Lohusa sendromu yaşayan anneler buraya

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Lohusa sendromu yaşayan anneler buraya
Merhaba sevgili anneler . Şu an ikinci çocuğuma hamileyim. Şimdiden kilo almaya başladım. İlk gebeliğim de 15 kilo almıştım :( Etrafta konuşulanlar öyle canımı sıkıyor ki .

doğum sonrası kilo.jpeg


İlk bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmeyi hedeflerken , bebeğim biraz aceleci davranarak erken geldi ve sezeryanla almak zorunda kaldırlar. Yani komplikasyonlar sonucu sezeryan olmak zorunda kaldım. Sezeryanla doğuma aslın da karşıyım .Gerekmedikçe sezeryan keyfi yapılmamalı .

Bebeği karnımdan aldıktan sonra içim boşalmış gibi hissettim karnımda kocaman bir bant kimbilir altın da nasıl bir kesi vardır diye düşündüm korkuyordum. :( Üstüne üstelik karnım hala kocaman en az 6 aylık hamile kadın görüntüsü .Ya bacaklarıma ne demeli selülitler olmuş gamze gamze. Birde hareket edebilsem.. Hareket edemiyorum.Ben bebeğimi nasıl kucağıma alıcam , nasıl ilgilenicem , acaba sütüm bebeğime yeterli gelicekmi , sezeryan oldum bir daha anne olucakmıyım , endişesi beni yedi bitirdi. Bütün bunlar lohusa sendromu arkadaşlar biliyormusunuz ? O kocaman karın siz emzirdikçe , gün geçtikçe düzelicek. Bacaklarınız eskisi gibi incecik olucak. Moralinizi bozmayın arkadaslar. Bebeğinizle güzel zamanlar geçirmeye bakın. Bebeğinizle yaşadığınız anların bir daha tekrarı yok. Bebeğinizle anın tadını çıkarın olur mu ?
 
ayyy ne güzel anlatmışsın .normal doğum yapınca o karnın hemen düzleşeceğini sanan ve beni depresyona iten herkese selam olsun . doğumdan 4 ay sonra karnım dümdüz oldu azcık ayva göbeğim var :)
 
Dünya da en çok sezeryan ile doğum yapan ülkelerin başın da geliyoruz. Aslın da tüm uzmanlar normal doğumu önerse de son yıllar da doğum yapacacaklar daha kolay doğum yapacaklarını düşündükleri sezeryanı tercih ediyorlar.

Tıbben normal doğumun imkansız yada riskli olduğu zamanlar da sezeryan tercih edilmeli diye düşünüyorum. Her kadın doğumdan sonra mutlaka bir bunalım yaşar. Yeni anne olduğu için uykusuz gecelerden dolayı yorgunluk, halsizlik durumları oluşur buda gerginlik yaratır. Bunun yanın da bebeğinizi emziriyorsanız her istediğinizi giyemiyorsunuz daha pratik ve kolay emzirebilinecek kıyafetler tercih ediliyor. Aslın da bende bir anne olarak bu durumları ve daha fazlasını yaşadım, üzerimden süt ve kusmuk kokusu eksik olmazdı. Ama inanın hepsi geçiyor ve siz o günleri inanılmaz özlüyorsunuz. Allah bu kutsal duyguyu isteyen herkese nasip etsin inşallah...
 
Ne kadar doğru noktalara değinmişsiniz adminim. Normal doğum yapanlar daha çabuk ayaklanıyor ve gerek kadın sağlığı gerekse bebek açısın dan çok faydalı. Maalesefki ben mecbur kaldım sezerryanla doğuma .İkinci bebeğim nasıl dünyaya gelicek bakalım :)
 
Doğun öncesi kadar doğum sonrası da çok hassas bir dönem. Hem bebeği en iyi şartlarda bakmak isteği hem de eşinizle ilgilenmek zorunda olmak anne için sıkıntılı dönemler doğurabilir. En yakın arkadaşım bu konuda çok büyük sıkıntılar yaşadı. İlgi bekleyen ve son derece zor bir eşi olduğu için çok yoruluyordu. Bebeğine zaman ayırmak için kendini fazlasıyla zorladığı için sütü bile gelmedi.


Ağlama krizleri yaşıyordu. Çok defa sinir krizleri geçirmesine şahit olmuştum ve bu beni çok üzmüştü. Yanında destek olacak hiç kimse olmadığı için sık sık yanına gidiyordum. Ev, eş, bebek derken müthiş kilo verdi. Lohusa dönemini çok zor bir şekilde geçirdi.
 
Duyguların dalgalanma geçirdiği dönem lohusalık.Her doğum yapan kadında lohusa sendromu görülüyor .Burda önemli olan nokta lohusaya olan destek , onu anlamak .Benim eşimde ailemde sağolsun doğumdan sonra desteklerini hiç eksik etmedi. Sinir krizleri ,ağlamalar ,kendinden bıkma bu gibi durumlar bende tam 3 ay devam etti. Sevdiklerimin desteğiyle lohusa sendromunu atlattım ;)
 
Lohusa sendromunu yaşamayan varmıdır acaba ? Yeni bir canın telaşı,uykusuz geceler, vücudundaki değişimler,sarkan göbek, yüzdeki doğum lekesi üstüne üstelik şunu ye sütün olsun diyenler her bir ağızdan söylenenler. Gerçekten çok zor bir dönem. Benim en büyük destekçim annemdi kısa sürede bu sıkıntıları atlattım .Doğum sonrası mutlaka sizi anlayan tanıyan birinin yanınızda olması lazım.Özellikle de ilk defa anne olacakların.Yoksa sudan çıkmış balık gibi çırpınmalar ,telaş ve stres kaçınılmaz oluyor.
 
Geri
Üst