Midye pilaki tarifi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Midye pilaki tarifi
Midye pilaki tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum şimdiden aiyet olsun=)
midye-pilaki1-7050.jpg

5 kişilik

Malzemesi:

-40 adet iç midye
-90 mi. zeytinyağı (6 çorba kş)
-400 gr. soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy)
-300 gr. domates (kabuklrı soyulup, ince ince doğranmış)
(3 orta boy)
-1O diş sarımsak (soyulup, bütün bırakılmış)
-I bağ maydanoz (ince kıyılmış)
-tuz
-taze çekilmiş karabiber
-1 adet limon (suyu ya da koruk suyu).

Yapılışı:

1.iç midyeleri soğuk suda birkaç kez yıkayın ve bir süzgece çıkarın.

2.Tencerede zeytinyağını kızdırın. Soğanı yağda kavrup, pembeleştirin. Kavrulmuş soğana iç midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi sürdürün, Domatesleri ekleyip, karıştırın.

3.Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katın. Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin düzeyine kadar su ekleyin. Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

4.Pişen midye pîlakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabaklara aktarıp, üzerini ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
 
Geri
Üst