Melekler iftar çadırımıza Hoşgeldiniz

ellerine sağlık hayalim,
ve zagacım kimse sahurluk yemeye gelmiyor boşuna yapıyoruz yaniii :cry:


heya kimse gelmiyor,millet gecenin 3 de uykulu uykulu önündeki yemeği zor yiyor demi

biz yine iftardan devam edelim,bu arada pazar gununu menusu benden ama hepsı kendi el yapımım olacak , bakalım beğencekmisiniz benim kendi yemeklerimi
 
Bu günde yemekler benden arkadaşlarım inşallah güzel yapmışımdır eleştirilere açığım yemekteyiz programına dönmesin ama:Dhadi bakalım hepinize hayırlı iftarlar:)




Burrun size buzz gibi su oroç akmak için:)

yemek27-4460.jpg





İsteyene hurma




yemek25-7339.jpg






Ramazan çorbasız olmaz diymi:)Naneli yoğurt çorbamız


yemek4-4338.jpg




Memleketimin yemeği iskender kebapla devam edeim:D

yemek16-2833.jpg



Ben koyun etini daha çok seviyorum derseniz sıcak sıcak kuzu pirzolamız:)



yemek21-1681.jpg




Beyaz et tercihimdir diyosanız Tavuk pirzolamız garnitürleriyle..


yemek5-6416.jpg



Köfte severleri unutmadım sizler içinde gene memleketimin yemeği inegöl köftesi.


yemek19-6078.jpg



Şöyle ortaya kuşbaşılı bi pide iyi gider beee:D


yemek15-6147.jpg



Bu kadar etin yanında zeytinyağlı olmadan olmaz:)


yemek10-4750.jpg



Garnitürde et yemekleriyle güzel gider patetesli rus salatası


yemek12-5264.jpg




Srımsaklı cacığımızda var:D

yemek11-1968.jpg




Çoban salatamız bol zeytinyağlı ekmeğinizi şöyle bi bandırın lezzetin tadına varın:D


yemek23-3378.jpg



Pilavsız kesinlikle olmaz buyrun tel tel pilavımız:)


yemek28-7922.jpg


Ramazan pidemiz fırından yeni çıktı sıcacık:)


yemek26-8780.jpg





Buz gibi kola yemeklerden sonra iyi gelir:D

yemek22-9979.jpg



Gecelim tatlılara memleketime ait kemalpaşa tatlımız

yemek17-9524.jpg




Tulumba tatlısı severler için :)


yemek8-8208.jpg



Buda gene memleketimin en önde gelen tatlısı kestane şekeri tam ağzınıza layık:D


yemek18-1083.jpg




Bu da sütlü tatlı terçih edenler için:)
yemek9-3095.jpg



 
allahım şu iskenderin güzelliğine bakarmısınız,o tereyağ nasılda süzüm süzüm süzülmüş canım etlerin arasından pidelere,harika bir menü lamazi,ellerine kollarına sağlık bacım
 
Yarınınkide benden olsun

Mantar çorbası kıtır ekmekli
mantar_corbasi.jpg


Malzemesi:
Malzemeler: 15 adet taze mantar 2 çorba kaşığı un 2 sıvıyağ yada margarin 4 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy soğan Tuz isteğe göre 1 tutam dereotu

Tarifi:
Yapılışı: Tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek ve 1 yemek kaşığı tereyağ karışımında biraz kavurun. 2 yemek kaşığı kepekli un ekleyin ve un ile de biraz kavurun. 4 bardak ılık suyu ilave edip pürüz kalmayacak şekilde karıştırın ve bir taşım kaynatın. Bir tarafta yıkayıp, minik küpler halinde doğradığınız mantarları ekleyin. Tuzunu da ilave edip 15 dakika kadar pişirin. Sonra 1 bardak ılık süt ve 1/2 paket kremayı karıştırıp ilave edin. Bir müddet daha kaynasın, karabiberini ekleyip ocağı kapatın.



