Limonlu spagetti

melegim

Yeni Üye
Üye
Limonlu spagetti
limonlu spagetti
8A5132B35753BB47876A5A04b.jpg


Limonlu spagetti

Makarnayı kaynar tuzlu su da pişirin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, çamfıstıklarını katın. Sarımsak ve kırmızı biberi ilave edip, fıstıklar hafif sararıncaya kadar sarmısağı yakmamaya dikkat ederek pişirin. Makarnayı süzüp, geniş bir kaba alın. Sarmısaklı yağı makarnanın üzerine gezdirin. 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş), maydanoz, zeytin, peynir, tuz ve karabiberi ekleyip, sallayarak iyice karışmalarını sağlayın. Üzerine 1 adet limonun suyunu gezdirin, peynir serperek servis yapın.

4 kişilik
* 500 gr. spagetti (makarna)

* 5 çorba kaşığı zeytinyağı

* 50 gr. çamfıstığı

* 5 diş sarmısak (soyulmuş, dövülmüş)

* 1 büyük tutam kurutulmuş kırmızı biber parçası

* 2 adet limon

* 10 sap maydanoz (iri doğranmış)

* 1 su bardağı yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış, arzuya göre doğranmış)

* 5 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş, +servis için)

* Tuz, karabiber
 
Geri
Üst