Mobilde Xenforo Page Speed Hızlandırma

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Mobilde Xenforo Page Speed Hızlandırma
Xenforo 2 mobile page acceleration Speed - Xenforo 2 de Google Pagespeed insights

Sayfalarında sayfa hızınız mobil ara yüzde düşük ise şunları yapabilirsiniz. Genel olarak Google Adsense kaynaklı gecikmelerinden dolayı sitemiz bizlere masa üstünden hızlı geldiği halde, hiç bir şekilde mobil kullanıcıları düşünmüyoruz. Aslında en büyük sıkıntı tüm sayfaları yavaş olan kişilerde adsense kod kullanımının olduğunu söyleyebilirim.

Adsenseleri nasıl kullanıyor iseniz kullanın async kod bile alsanız malesef sayfa hızlarındaki düşüşün önüne geçmiyorsunuz. Yaptığım araştırma ile gerek Wordpress sitelerde mobil arayüzü hızlandırma gerek ise Xenforo 2 sitelerinde hızlandırmanın yolu Lazy Load Adsense kodundan geçiyor arkadaşlarım.

Öncelikle dediklerimi uygulamadan hemen önce lütfen sayfalarınızda bulunan tüm adsense kodlarını eğer Reklam düzenle bölümünü xenforoda kullanıyor iseniz kapatın. Bu arada templatelere tek tek kod ekledi iseniz büyük hata yapıyorsunuz xenforo 2 zaten bunu yapmış durumda.
Admin panel >Kurulumlar>Reklam Yöneticisi> bölümüne gelin ve kaldırdığınız ve sildiğiniz tüm reklamlar için şimdi birlikte bir tane oluşturalım sizinle.

Üst Breadcrumb Üstünde alanını seçin, burası header kısmının hemen altı olduğundan dolayı öncelikle bir tane ekleyerek sayfa hızımızı görebiliriz. Bu arada hale hazırda tüm reklamları kaldırdı iseniz lütfen https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ linkine giriş yaparak sitenizin hızını ve bir de post hızını kontrol ediniz.

Şimdi hızınızın yüksek olduğunu en azından ortalama seviyede olduğunu görüyorsunuz reklam eklememişken. Üst Briadcrumb yazan yerin üstüne kolay bulabilmeniz için bir açıklama yazın ve hemen alt bölümden de kodunu verdiğim şekilde reklamı ekleyiniz

BURADAKİ JS KALDIRILIYOR KODU AYNEN JS SİZ BU ŞEKİLDE EKLEYİNİZ
<!-- forum.mm.1.msj -->
<ins class="adsbygoogle"
style="display:block"
data-ad-client="ca-pub-00000000000000000"
data-ad-slot="00000000000000"
data-ad-format="auto"
data-full-width-responsive="true"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Buraya kadar yaptıktan sonra görünüm ve diller>Şablonlar ( kullandığınız temanın PAGE_CONTAİNER ) bölümüne geliyorsunuz. Burada ctrl+f tuşuna basarak /body yazın ve bulduğunuz kodun hemen üstüne aşağıda yer alan kodu yerleştiriniz.
Kod:
<!--noptimize-->
<script type="text/javascript">
function downloadJSAtOnload() {
var element = document.createElement("script");
element.src = "https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";
document.body.appendChild(element);
}
if (window.addEventListener)
window.addEventListener("load", downloadJSAtOnload, false);
else if (window.attachEvent)
window.attachEvent("onload", downloadJSAtOnload);
else window.onload = downloadJSAtOnload;
</script>
<!--/noptimize-->



page_container body bölümüm.jpg



İşlem bittikten sonra kayıt ederek. Sitenize giriş yapıp eklediğiniz sayfanın en üstünde olan bu adsensenin çalışıp çalışmadığını kontol edin. Çalışıyor ise herhangi bir konuya girerek sayfanın mobil arayüzünün hızını test edebilirsiniz.

Benim bu işlemleri yapmadan önce aldığım mobil sonuç 38 idi bu işlemlerden sonraki görüntü şu şekildedir.

google mobil hız testi sonucumuz.jpg


En azından yavaş olan mobil sayfa açılış hızını ortalama bir seviyeye getirdim. Sorularınız olur ise kayıt olmadan konu üzerinden bana ulaşabilirsiniz. Umarım yararlı olmuştur. Anlamadığınız yer olur ise lütfen çekinmeden sorunuz. Sevgiler.
 
Son düzenleme:
Sizlere dediğim işlemi şimdi de aynen wordpress olan portal anasayfamız üzerinde BURADAKİ KONUDA denedim ve sonuç aşağıdaki gibidir. Baya iyi oldu en azından 30 lardan 80 lere geldik bunada şükür :)



portal hız testi.jpg


BU arada wordpress sitesinde de tüm reklamları kaldırıp tek bir reklamı js siz olarak ekleyin kayıtlayın. Daha sonra kullandığınız temanın footer.php dosyasına girerek yine /body kapatma tagının ( genelde sayfanın en altındadır ) hemen üzerine yerleştirin aşağıdaki kodu ve kayıtlayın. Bu kadar hayırlı olsun.
 
Son düzenleme:
Aşağıdaki Adsense reklamlarını geç yükletecek Lazy Load Adsense kodunu da kullanabilirsiniz arkadaşlarım. Sorunuz var ise lütfen çekinmeden yazınız.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Lazy Load AdSense
var lazyadsense=!1;window.addEventListener("scroll",function(){(0!=document.documentElement.scrollTop&&!1===lazyadsense||0!=document.body.scrollTop&&!1===lazyadsense)&&(!function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(e,a)}(),lazyadsense=!0)},!0);
//]]>
</script>
 
Geri
Üst