Mikrodalgada 6 dakikada fındıklı browniniz hazır!

BeyazMelek

Daimi Üye
Mikrodalgada 6 dakikada fındıklı browniniz hazır!
Zamanınız kısıtlı ve misafiriniz gelecek yada son anda haber veren bir misafire hazırlıksız yakalandınız naparsınız? Ben söyleyeyim melekler bizim 6 dakikalık formülü denersiniz :D:D
Bir de dolabınızda lale şekilli kek buketiniz varsa misafir menüsü görsel bir şölene döner.


Evet kısa sürede enfes bir browni pişirebilirsiniz ancak mikrodalgada bu işlemi yaparken altı dakikada pişmez diye düşünüp zamanla oynarsanız kekiniz lastik gibi olabilir aynı zamanda kekninizin çok kabarıp taşmaması için pişeceği kabın 3/1′i ni geçmeyecek kadar hamur koyun.

browni-33.jpg


Malzemeler:
2 yumurta
250 gram un
1 bardak şeker
2 dolu kaşık kahvaltılık margarin
yarım paket kabartma tozu
1 bardak kırılmış fındık
1 küçük paket kakao
1 bardak süt
Yumurtayı şekerle çırpın, yumuşak margarini ekleyip çırpın 1 bardak sütü ekleyin unla beraber kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Akıcı kıvamda bir hamur elde edin fındıkları katın ve yağlanmış borcama kek karışımını dökün mikro dalganızı 6 dakikaya ayarlayın ve pişirin.. Afiyet olsun..
 
ben denemiştim ama pişirmedi hamur yaptı sadece üstü kızardı acaba ben mi yanlış yaptım

canım hamur olmasının nedeni fazla hamur koymayacaksın normalin 1/3 kadar hamur koymalısın ki içi hamur kalmasın bir de mikrodalgana bağlı deneme yanılma yöntemiyle kaç dakikada olması gerektiğini kestirebilirsin çok çok iki üç denemede sonuç alırsın canım :)
 
Geri
Üst