Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız

T

TİTAN

Forum Okuru
Mantarlı Tavuklu Güveç Tarifi Bayılacaksınız
mantarlı tavuklu güveç
mantarlı tavuklu güveç tarifi




Güveç, Osmanlı'dan bu yana mutfaklarımızdan çıkmayan, yemeklerin tadına tat katan bir mutfak kültürü melekler :) Toprak kaplarda pişen yemeklerin lezzetini hepimiz biliyoruz. Kuru fasülyei sebze güveç, deniz ürünleri, kırmızı et hatta mis gibi sütlaç gibi muhteşem lezzetler güveçte daha leziz oluyorlar:) Bu yazımızda da muhteşem bir mantarlı tavuklu güveç tarifi vereceğiz sizlere. Buyrun.. :)


mantarli_tavuklu_guvec-97.jpg


Malzemeler:

1/2 Tavuk Göğüs Eti Kuşbaşı
1 Adet soğan
300 gr mantar
5 Adet sivri biber
1 Adet domates
2 Adet soğan
2-3 Adet taze soğan
3 Diş sarımsak
Yarım çorba kaşığı soya sosu
1.5 Çorba kaşığı sirke
50 gr kaşar peyniri rendesi
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
Tavada sıvıyağı kızdırıp,kıyılmış soğanı pembeleştirin. Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyin. Etler renk değiştirip, yarı yarıya piştiğinde dörde kesilmiş mantarları ekleyin. Tuzu ve karabiberini ilave edip, mantar suyunu çekmeye başladığında doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. 3 dakika sonra iri doğranmış taze soğanları ve sarımsakları ilave edin. 1 dakika sonra sirke ve soya sosunu ilave edin. Ateşten alıp güveç kaplarına aktarın. Kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin ve servis yapın.Tadına doyamayacaksınız şimdiden afiyet olsun...
 
Geri
Üst