lezzetli nar ekşili pırasa

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
lezzetli nar ekşili pırasa
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan, mideyi dinlendiren pırasa ile hazırlanan besleyici ve doyurucu sebze yemeği tarifi... Henüz yapmadıysanız lezzetli nar ekşili pırasayı mutlaka deneyin!

dscf4066-1768.jpg


Malzemeler,

1 Kg pırasa
3 Adet havuç
1 Adet kuru soğan
1 Adet limonun suyu
1 Adet dilimlenmiş limon veya nar ekşisi
1 Çay bardağı zeytin yağı
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz
Hazırlanışı,

Pırasaların fazla kabuklarını soyup iyice yıkadıktan sonra 3 cm kalınlığında doğrayın.
Havuçların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın.
Geniş yayvan bir tencereye önce pırasaları sonra havuçları yerleştirin.
Soğanı halka halka doğrayıp havuçların üzerine döşeyin.
Üzerine limon suyu , veya nar ekşisi tuz ve zeytinyağını gezdirin.
Tencereye pırasaların üzerini geçmeyecek kadar soğuk su ilave edin.
Orta hararetli ateşte 5-10 dakika pişirip pirinci ilave edin.
Pırasalar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte pişirmeye devam edin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Limon dilimleriyle süslereyerek soğuk servis yapın.
Not : Su miktarını pırasaların yumuşama şekline göre ayarlayabilirsiniz. Verilen ölçülerin dışında azar azar su katabilirsiniz.


Afiyet Olsun
 
Geri
Üst