Leonardo Da Vinci ile ilgili bilgi istiyorum.

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
Leonardo Da Vinci ile ilgili bilgi istiyorum.
Leonardo Da Vinci hakkında standart yazıların dışında bir şeyler yok mu daha karakteristik özellikklerini anlatan hep aynı yazılar!!!
 
Leonardo Da Vinci'nin hayatı ve yaşadıkları hakkında kısa bir bilgiyi sizin için sunuyorum. Bu bilgiler ile aklınızdaki tüm soruları cevaplayabilirsiniz.

leonardo_da_vinci_hakkinda_bilgiler-1b0.jpg


Leonardo Da Vinci İle İlgili Kısa Bilgi


Leonardo di ser Piero da Vinci Rönesans dönemi İtalyan mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı ve ressamıdır.

En tanınmış yapıtları Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği'dir Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanat yapısına değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biridir. 2. milenyumun adamı seçilmiştir.

Leonardo Da Vinci genç bir noter olan Messer Ser Üstad anlamında Piero da Vinci'nin ve muhtemelen bir çiftçi kızı olan Caterina'nın evlilik dışı çocuğu olarak Vinci kasabası yakınlarındaki Anchiano'da dünyaya geldi.

Avrupa'daki modern isimlendirme kurallarının yerleşmesinden önce dünyaya tam ismi, Vincili Üstad Piero'nun oğlu Leonardo manasına gelen Leonardo di ser Piero da Vinci'dir.

Sağ koluna felç inen Leonardo da Vinci, resimden çok bilimsel çalışmalara ağırlık verdi. Kendisine dostu Melzi yardımcı olmaktaydı. Salai ise Fransa’ya geldikten sonra onu terk etmişti.

Leonardo Da Vinci 2 Mayıs 1519’da Amboise’daki evinde 67 yaşında öldü. Kralın kollarında can verdiği rivayet edilir, ancak, 1 Mayıs günü kralın bir başka şehirde olduğu ve bir gün içinde oraya gelemeyeceği bilinmektedir. Vasiyetinde mirasının esas bölümünü Melzi’ye bıraktı.

Amboise'daki Saint Florentin Kilisesi’nde toprağa verildi.
 
Geri
Üst