MALTAda Yurtdışı Eğitimi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
MALTAda Yurtdışı Eğitimi
yurtdışında hemşirelik eğitimi yurtdışı hemşirelik yurtdışında yurt dışında
Malta'da eğitim görmek için hangi şartlar gerekiyor?

Ve malta nasıl biryer?Eğitim için gideceksiniz ve neler gerektiğini bilmiyorsunuz şimdi onlarla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum umarım işinize yarar bilgiler olur:)

malte1-6670.jpg


Güney Avrupa'da, Akdeniz'de adalar, Sicilya'nın güneyinde yer almaktalar. Malta takımadaları 3 adadan oluşur.

Dili : Maltaca ve İngilizce
Başkent : Valletta
En büyük şehri : Birkirkara
Devlet Başkanı : Edward Fenech Adami
Başbakanı : Lawrence Gonzi
Yüzölçümü :316 km²
Nüfusu :398.534
Para Birimi : Malta Lirası

İklim-Sıcaklık: Ülkede hava genellikle çok sıcaktır. Yağış özellikle serin yaz mevimlerinde az miktarda gerçekleşir. Yıllık ortalama hava sıcaklığı 22 C0 civarındadır.

Yüzyıllardır çeşitli devletlerin himayesine girmiş olan ada, şu anda bağımsız devlet statüsündedir. Adada herkesin ilgisini çekecek birşey bulmak mümkün. Akdeniz’in kalbinde yer alan Malta adası İtalya’ya çok yakındır.

1964 yılına kadar İngiliz Hükümeti kontrolünde bulunan Akdeniz’in bu şirin adasında Maltaca ve İngilizce konuşulmaktadır. 35 lisanslı kursun bulunduğu adaya her yıl 30.000 öğrenci gelmektedir. Öğrenciler için, okullar tarafından dil kursuyla birlikte ilgi alanlarına göre düzenlenmiş özel kurslardan ata binmeye kadar bir çok aktivitenin yapıldığı kurslar mevcuttur.

Dünya'nın en Katolik ülkelerinden biri sayilan Malta'nın neredeyse her metrekaresine bir kilise düşmektedir. 1960 yılında bağımsizlığını ilan edene kadar Ingilizler ülkenin hakimiydiler. Bu süre boyunca Ada Halkı Ingiliz dili, kültürü ve eğitim sistemini benimsedi. Ülkede Ingilizce ve Maltaca (Maltese) dilleri kullanılmaktadır.

Malta mutfağı da Arap, Italyan, Ispanyol ve Ingiliz mutfaklarından da etkilenmiştir. Sicilya mutfağıyla ise büyük benzerlikler göstermektedir.Tabii ki ,bir adaya yakışacak şekilde, çok çeşitli deniz ürünleri yemeklerini bulabilirsiniz.

Maltada Eğitim

Eğitim beş ve 16 yaşları arasında zorunludur. Devlet okullarında ve kilise okullarında (kilise okulları devlet tarafından desteklenmektedir) ücretsizdir.

İlköğretim 5-12 yaş grubunu kapsar. İki sene süren ortaöğretimden sonra, bazı öğrenciler meslek okullarına, sanat merkezlerine devam ederler. Diğerleri ise orta son sınıfa devam edip, altıncı kademeye veya teknik okullara geçerler. Eğitime ayrılan bütçenin, sağlığa ayrılan bütçeden daha fazla olmasına rağmen, Malta’da okuma yazma bilmeyenlerin nüfusa oranı %10’dur.

1592 yılında Cizvitler tarafından kurulmuş olan Malta Üniversitesi, İngiltere dışında kalan tüm İngiliz Uluslar Topluluğu içinde bulunan en eski üniversitedir.

Üniversite eğitimi Malta vatandaşlarına ücretsizdir ve öğrencilere yıllık maaş ödenir. Eğitim programları arasında tıp, hukuk, mimari, mühendislik, eğitim, sanat ve bilim, teoloji ve diplomatik çalışmalar mevcuttur. 1997’de kayıtlı 7500 öğrenci vardı. Diğer eğitim kurumları arasında ise Hemşirelik Okulu, Sanat Okulu ve Dramatik Sanatlar Akademisi bulunur.

Uluslararası Deniz Kanunları Enstitüsü Malta’da kurulmuştur.

Eğitim için Vize Başvurusu

MALTA VİZESİ Malta Türk vatandaslarina, Ocak 2003 tarihinden itibaren vize uygulamaya başlamıştır. Malta vizesi için, Vize görüşmesi yoktur. Vize için ekonomik durum belgeleri vb. hiç bir doküman talep edilmez. Malta vizesi için, okula kayıt sırasında Malta vize formunu doldurulur. Okul kayıt formuyla beraber, vize formu da okula fakslanır. 1 hafta içinde okul vize sonucunu fakslar. Ayrıca, eğitiminize devam etmeniz ön koşuluyla Malta'da iken vize sürenizin uzatılması kolaydır.

Başvuru için Gerekli Belgeler:
1. Vize başvuru formu,
2. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu ( acceptance) ,
3. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi,
4. Pasaportunuzdaki yazılı sayfaların fotokopileri

* Ayrıca; Malta’ya girerken havaalanında 2 adet fotoğraf vermeniz gerekmektedir.
 
Geri
Üst