Falafel (Lübnan Mutfağı’ndan)

falafel.jpg

Malzemesi:
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/2 soğan 4-6 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı maydanoz Kızartmak için sıvıyağ 2 yemek kaşığı taze kişniş Birlikte servis yapmak için: Domates, Soğan, Biber, Humus, Pide 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 4 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı kimyon

Tarifi:
Yapılışı: Nohudu ve soğanları mutfak robotuna koyun. Maydanoz, kişniş, tuz, biber, sarımsak ve kimyonu ekleyin. Püre haline gelmeden ezilmelerini sağlayın. Kabartma tozunu ve 4 yemek kaşığı unu ekleyip robotu çalıştırın. Elinize yapışmayan bir kıvama gelene kadar un veya bulgur ekleyin. Karışımı bir kaba alın, üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Beklettikten sonra köfte harcından küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın yağda altı tanesini kızartıp bir kağıt havlunun üzerine alın. Kalanı da aynı şeklide pişirin. Pide ekmeklerinin arasına köfteleri koyun, üzerlerine domates, soğan, biber ve biraz humus ekleyip servis yapın.




Nutellalı Kolay Tart

nutellali_tart.jpg



Malzemesi:
Malzemeler: 1 1/4 su bardağı un 1/4 su bardağı kakao 1/2 su bardağı pudra şekeri 1/4 çay kaşığı tuz 125 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 1 su bardağı krema Üstü için: 2 su bardağı Nutella 1 su bardağı fındık içi

Tarifi:
Yapılışı: Mutfak robotunda unu, kakaoyu, şekeri ve tuzu karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın.Yumurta sarısını ekleyin ve biraz daha karıştırın. Geniş bir kabı yağlayıp , hamur içine yerleştirin ve ellerinizle bastırarak kalıba yayın. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine kabarmaması için 1- 2 avuç nohut koyarak 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 25-30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın, soğuduktan sonra bir sos kabına nutella ve tereyağı ekleyip iyice ısıtın, tereyağlar erisin. Tartın üzerine dökün, yağ bıçağıyla şekil verin ve fındıklarla süsleyin.









Milföylü Pasta
milfoyluminimalistb.jpg


Malzemesi:
12 adet milföy 1 çay bardağı un 1 su bardağı şeker 3 su bardağı süt 2 paket vanilya 4 yemek kaşığı krema 3 su bardağı çilek (veya mevsime göre muz) 1 çay bardağı pudra şekeri

Tarifi:
• Öncelikle, un ve şekeri birbireleriyle karıştırın.
• Ocağa alıp, süt ve vanilyayı da ekleyerek, muhallebi kıvamına gelene dek, karıştırarak pişirin.
• Daha sonra kremayı ekleyip, karışım soğuyana kadar robotta çırpın.
• Bu arada 12 adet milföyü önce dışarda buzlarını çözdürün, daha sonra geniş bir tepsiye yan yana dizin (bir kürdan yardımıyla milföylerin üzerine bir-iki delik açın ki, çok kabarmasınlar).
• Önceden ısıttığınız fırında milföylerin üzeri kızarıncaya (yaklaşık 15 dk) kadar pişirin.
• Üstleri kızaran milföyleri fırından çıkarın.
• Milföyler soğuduktan sonra bir tanesini servis tabağına alın.
• Üzerine hazırladığınız kremadan sürüp, çilekleri (ya da muz dilimlerini) yerleştirin, ikinci milföyü çileklerin üzerine koyup, tekrar krema ve çilekleri sıralayıp, üçüncü milföyü yerleştirin.
• Bütün milföylere aynı işlemi uygulayın.
• Hepsinin üzerine elenmiş pudra şekeri serpiştirip, servis yapın.





