Marula yağı nedir ne i̇şe yarar cilt bakımının yeni gözdesi

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Marula yağı nedir ne i̇şe yarar cilt bakımının yeni gözdesi
Marula yağı ne işe yarar marula yağı cilde faydası marula yağı saça faydaları ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

MARULA YAĞI NEDİR NE İŞE YARAR?


İlk defa duyabilirsiniz bu yağın adını. Güney Afrika'da yetişen marula meyvelerinden elde edilen yağın faydalarını bir bir anlatacağım sizlere. Afrikalı kadınların da asırlardır cilt bakımında sağlık alanında kullandıkları bu yağ bakalım ne işe yarıyor. Meyveler erik büyüklüğünde ve orada yaşayan çiftçiler sıkma şeklinde bu yoğun yağa sahip meyvenin yağını çıkartıyorlar. Yeni trend bir yağ olarak karşımıza çıkan marula yağında c vitamini ve e vitamini ağırlıklı olarak bulunuyor. Bu da demek oluyor ki e vitamini ile besleyici özelliğe sahip c vitamini ile antioksidan bir içeriğe sahip. Yıpranmış saçlarda solmuş ve bakım isteyen bir cilt için harika bir seçenek marula yağı. Kozmetik alanında da çok benimsenen marula yağı besliyor yumuşatıyor ve cildi saçları yeniliyor. Hücre yenilenmesine sahip bu yağ aynı zamanda kuru saç ve ciltlere sahip olanlar için çok güzel. Çatlak tedavisinde de işe yarayan marula yağını cilde uygulama sıklığı size kalmış.

marula yagi ne ise yarar.jpg


MARULA YAĞI İLE CİLT BAKIMI

Marula yağında bulunan yüksek c vitamini oranı hatta bir portakalda bulunandan çok daha fazlası marula yağında yer alıyor dolayısı ile yüksek antioksidan özelliğe sahip. C vitaminin cilde etkisi nedir? Cilt yüzeyini güçlendiriyor yeniliyor zararlı etkenlere karşı koruyor ve geç tutuyor. Yine akne oluşumuna engel oluyor. Cilt tonunu dengeliyor yaşlanmayı geciktirici etkiye sahip. Daha parlak daha ışıltılı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yine marula yağı içeriğinde e vitamini de bulunuyor. E vitamini cildi besler derinlemesine yumuşatır ve esnemesini sağlar. Marula yağı her cilt tipi için uygun olması hemen emilmesi ile kullanımı pratiktir. Ciltte bulunan yara izleri varsa onarıcıdır, nem dengesini korur. Uzmanların da önerdiği marula yağı gündüz güneşten ve zararlı etkenlerden cildi korurken gece nem ve besleyici özelliği sayesinde cildi yenilen ve yumuşatır.

marula yagi ile sac bakimi.jpg


MARULA YAĞI İLE SAÇ BAKIMI

Cilde sağladığı faydaları saçlarınız için de görebilirsiniz. Saçlarınız çok yıprandıysa saçlarınızı besler ve derinlemesine nem ve ışıltı katar. Örneğin banyodan çıktıktan sonra saç kremi kullanıyorsanız hafif nemli saçınıza marula yağı sürün ufak ufak, saçlarınızı onarırken besleyecek parlak görünmesini sağlayacaktır. İçeriğinde bulunan oleik asit sayesinde hem cildi hem saçları dış etkenlerden koruyucu özelliğe sahiptir. Kuru ve cansız saçlar için bulunmaz hint kumaşı tadında bir yağ marula yağı. Yine kuru ve cansız saçlara sahipseniz bu yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst