıdır. Kuzukulağı tek bir mineral kaynağıdır çünkü potasyum, magnezyum, sodyum, demir, fosfor ve kalsiyum içerir. Çok çeşitli sıcaklıklarda yetişir, böylece dünyanın her yerinde, her türlü iklimde bulunabilir. Kuzukulağı sağlık faydaları arasında sağlıklı bir sindirimi desteklemek, kan basıncını yönetmek, vizyonu iyileştirmek, enerjiyi beslemek ve kan dolaşımına yardımcı olmak, bağışıklığı arttırmak, cildin sağlığını iyileştirmek, sağlıklı kemikleri teşvik etmek, şeker hastalığını tedavi etmek, kanseri önlemek, herpes zoster ı tedavi etmek, vücudu detoksifiye etmektir. Makalemizin devamın da kuzu kulağının sağlığa olan faydalarına tüm detayları ile değineceğiz.



kuzu kulağı.jpg







Kuzu kulağı , dünyanın farklı bölgelerinde her türlü hava koşulunda bulunabilmesinin nedeni, çeşitli iklim koşullarında yetişmesidir. Kuzu kulağı yüksek miktarda diyet lifi içerir ve C vitamini , vitamin A , vitamin B6 , Potasyum , Kalsiyum ve Magnezyum ile doludur. Mükemmel bir anti-mikrop ve antioksidan olarak görülmektedir. Diyet lifi, sindirim sisteminden geçerken, gastrointestinal sağlığınızı güçlendirerek ve şişkinlik, ishal, kabızlık ve kramp gibi rahatsızlıkları en aza indirir. Kuzu kulağı iyi bir lif kaynağıdır. Diyet lifi, vücuttaki genel kolesterolü azaltmaya da yardımcı olabilir, böylece ateroskleroz, felç ve kalp krizi riskini azaltır. C vitamini açısından zengin kuzukulağı yaprağı, Cildimizi kırışıklıklardan korumak ve cildimizi sıkılaştırmak için mükemmel bir besindir. Kuzu kulağında A vitamini, B vitamini, C vitamini içeriği bulunur bu nedenle sadece cildimize değil saçlarımıza da faydası dokunur.



Ot genellikle ıspanak ile karıştırılır ama arasındaki en büyük fark ekşi tadıdır. Kuzu kulağının sağlık yararları arasında görme yeteneğini geliştirme, yaşlanma sürecini yavaşlatma, cilt enfeksiyonlarını azaltma , bağışıklık sistemini güçlendirme ve sindirimi iyileştirme becerisi yer almaktadır . Aynı zamanda güçlü kemikler oluşturur, dolaşımını artırır, enerji seviyelerini arttırır, kanserin önlenmesine yardımcı olur , tansiyonu düşürür , iştahı artırır, diyabete karşı korur , kalp sağlığını güçlendirir ve böbrek sağlığını iyileştirir.



Kuzukulağı A, B1, B2 ve B9 vitaminleri bakımından zengindir.


Yüksek miktarda C vitamini içerir.


Ekşi tadı olan oksalik asit içerir.


Potasyum, kalsiyum, fosfor, sodyum ve demir bakımından zengindir.


Protein ve karbonhidrat açısından zengin olmasına rağmen, ihmal edilebilir miktarda yağa sahiptir.


Flavonoidler bakımından zengin.




Kuzu kulağı yüksek kalsiyum içeriğine sahip olduğu için, kadınlarda kemik sağlığının korunması ve osteoporozun önlenmesine yardımcı olur. Bunun dışında meme kanserini önlemede de etkilidir. Kuzukulağı yaprakları yüksek içerikte vitamin, protein, mineral ve karbonhidrat içermesine rağmen, yağ yoktur ve kalorisi düşüktür. Kuzu kulağının sağlık yararlarından biri, bu yaprakların antioksidanlar ve flavonoidler içerdiğinden müshil etkisi yaratmasıdır. Vücudunuzdaki detoksifikasyon için faydalıdır. Kuzu kulağı yaprakları, görme keskinliğini artırmaya yardımcı olan ve gece körlüğünü ortadan kaldıran iyi miktarda A vitamini içerir. Kuzukulağı yaprakları birçok vitamin, mineral, protein ve karbonhidrat bakımından zengindir. Bu nedenle, kuzukulağı yaprakları kilo vermek isteyenler için sağlıklı bir seçenektir.


Taze kuzukulağı yapraklarında bulunan oksalik asit, kanserler ve tümörler için koruyucu bir önlem olarak işlev görür. Ancak aşırı tüketimin zararlı olabileceğinden alımınızı sınırlandırmayı unutmayın. Kuzukulağı yaprakları, göğüs kanserine karşı mücadele, önleme ve tedaviye yardımcı olan birçok vitamin ve mineral ile birlikte klorofil içerir. Günümüzde yüksk tansiyon bir çok insan için ortak bir sorundur. Stres bunun en büyük nedenidir. Kuzu kulağı yaprakları kan basıncınızı kontrol altında tutmanıza yardımcı olabilir. Kuzukulağı yaprakları, vücuttaki trigliserit düzeylerinin yanı sıra kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Kuzukulağı yaprakları cildimiz için bir iksir gibidir, egzama, saçkıran vs. gibi her türlü cilt hastalıkları ile savaşır. Kuzukulağı, sağlıklı bir insan vücudu için önemli bir mineral olan yüksek bir potasyum seviyesini içerir. Potasyum üm vücudunuzda sıvı dengesini düzenlemede çok önemlidir.


