Meme kanseri olanlar nasıl beslenmelidir?

Uzman SühaN

Administrator
Meme kanseri olanlar nasıl beslenmelidir?
Kadınların çoğu meme kanseri teşhisi konduğunda iki düşünce kafalarında belirir. Ölecek miyim? Ve Göğsümü kaybedecek miyim? Meme kanseri yaygın olarak bilinen kanser türünün en popüler türlerinden biri . Meme hücreleri kontrolsüz büyümeye başlar . Daha sonra, bu hücreler genellikle bir röntgende kolayca fark edilebilen veya yumru olarak görülen bir tümör oluştururlar. Hücrelerin çevredeki dokularda büyümesi ve vücudun diğer kısımlarına yayılması durumunda tümör kanserlidir. Kadınlar hastalığa daha duyarlı olsa da, erkekler de meme kanseri olabilir.



meme kanseri.jpg







Ne yazık ki, meme kanserinin temel nedenlerini tespit etmek zor; Bununla birlikte, yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıkları olan genetik dahil olmak üzere, buna katkıda bulunan bazı risk faktörleri ortaya çıkmaktadır . Yaşlandıkça meme kanseri riski artar. Meme kanseri genetik olabilir. Ayrıca 12 yaşından önce adet olmak ve 55 yaşından sonra menopoza girmek risk faktörüdür.Başka diğer faktörler obezite , doğum kontrol haplarını kullanmak , alkol kullanmak, 35 yaşından sonra ilk çocuğa sahip olmak, çocuk sahibi olmamak veya hormon replasman tedavisi kullanmaktır. Bununla birlikte, alkol tüketimini sınırlama, sigara içmeme, kilonuzu kontrol etme, radyasyona maruz kalma ve çevre kirliliğini önleme, hormon tedavisinin süresini kısıtlama, fiziksel olarak aktif kalma ve düzenli tıbbi muayenelere sahip olma gibi sağlıklı alışkanlıklarla meme kanseri riskinizi azaltabilirsiniz.



Meme Kanseri belirtileri nelerdir?



Yaygın meme kanseri semptomları şunlardan oluşur:

Memenin şekli ve büyüklüğü
Meme ucundan akıntı
Memeden yayılan artan ısı
Göğüs veya koltuk altı bölgesinde sertlikler



Hastalığın kolayca ve erken saptanmasına yardımcı olmak için meme muayeneleri veya mamografi en iyi seçeneklerdir. Sağlıklı bir diyet, göğüs kanseri programınızın temelidir. Duygularımız, bağışıklık sistemimizin göğüs kanserine karşı savaşma kabiliyetinde güçlü bir rol oynamaktadır. Gülün, olumsuz duyguları temizleyin. Sağlıklı bir diyet, meme kanseri riskini de büyük ölçüde azaltabilir. Bazı gıdalar, başlangıçta malign kanser hücrelerine karşı savaşmaya yardımcı olabilir ve böylece meme kanserini önlemeye yardımcı olabilir. Emzirmenin ayrıca bir kadının meme kanseri riskini düşürdüğü bilinmektedir.



Zerdeçal:



Zerdeçal, bilinen en iyi anti-kanserojen baharatlardan biridir. Aktif bileşimi, curcumin, kanser hücrelerine saldırır. Kurkumin ayrıca antioksidan, anti-inflamatuar ve hücre koruyucu özellikleri de sergiler. Antioksidanlar kanserli serbest radikalleri ortadan kaldırır. Zerdeçal, meme, gastrointestinal, akciğer ve deri kanseri gibi çeşitli kanser hücrelerini önleyebilen kurkumin olarak bilinen bir bileşik içerir.

Çalışmalar, güçlü hücre koruyucusu, anti-oksidan ve anti-enflamatuar özelliklerinden dolayı meme kanserinin yayılmasında ve mücadelesinde büyük ölçüde yardımcı olabileceğini bulmuştur.