Akdeniz Salatası ve Baharatlı Zeytinyağı
akdeniz_salatasi.jpg
Malzemesi:
Akdeniz Salata: Malzemeler: göbek marul roka domates taze soğan maydanoz salatalık yeşil biber mısır

Tarifi:
Yapılışı: Tüm malzemeyi yıkayın ve süzgece alın. Salatalıkları alacağı soyun, domateslerle birlikte dilimleyin. Soğanları ve biberleri ince ince kıyın. Suyu süzülen marulu irice doğrayın. Roka haricinde tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın ve servis tabağına alın. Rokaları doğramadan salatanın etrafına dizin. Üzerine baharatlı zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın. Baharatlı Zeytinyağı: Malzemeler: 500 ml.sızma zeytinyağı 2 diş sarımsak biberiye (kuru yada taze) kekik (kuru yada taze) kırmızı pul biber nane tane karabiber Yapılışı: Koyu renk cam bir şişeye ( boş bir kırmızı şarap şişesi kullanabilirsiniz), taze biberiye ve kekik varsa 1–2 dal yok ise 1 çay kaşığı kuru biberiye ve kekiği koyun. Soyup boyuna 4 parçaya bölünmüş sarımsak, kırmızıbiber, nane ve top karabiberi 1 çay kaşığı ekleyerek üzerine zeytinyağını ekleyin. Serin ve karanlık bir yerde 2 gün bekletin ve salatalarınızda kullanın. Not: Zeytinyağını kullandıktan sonra tekrar serin ve karanlık bir ortamda saklayın.


Taze Soğanlı Zeytinyağlı Kabak
taze_soganli_kabak.jpg


Malzemesi:
Malzemeler: 1 kg. kabak yarım demet taze soğan 3 domates 1 çay bardağı zeytinyağı yarım demet dereotu yada maydanoz 3 diş sarımsak yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı şeker tuz

Tarifi:
Yapılışı: Kabakları yıkayıp soyun, önce ortadan ikiye bölün sonra da her parçayı boyuna 4 parçaya ayırın (yani her kabağı 8 parçaya böleceksiniz). Taze soğanları ayıklayın ve yıkayın, ince ince kıyın, sarımsakları soyun. Domateslerin kabuklarını soyun ve blendırdan geçirin, limon suyunu, tuz ve şekerini ekleyin. Son olarak ta taze soğanları ve bütün sarımsakları ekleyerek karıştırın. Kabakları geniş bir tencereye alın, kabakları tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu ya da maydanozu ince ince kıyın ve pişen yemeğin üzerine ekleyin.İsteğe göre ılık ya da soğuk servis yapın.


Çin Makarnası
in%20Makarnası-B.jpg

Malzemesi:
1 paket çin makarnası 2 adet tavuk göğüs eti 10 adet çeri domates 8 adet yeşil soğan 6 yemek kaşığı soya sosu 6 diş sarmısak 1 adet pırasa 1 adet havuç 1 adet yeşil biber 1 çay kaşığı toz zencefil 3 yemek kaşığı zeytinyağ Karabiber Tuz

Tarifi:
• Kaynayan suya tuz koyun.
• Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın.
• Soğuk sudan geçirip süzün.
• Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.
• Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun.
• Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin.
• Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun.
• Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin.
• Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın.
• Sıcak servis yapın.




SEX ON THE BEACH
sex_on_the_beach.jpg

Malzemesi:
Malzemeler: Votka yerli yabancı (bütçenize göre) portakal suyu yada ananas suyu Nar yada vişne suyu

Tarifi:
Yapılışı: Tüm malzemeyi esit oranlayip kokteyl bardagina koyun ve karistirin.Süs olarak bardagin agzini sekere batirin abartmayin tabii.Bir dilim portakal da bardagin kenarina eklenince kokteylimiz hazir demektir.Bukadar basit.Afiyet olsun. Not: Eğer resimdeki gibi olmasını istiyorsanız votkayı meyve sularına ayrı ayrı karıştırın, sonra üst üste dökün..


Afiyet Olsunn...












































































 
Geri
Üst