Mango nasıl yenir?

M

mngowm

Forum Okuru
Mango nasıl yenir?
Mango nasıl yenir ? Bu meyvenin yetiştiği yerler ve mangonun faydaları ile ilgili Yararlı Bilgiler ve daha fazlası Melekler FORUM'da sizleri bekliyor.

Değerli arkadaşlarım her kese selamlar, mangonun tropikal iklimlerde yetiştiğini bilioyrum ara ara büyük marketlerde önüme geliyor ama ne tadını biliyorum ( şu bitki çaylarından mangoluya bayılıyorum ) ne de eve almışlığım var bugün meyve şöleni yapacağım ve mango almaya karar verdim. Hangi şekilde ya da renktekileri alayım öyle göründüğü gibi turuncu kırmızımsı değil bildiğin yeşil yahu bunlar olgun mu değiller ? Nasıl olgunlaşacak mango nasıl yenilecek normal üzüm gibi mi tüketeceğim ? Olgun olanı eğer yeşil olanı değil ise olgunlaşması için nerede tutacağım tezgahta mı oda sıcaklığı mı yok sam buzdolabında buzluktamı bana bilgi verir misiniz lütfen ?

mango nasıl yenir nasıl tüketilir yararları nelerdir.jpg


MANGO NASIL KESİLİR NASIL YENİR ?
Bangonun da kesilme şekli varmış sorunuza istinaden aşağıdaki gibi bir video buldum ve eklemek istedim. Yemeden önce keseceğimizden dolayı mutlak suretle buna dikkat etmemiz gerekiyormuş salatasını yapıyorlar heralde ya da karpuz gibi dilimliyorlar sert bir meyve aşağıdaki videodan görün isterseniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar, vallahi evimize girmişliği yok denecek kadar az öyle pazarda da bulunacak bir şey değil ama sizin için araştırayım ben de sayenizde öğrenmiş olurum. Bakalım mango nasıl yeniyor biraz bekleteceğim sizi :)
 
MANGO NASIL YENİR FAYDALARI NELERDİR ?

Carrefoursa nın verdiği bilgilerden yola çıkarak sizlere anlatıyorum. Mango meyvesi Meyvelerin kralı olarak biliniyor ve potasyum ile birlikte A vitaminiB Vitamini C Vitamini deposu olduğu söyleniyor. Mango Asya, Afrika Güney Amerika ve Orta Amerikada yetişmektedir. Mangonun üstünde bir kabuk bulunur ve bu kabuktan alta doğru etli kısma geçen bir bölüm varmış. Hemen kesecekseniz yumuşak olanlarını daha sonra tüketecekseniz sert olanlarını almalısınız.

Mangonun dünya üzerinde 100 den fazla değişik cinsi olduğunu da size söylemem gerekiyor. Mangonun olgunlaştığını yumuşaklığından parmaklarınız ile dokunarak anlayabilirsiniz.
mangonun faydaları nelerdir.jpg

Mango meyve olarak tüketilebilir ve garnitür olarak da tüketebilirsiniz. Mango soslu somunu da tavsiye ediyorlar. Bilgiler şimdilik bu kadar.

Demir açısından da zengin bir meyve olduğu için böbrekler için son derece yararlı, iltahaplar için savaşıcı kimliği ile sizlere hayat vererek yenileyecektir. Tuz ve demir kaybını inanılmaz derecede azaltır.

Diyabet hastaları lütfen kullanmasınlar şekeri çok yüksek bir meyvedir. Dondurmaların üzerine de koyabilirsiniz. Kesim şeklini yukarıdan video olarak ekledim size.
 
Geri
Üst