Somon:


Somon, yağlı bir balıktır, yani omega-3 yağ asitleri ile yüklüdür. Omega-3 ler genellikle kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlatır ve bağışıklığı artırır. Somon ayrıca B12 ve D vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır. Bu özellikler genellikle kanseri önlemeye yardımcı olur. Somon, kanserli tümörlerin büyümesini yavaşlatan ve bağışıklık sistemini güçlendiren iyi miktarda omega-3 yağ asidi içeren yağlı bir balıktır. Aynı zamanda, somon, yağsız bir proteindir ve iyi bir vitamin B12 ve D kaynağıdır. Tüm bu elementler vücudunuza hücre büyümesini düzenlemek ve kanseri önlemek için gerekli besinleri sağlar.



Domates




Domatesler, kanser hücresi büyümesini durdurarak meme kanserinin gelişmesini engelleyebilen güçlü bir antioksidandır.Faydalarından yararlanmak için pişmiş veya çiğ domates tüketebilirsiniz.




Sarımsak:




Sarımsakın göğüs kanseri için en iyi doğal ilaçlardan biri olduğunun farkında mısınız? Araştırmalar son zamanlarda sarımsağın göğüs kanserini önlemeye yardımcı olabileceğini belirledi. Sarımsak, kükürt bileşikleri olan flavonları ve flavonolleri içerir. Bu bileşiklerin kanser hücrelerini öldürdüğü ve meme, kolon, mide ve hatta ağız kanserini inhibe ettiği bulunmuştur.




Keten tohumu:




Keten tohumu , diyet lifi için en iyi kaynaklardan biridir ve bir çok süper besindir. Ayrıca, genellikle vücudu göğüs kanseri gibi kanserlerden koruyan lignanlar olarak bilinen kimyasallar içerir. Keten tohumu da kanseri önleme ve savaşmaya yardım ettiği bilinen omega-3 yağ asitleri ile yüklüdür.


Ispanak:



Meme kanserini önlemeye yardımcı olan bir diğer süper yiyecek, ıspanak, gerekli besin maddeleri ve antioksidanlarla doludur. Vücudu göğüs, ağız, mide ve kolon kanserinden korumak için bulunan bir antioksidan olan lutein içerir. Ispanak ayrıca, dengesiz molekülleri ve serbest radikalleri sistemden temizlemeye yardımcı olan karotenoidler ve zeaksantin içerir



Brokoli:



Brokoli, meme, prostat ve serviks kanseri gibi birçok kanser formunun yayılmasını önlemeye yardımcı olur.


Yaban mersini:


Vitaminler ve diğer gerekli besin maddeleri ile yüklü, yaban mersini kanseri önleme için mükemmel bir ilaçtır. Yaban mersini, serbest radikalleri ortadan kaldıran antioksidanlar içerir. Ayrıca, genellikle herhangi bir meme kanseri şeklinin büyümesini engelleyen fitokimyasallar içerirler. Yaban mersini ayrıca, özellikle güçlü bir anti-kanserojen madde olan bir antioksidan olan ellagic asit içerir.



Nar:


Nar meme kanseri için başka etkili bir ev ilaçtır. Yapılan çalışmalarda narın, ürolitin B gibi bileşikler içerdiği bulunmuştur. Urolithin B, meme kanserleri gibi hormonlarla ilişkili kanserleri önleyen bilinen bir baskılayıcı maddedir.Nar ayrıca anti-kanserojen olan bir antioksidan olan ellagic asit içerir



Ceviz:



Ceviz süper bir besindir. Kanserle savaşan omega-3ler ve diğer besinler ile dolu olan cevizler serbest radikalleri ortadan kaldırmaya ve aynı zamanda inflamasyonu kolaylaştırmaya yardımcı olur. Cevizlerin meme kanseri tümörlerinin büyümesini kısıtladığı bulunmuştur.



Yeşil çay :


Yeşil çay, anti-enflamatuar maddesi sayesinde meme kanseri riskini azaltmayı içeren birçok sağlık yararı sağlar.



