Lisede Kaç Zayıfla Sınıfta Kalınıyor?

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Lisede Kaç Zayıfla Sınıfta Kalınıyor?
kaç zayıfla sınıfta kalınır lisede kaç zayıfla kalınır sınıfta nasıl 9 lise 1 de
Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmeliğe göre:

-9´uncu sınıfta 3 dersten başarısız olanlar, 10 ve 11´inci sınıflarda 2 dersten başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek. Alt sınıflarla birlikte başarısız ders sayısı toplamı 5´ten fazla olan öğrenciler sınıfta kalacak.

-9´uncu sınıfta 3, 10´uncu sınıfta 2 zayıfı olan öğrenci, toplam 5 zayıf ile bir üst sınıfa sorumlu geçebilecek. Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması halinde kalkacak.

- Mezunlar 3 kez yapılacak sorumluluk sınavına girebilecek.

AYRICA:

- 4 DERSTEN ORTALAMA YÜKSELTME SINAVINA GİRİLEBİLECEK -

-4 dersten ortalama yükseltme sınavına girilecek.
-Sorumluluk sınavı sayısı 3 tür.
-Mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerine de daha fazla sınav hakkı tanındı. Mezunlar bir kez sorumluluk sınavına girerken, bundan sonra 3 kez yapılacak sorumluluk sınavına girebilecek.
-Hazırlık sınıfı için “Yeterlik Sınavı” maddesi getirildi. Söz konusu sınav, hazırlık sınıfı bulunan okullarda öğrencilerin birinci yabancı dil ve Türkçe dersinde yeterliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılacak.

- ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SORUMLULUK SINAVINDAN SONRA YAPILABİLECEK -

-Ders kesiminden itibaren Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavlarının bitimini izleyen 10 iş günü içinde yapılabilecek.
-Alan değişikliği öğrenim süresince bir defa yapılabilecek.
-Zümre Öğretmenler Kurulu da Birinci ve ikinci dönem başı ile ders kesiminden sonra olmak üzere bir öğretim yılında üç kez toplanacak.
-Öğrenciler aldıkları sağlık raporunu daha önce 5 iş günü içerisinde bildirecek
 
kalmak

Bi sorum olcak 3tane zayıfım var 2 seneliğim 2tanesi 0 bitane 1im var kalıyomuyum
 
9. sınıfa yeni başladım,şöyle bir şey var,kurtarma sınavı,sene sonun da. Hangi dersin zayıfsa,onun sınavına girebilirsin. Tavsiyem olsun,hocalara sora bilirsiniz
 
ayrıca yalnızca dil anlatım dersiniz zayıfsa, ortalamanız tutsa bile sorumlu geçiyorsunuz. yani mezun olana kadar o dersi kurtarmanız lazım.
 
.ArkadaşLar ;
iyi dinleyin. Bakın şimdi. eğer senin kredin yani notlarının çarpımının toplamı 73 ise ortalama ile hemencecik geçiyorsun.
9. sınıfta iseniz 3 tane dersten sorumluluk alabiliyorsunuz. bakın 3 zayıfınız var krediniz tutmuyor. o 3 dersten sorumluluk alıyorsunuz yada ortalama yükseltme sınavına girip hepsini 45 yapıp doğrudan geçiyorsun . Sınıfı hop diye geçiyorsunuz . Sizin 7 zayıfınız var diyelim. 3 dersten sorumluluk alıyorsunuz geriye kalan 4 dersten ortalama yükseltme sınavına girilecek. eğer ortalama yükseltme sınavında o 3 tane zayıfı 45ten 2 yaparsan geçiyorsun. yapamazsan kalıyorsun. Diyelimki senin sadece 1 zayıfın var kredin tutmuyor. ortalama yükseltme sınavına giriyorsun . sınavdan 2 alıyorsun doğrudan geçti oluyor. yada geçemedin sınavdan sorumluluk alıyorsun geçiyorsun.
10.sınıftasın ..eğer senn kredin yani notlarının çarpımının toplamı 73 ise istersen 6 zayıfın olsun geçiyorsun.10.sınıfta sadece 2 dersten sorumluluk alabiliyorsun. 4 dersten de ortalama yükseltme sınavına giriyorsun. diyelim ki saten senn 9. sınıfta aldığın 3 tane sorumlu dersin var. bu 10. sınıfta 2 tane daha alma hakkın var. ama yıl boyu çalışssan iyi edersin çünkü 5 taneyi vermek çok zor.
 
ya benim dil anlatımım şuanda 3 ve allahtan bişey olmazsa 4 tanede zayıfım var geçiyormuyom yoksa tastık namemi veriyorlar 2 senelik 9. sınıf ögrencisiyim
 
ben dokuzuncu sınıfım 3 tane zayıfım var ama ortalama tutmuyor geçermiyim acil cevapppppp
 
Geri
Üst