Lotus Doğum Nedir? Tüm Bilgiler Burada..

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Lotus Doğum Nedir? Tüm Bilgiler Burada..
lotus doğum
lotus doğum nedir



Sevgili melekler, her ebeveyn doğumun en stressiz, anne ve bebek için en risksiz şekilde ve sorunsuzca gerçekleşmisini ister. Bu noktada da son zamanlarda hayli popüler olan doğumdan sonra bebeğin göbek bağını kesmemek ve plasentaya bağlı kalmasını sağlamak ve böylece bebeğin plasentadan en uzun süre faydalanmasını sağlamak yöntemini düşünebilirsiniz. İşte bu olaya lotus doğum deniyor ve dünyada hızla yayılıyor.


lotus-221.jpg



Doğumdan sonra bebeğin göbek bağını kesmemek ve plasentaya bağlı kalmasını sağlamak son zamalarda git gide daha popülerleşen bir yöntem ve doğuma daha yumuşak bir şekilde yaklaşmak isteyen ebeveynlerin de seçimi haline gelmiş durumda. Fakat, gereğinden uzun süre bebeğe bağlı kalan göbek kordonunun bu hassas canlı için çok da iyi olmadığı bilinmekte. Bu nedenle kararınızı vermeden önce yazımızı okumanızı öneririz.


Lotus doğumun temeli

Göbek kordonunu daha sonra kesmek ya da plasenta ile bağını bebek doğduktan sonra da koparmamak lotus doğumu olarak adlandırılmaktadır. Kordonu bağlamadan ya da kesmeden, doğal yollarla kuruyup düşmesi beklenilen bu yöntemde, plasenta ve kordonu bebeğe yakın tutmak önemlidir. Bazı anneler kordonu ipek bir kurdele ile bağlayıp plasentayı da kibarca bir beze sararak kuruyup bebeklerinden ayrılmasını beklemeyi tercih ediyorlar. Bu süreç doğumdan sonra 3 ila 10 gün arasında değişiyor. Aslına, kordon doğumdan sonra birkaç saat içinde büyük oranda kurumakta ve kendini doğal bir şekilde bağlamaktadır.


Lotus doğumun faydaları

Her ne kadar ruhsal olarak bunun bebek için daha iyi olduğu düşünülse de, birçok insan, bebeğin doğumdan sonra göbek kordonunun kesilmesinin bebek için daha az stresli olduğu görüşünde. Göbek kordonunu bebeğe bağlı tutmanın ise bebeğe daha çok kan hücresi gitmesini sağladığı görüşünde de pek çok insan var.

Fakat, lotus doğumun yararlarının, anneleri dinlediğimiz zaman, daha çok psikolojik olduğunu görüyoruz.


Plasentanın bakımı

Bebeğin doğumunun hemen ardından, plasenta da bebekle aynı ısıda tutulmalı ki kan ve hormonlar bebeğe aktarılmaya devam etsin. İlk saatler içinde plasenta yumuşak bir beze sarılmalı ve anne ile bebeğe yakında tutulmalı. Sonunda, plasenta, durulandıktan sonra ve kuruması için deniz tuzu ve bitkilerle korunduktan sonra, özel bir kaseye ya da beze konularak kurumaya bırakılmalı. Böylece kokması engellenecek ve kuruması hızlanacaktır. Sonrasında ise, plasenta anneye ve bebeğe yakın tutulmalı ve günlük olarak (kuruyup bebekten ayrılana kadar) bakımı yapılmalıdır. Plasentanın hava ile teması kesilmemesi için asla plastiğe sarılmaması gerektiğini de unutmamalısınız.

Bir diğer alternatif de, bebeğin göbek bağının doğumdan biraz daha sonra kesilmesidir. Böylece doğumdan sonra birkaç saat daha bebek plasentanın faydalarından yararlanabilir.
 
Geri
Üst