A vitamini, kuzu kulağında bulunan hayati bir vitamin olup, görme keskinliği ve katarakt ve maküler dejenerasyonun azalması ile yakından ilişkilidir. A vitamini içeren bir beta-karoten, bir antioksidan gibi davranır ve vücutta bulunan diğer önemli antioksidan elementlerle birleştiğinde göz sağlığınızı önemli ölçüde artırabilir ve yaşa bağlı sorunları önleyebilir. Kuzu kulağındaki bulunan yüksek demir seviyeleri, kırmızı kan hücresi üretimini arttırdığı ve demir eksikliğini (anemi) önler. C vitamininin varlığı oldukça etkileyicidir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kuzu kulağı cildimizi kırışıklıklara karşı korumak ve sıkılaştırmak için son derece önemli olan C vitamini ile doludur . Hekimler kuzu kulağının gebelikte tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyorlar. Bunun nedeni bazı yan etkilere sahip olması ve bebeğe zarar vermesi dir. Ayrıca anne sütünü azalttığı söylenmektedir. Bebeğini sütten kesmek isteyenler kuzu kulağını tüketebilir.


Hipertansiyon uykusuz gecelere yol açabilir.Uykusuzluk bir çok insan için ortak bir sorundur. Uyku problemi yaşıyorsanız uykuyu teşvik etmek için kuzu kulağı çayı tüketebilirsiniz. Kuzu kulağı A, B ve C vitaminleri açısından zengindir. Tüm bu vitaminler kuru ve hasarlı saçlar için harikadır . Ayrıca saç dökülmesini önler ve durdurur ve kelliği tedavi ederler. Kuzu kulağı yaprakları akrep sokmasına karşıda etkilidir. Bu yaprakların kalsiyum açısından zengin olduğunu biliyorsunuz, bu yüzden neden diyetinize dahil ederek kemiklerinizi güçlendirmiyorsunuz? Sağlıklı kemikler için mutlaka kuzu kulağını tüketin. Çoğu kadın, beslenme eksikliğinden, adet dönemlerinde ağır kanamadan veya hamilelikten sonra anemik hale gelir. Kuzukulağı iyi bir demir, sodyum ve fosfor kaynağıdır ve ayrıca klorofil içerir. Vücuttaki hemoglobin seviyesini arttırmaya yardımcı olur ve bu nedenle anemisi olan kişiler için faydalıdır.


Kuzu kulağının faydalarını saymaya devam ediyoruz. Kuzu kulağı böbrek sağlığı içinde faydalıdır özellikle böbrek taşı olanlar kuzu kulağı tüketmelidirler.Ayrıca böbrek taşlarının oluşumunu ve büyümelerini önlemeye yardımcı olurlar.Diyetinizde yeterli miktarda kalsiyum bulunması dişlerinizi ve kemiklerinizi güçlü ve sağlıklı tutar. Kalsiyum ayrıca, beyninizdeki mesajları vücudun geri kalanına iletmek için çok önemlidir. Kalsiyum eksikliği anormal kalp atışı ve osteoporoz riskini artırır , bu nedenle kuzukulağı tüketmek iyi bir seçim olacaktır. Kuzukulağı yaprakları, İdrar Yolu Enfeksiyonu gibi çeşitli durumların tedavisinde yardımcı olabilir.Kabızlık, şişkinlik, ishal ve diğer birçok mide-bağırsak rahatsızlıkları gibi çeşitli durumları önlemek için kuzu kulağı tüketebilirsiniz.


Kuzu kulağı RBC lerin üretimini hızlandıran demir bakımından yüksektir. Bu vücutta kan dolaşımını artırır. Bu, vücuttaki oksijen arzındaki artışla birlikte enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olur . Kuzu kulağı yapraklarının düzenli tüketimi vücudunuzu toksinlerden ve zararlı elementlerden koruyabilir. C vitamini içeriği bağışıklığınızı optimize etmeye ve güçlendirmeye yardımcı olur. Kuzukulağı yapraklar böbrekleriniz için mükemmeldir. Antioksidanların bolluğu, serbest radikallerle savaşmada etkilidir. Vücudumuzun düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamak için bir süre içinde detoksifiye edilmesi gerekir. Kuzu kulağı iyi bir arındırıcıdır. Sonuç olarak kuzu kulağı tüketmek sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır.
 
kuzu kulağı zararları
kuzu kulağı nasıl yenir
kuzu kulağı nasıl pişirilir
kuzu kulağı kavurması
kuzu kulağı salatası
kuzu kulağı tohumu
kuzu kulağı hangi mevsimde yetişir
kuzu kulağı çorbası

Kuzu kulağına bayılırım. Çok güzel ekşi bir tadı var. Görüntü itibari ile rokaya benziyor ama tadı onu rokadan ayırıyor. İlk baharda kendim ellerimle topalamaya çıkarım kuzu kulağını. Salatalarda kullanırım. Bazen sadece yıkar ve tuzlar öyle tüketirim. Kuzu kulağında bol vitamin ve mineral var. Eee ilk baharın yağmurlarıya besleniyor. Nasıl faydası olmasın değilmi? Kuzu kulağı ayrıca C vitamini açısından da zengin.Ağız sağlığını koruyor , cilt lekelerini gideriyor ve ayrıca sıkı durun kuzu kulağı zayıflatıyor. Emziren annelerin sütünüde artırıyor. Bin bir derde deva kuzu kulağını herkes tüketmeli.
 
Geri
Üst