Soya fasulyesi:


Meme kanserinden muzdaripseniz, bu ciddi sağlık hastalığının tedavisinde soya fasulyesinin inanılmaz faydalarını göz ardı etmeyin. Bu, meme kanseri hastaları için gerekli olan iyi bilinen diyet öğelerinden biri olarak kabul edilir.



Zeytinyağı:



Zeytinyağı meme kanseri semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir, çünkü çoğunlukla bu yağda bulunan hidroksitirosol postmenopozal kadınlarda meme kanserini önleyebilir. Zeytinyağının düzenli tüketilmesi, meme kanseri riskini de azaltmaktadır.


D vitamini :



D vitamini tüketimi, meme kanseri riskinde azalma ile bağlantılıdır. Yumurta, süt ve morina karaciğeri yağı da dahil olmak üzere, D vitamini içeren yiyecekleri kolayca tüketebilirsiniz.



Kalsiyum


Araştırmacılar, özellikle kadınların menopoz öncesi döneminde kalsiyumu tüketmenin son derece önemli olduğunu iddia etmişlerdir. Kalsiyum, farklı çalışmalarda meme kanseri riskini azaltmada büyük faydasını göstermektedir. Kalsiyum açısından zengin gıdalar arasında portakal suyu, yeşil sebzeler, somon ve badem bulunur.



Üzüm :


Vücutta östrojen oluşumunu azaltmaya yardımcı olan proantosiyanidinler adlı bir bileşik sayesinde , üzümler göğüs kanseri için etkili ev ilaçları arasındadır. Bazı meme kanseri hastaları üzerinde yapılan klinik çalışmalardan elde edilen bir çalışma, üzüm özütünün hormona duyarlı tümörleri etkileyebileceğini başarılı bir şekilde göstermiştir. Günlük besin takviyelerinin bir parçası olarak üzüm suyu tüketerek meme kanserini önleyebilirsiniz.



Her gün bir saatte egzersiz yapmak, herhangi bir kadın ve erkekte meme kanserinden muzdarip olma riskini azaltabilir. Ayrıca, fiziksel aktivitenin ve sağlıklı beslenme diyetinin yüksek meme kanseri riskini azaltmada kilit rol oynadığını ileri sürmektedirler.Meme kanseri için ev ilaçları, hastalığı tamamen tedavi etmek için değil, bağışıklık sistemini güçlendirmek veya kanserli dokuları belirli bir oranda öldürmek için kullanılabilir.


Meme kanseri kadınlarda çok ciddi bir sağlık sorunudur ve sorun kadınlarda süt bezlerinin lobüllerinin içindeki tümör hücrelerinin oluşmasından kaynaklanmaktadır. Sorun çok tehlikelidir ve ölümcül olabilir ve bu nedenle rahatlama için çok önemlidir. Semptomları azaltmak ve problemin ortaya çıkmasını engellemek için farklı ev ilaçları deneyebilirsiniz. Araştırmalar düşük kalorili bir diyetin göğüs kanserinin yayılmasını yavaşlatabileceğini düşündürmektedir.Protein , bitkisel yağ, diyet lifi ve fındık alımı meme kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Kanserden muzdarip olanlar salatalık , havuç , muz , mısır , ıspanak , bezelye ve mercimek tüketmelidir. Burada belirtilen meme kanseri için ev ilaçlarını tüketmeden önce mutlaka hekiminize danışınız.
 
Meme kanserinden çok korkuyorum. Daha önce gögüslerim ile ilgili sorun yaşamıştım. Gögüslerimin bir kısmı alındı. Meme kanseri ile ilgili hala risk altındayım. Bir ay önce mamografi çekindim ultrasona girdim .Meme başının dibinde gölgelenme çıktı . Meme MR ı çekinmem istendi . Henüz çektirmedim açıkçası korkuyorum. Meme kanserini önlemek için makalede belirttiğiniz gibi yaşam şeklimize beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Sigara dan stresten kaçınmak gerekir. Ben sigarada içiyorum aşırı stresede maruz kalıyorum. Ama kendime söz verdim meme emarından sonra hayatıma çeki düzen vereceğim.
 
Geri
Üst