Mesane enfeksiyonunun nedenleri

Uzman SühaN

Administrator
Mesane enfeksiyonunun nedenleri
sistit nedir,sistit nedenleri,idrar yolu enfeksiyonları,idrar yolunda yanma,mesane enfeksiyonunun tedavisi ,mesane enfeksiyonu hakkında bilgiler


mm.jpg






Mesane iltihabi tıbbi çevreler tarafından sistit diye adlandırılır. Genellikle yaralanma, bakterilerin oluşturduğu bir hastalık yada mesanede birikmiş olan mineraller nedeniyle oluşan taşlar bu duruma yol açmaktadır. Oldukça ağrılı olan mesane iltihaplanması tedavi edilmediğinde diğer organlara doğru özellikle böbreklere doğru iltihabın yayılmasına ve hayat kalitesinin ciddi şekilde düşmesine neden olur.
Mesane İltihabının Belirtileri:
İltihap ilerlediğinde en güçlü belirtiyi vücudun karın bölgesi ya da kasıklardan alırsınız. Özellikle idrardan sonra idrarınızı tam yapamamışsınız gibi ciddi bir rahatsızlık rahatsızlığın en büyük belirtilerindendir. İdrar yaparken yanma, sık sık idrar çıkma, bulanık ya da kokulu idrar, vücutta ateş mesane iltihaplanmasının en büyük göstergelerindendir.Değerli ziyaretçimiz bu belirtilerin ilerlemesi durumunda vücudunuzda karın bölgesinin yanlarından arkaya yani bele doğru ilerleyen ciddi ağrılar oluşmuşsa, ateşiniz yükselmiş ve üşütmeler vücudunuzu sarmışsa ya da bulantı kusma gibi sıkıntılar ortaya çıkmaya başlamışsa mutlaka bir doktora görününüz.
Sistit Nedenleri Nelerdir?
Mesane iltihabının nedenleri birçok yerde araştırılmalıdır. Bakterilerin neden olduğu iltihaplar, yaralanmalardan kaynaklı iltihaplar, kullanıla haplara bağlı iltihaplar, nedeni bilinemeyen iltihaplar, radyasyona bağlı iltihaplar, kimyasal etkenlere bağlı iltihaplar gibi birçok faktör bu hastalığa neden olabilmektedir.
Rahatsızlığın neden ortaya çıktığını anlamak uzman bir görüşe ve ciddi tetkiklere bağlıdır. Eğer bu durumda iseniz mutlaka bir doktora görünmelisiniz. Hastanelerin üroloji poliklinikleri bu tür rahatsızlıklara bakabilmektedir.
Sistit Hangi Hastalıklara Yol Açar?
Tedavi edildiği ve tekrarlamadığı sürece hastalık başka rahatsızlıklara neden olmaz. Ancak tedavi de geç kalındığında Böbrek enfeksiyonları, idrardan kan gelmesi, idrar yolu iltihaplanması, böbrek ve kasık ağrıları, yüksek ateş, titreme kusma gibi yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olur.
Teşhis:
Mesane iltihabının teşhisi genelde kolaydır, idrar analizinde neyin ne olduğu hemen hemen ortaya çıkar. Bazı durumlarda sistoskopik muayene gerekebilir. Sistoskopik muayenede üre genital yollarınıza sokulacak ince bir tüp kamera yardımıyla yapıların tahriş olup olmadığı izlenir. Ultrasonografik görüntüleme de yine iltihap teşhisinin önemli bir ayağıdır.
Nasıl Tedavi Edilir?
Genellikle tedavi alınan antibiyotiklerle mümkün olur. Nadir durumlarda ameliyat gerekebilir. Aslında iltihabın kesin tedavisi altta yatan nedeni tespit edip o nedeni ortadan kaldırmaktır. Geniş spektrumlu antibiyotikler tedavide kullanılan ilaçlardır.
DİKKAT!!! UYARILAR.
Tuvaletinizi yaparken mutlaka oturunuz, büyük-küçük, bay-bayan fark etmez.
Temizliğinize dikkat ediniz temizliğinizi önden arkaya doğru yapınız.
Yediğiniz, içtiğiniz şeylere dikkat ediniz. Bu şeyler vücudunuzu doğrudan etkilemektedir.
Eğer aldığınız ilaçların iltihap yaptığından şüpheleniyorsanız mutlaka doktorunuza danışınız.
Doktorunuza gitmeden önce gerekli bilgileri bir kenara not ediniz.
 
Geri
Üst