Milano Hakkında Bilgi ve Milano Resimleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Milano Hakkında Bilgi ve Milano Resimleri
italya milano resimleri milano hakkında bilgi şehri italya şehri
Kuzey İtalya da bir şehir. Nüfusu metropol alanın 4 Milyon civarındadır.

Ülkenin ve Avrupa'nın en gelişmiş ve en zengin şehirlerinden biridir. Omomotiv ve moda sektörü şehrin en önemli gelir kaynağıdır. Özellikle İtalya Cumhuriyeti ya da kısaca İtalya (İtalyanca:Repubblica Italiana) Avrupa'nın güneyinde, çizme biçimli bir yarımadanın ve Akdeniz'de Sicilya ve Sardinya adalarının üzerine kurulmuş bir ülkedir. Kuzeyinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya ile komşudur. San Marino ve Vatikan şehir-devletleri de bütünüyle İtalyan topraklarıyla çevrilidir. İtalya devleti vatandaşı olanlar ya da soyu İtalya ile bağlantılı olan kişilere İtalyan denir.

Paris ve Paris Fransa'nın başkenti ve Île-de-France bölgesinin merkezidir ve Seine nehri'nin üzerine kurulmuştur. Tüm dünyada anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile tanınmış olan Paris aynı zamanda dünya tarihinde önemli bir şehir olmakla birlikte, başlıca ekonomik ve politik merkezler arasında yeralmakta ve uluslarası taşımacılığın geçiş noktalarından birini oluşturmaktadır. Moda ve lüksün dünya başkentidir ve "Işık Şehir" (Ville de Lumière) diye de anılmaktadır.

New York gibi dev metropollerle beraber modada en önemli merkezlerden biridir.

New York adında birden fazla başlık bulunmaktadır. ABD’nin kuzeydoğusunda yer alan, bu kıtanın en büyük nüfuslu şehri. New York eyâletinin güneydoğu kesiminde, Hudson Irmağının ağzında yer alır. Şehrin alanı 787 km2, nüfûsu ise yaklaşık 10 milyon civârındadır.

Monza otomobil sporları pistine sahiptir. Ülkenin en büyük iki klübünden biri olan İtalya Belde Bilgikutusu

A.C. Milan ve Inter Milan bu şehin takımıdır.

Şehrin merkezinde dünyanın en büyük Gotik tarzdaki katedrali ( Duomo di Milano), dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri, ve dünyanın en büyük tiyatro binalarından biri bulunur.

Milano- Torino arasında Trenitalia tarafından işletilen hızlı tren vardır.

Lombard ve ulaşım merkezidir. Şehrin prestij sahibi kültürel geleneklerini, sayısı dörtten fazla olan üniversiteleri, Müzik Konservatuarı, Sanat Akademisi, dünyanın en meşhur opera binalarından birisi olan La Scala, meşhur sanat galerileri ve kütüphanelerine emanet edilmiştir. Milano ayrıca, İtalyan basın yayınının başkentidir. İtalya'nın en modern kenti olan Milano'da hayatın yoğun olarak yaşandığı iki bulvar bulunmaktadır: Bu bulvarlardan daha kısa olanı, bugün, kuzeyde Porta Ticinese ve güneyde Porta Nuova olmak üzere bazı kalıntılarına rastlanan 14. yüzyıl rampalarının yerini almıştır. Kale, şehrin savunma sistemlerinin bir parçası durumundaydı. Geçmişin artistik gerçeğinin yanı sıra Milano, modern kent planı ile övünç duymaktadır. Modern binalar, özellikle Piazza Cavour, Via Turati, Piazza della Repubblica (30'dan fazla katlı) ve çevresinde yeni iş merkezleri kurulmakta olan 36 katlı Pirelli gökdeleninin bulunduğu Piazza Duca d'Aosta'da caddelerinde görülebilir. 1964 yılından beri hizmet veren yeraltı metrosu bugün 3 hatlıdır. Bir Avrupa ticaret merkezi olan Milano, ev sahipliği yaptığı uluslararası fuarlarına her yıl onbinlerce işadamını konuk etmektedir. İpek ticaretinde Lyon'u gerilerde bırakan Milano'da Ortaçağ Avrupasının meşhur Lombardia'lı sarraf ve faizcileri, yerlerini bugün sayısı 465 olan banka ve şubelerine bırakmıştır.
 
Bir madde daha eklenebilir artık buraya :)

Dünyanın sertifikalı tek 7 yıldızlı oteli de Milano'da. İnanılmaz bir otel. Lüks ve tarihi kokuyu bir arada tutmayı başarmışlar. Gitmeyi çok isterdim. Otel hakkında detaylı bilgiler için EDIT BY BEYZA Giden olursa da, bir fotoğrafı çok görmesin bize :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst