Majezik adet kanamasını kesermi?

Uzman SühaN

Administrator
Majezik adet kanamasını kesermi?
Kadınların regl dönemlerinde ne kadar çok sancı çektiğini herkes bilir. Maalesef çoğu zaman bitki çayları, sıcak su torbası veya dinlenmek de yetersiz kalır. Çareyi ağrı kesici ilaçlarda ararız. Ancak bazı ağrı kesiciler, adet sancısını aldığı zaman adet kanamasının kesilmesine sebep olur. Bu da bir kadının adet düzeni için zararlı bir durumdur.



Piyasada bu duruma özel ağrı kesiciler üretilmeye başlanmıştır. Aralarında da en ünlüsü ve en etkilisi Majezik adlı ilaç olmuştur. Majezik adet kanamasını keser mi sorusu kadınlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Majezik, baş ve diş ağrısı için üretildiği söylense de, araştırmalar sonucu eklem ağrılarına ve adet sancısına da çok iyi geldiği tespit edilmiştir.




10.jpg






Kadınların sıklıkla kullandığı Majezik, çok az bir oranda da olsa kanamda azaltma yaşatmıştır ancak korkulacak bir durum yoktur. Her kadında ve her ay bu etkiyi göstermez. Diğer ay adet düzeni kendini dengeler ve daha çok kanama getirebilir. Bu çok normaldir. İlacın başka hiçbir yan etkisi yoktur. Aşırı bir durum ile karşılaşıldı ise, bir uzman hekime başvurmakta fayda vardır.

Majezik adet kanamasını keser mi sorusuna kesinlikle kesmez veya keser denilemez. Kullanıcıdan kullanıcıya değişiklik gösterecek bir durumdur. Sadece olumsuz bir etkisinin olmayacağını söylemek gerek. Çünkü ağır içerikli bir ağrı kesici ilacı değildir. Hafif ölçüdedir ama çok etkilidir.

böbreklerinizde daha fazla sıvının süzülerek mesanenize ulaşmasına neden olur. Bunun sonucunda da eskiye nazaran çok daha sık bir şekilde tuvalete gittiğinizi fark edebilirsiniz. Bu durum hamileliğin altıncı haftasından itibaren görülmeye başlanabilir ve hamilelik boyunca, zaman zaman daha da şiddetlenerek devam eder.

Hangi İlaç Adet Geciktirir?

yarın tatile gidiyorum fakat bugun regli oldum.geciktirmek için ilk gun ilaç alsam yada hangi ilacı alsam geciktirir.

ADET GECİKMESİ

Adet kanamasının beklenen tarihte gelmemesidir. Fizyolojik olarak gebelikte, emzirme periyodunda ve menopozda adet kanamasının gelmemesi normaldir.Normal adet gören bir kadında adet kanamasının gecikmesi durumunda gebelik ihtimali gözden geçirilmelidir. Adeti gecikmiş olan kadının gebe olmadığı ispatlandıktan sonra adet gecikmesine neden olabilecek diğer faktörler araştırılır.

Adet gecikmesinin bir çok nedeni olabilir. Hormonal faktörler, üreme organları ile ilgili hastalıklar, stres gibi yaşam koşulları, ağır egzersiz veya aşırı kilo alıp verme adet gecikmesine neden olabilir.

Adet kanaması vücutta bulunan işlevleri birbirinden farklı hormon salgılayan bir çok salgı bezinin uyum içinde çalışması sonucunda olur. Sonuç olarak bu salgı bezlerindeki herhangi bir düzensizlik kendisini adet gecikmesi ile belli edebilir. Tiroid bezinin fazla veya az çalışması, prolaktin hormonu yüksekliğine neden olan hipofiz bezi hastalıklarında ilk yakınma adet gecikmesidir.
 
Geri
Üst