Molly Balıkların Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Molly Balıkların Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır ?
Bu konu; Molly Balıkların Cinsiyeti hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, molly balık beslemeye başlayanlar ya da almayı düşünenler için son derece faydalı olduğuna inandığımız bir konuyla karşınızdayız. Aldığınız ya da almayı düşündüğünüz molly balığın cinsiyetini kendi kendinize anlayabilmeniz ya da doğan yavruların hangi cins olduğunu öğrenebilmeniz için işte molly balık cinsiyet ayırımı ile ilgili bilgiler...



moli_cinsiyeti-2ed.jpg



Molly balıklarında cinsiyet ayrımı yapmak kolaydır. Dişi balık erkek balığa oranla daha yapılı ve büyük olur. Dişi balıkta gonopodları yoktur. Diğer bir deyimle dişilerin alt yüzgeçleri üçgen, erkeklerinki ise sivridir. Erkekler ise dişilere oranla daha ince ve küçüktür, gonopodları bulunur.
 
£€¥₩#$ evet gercekten de cok guzel bilgiler £€¥₩#$
 
Kardesim 3 tane moly aldim 2 disi 1 erkek aldim ama akvaryumcunun erkek dedigi balik digerlerinden daha iri tek renk olmasina bagladi cinsiyetini dogrumudur ?
 

moli.jpg



Cinsiyet ayrımı balıkların alt bölümlerinde bulunanan yüzgeçleri sayesinde yapılır. Alt bölümlerinde ince uzun çıkıntıları (gonopodları) bulunan molly erkektir. Dişilerin karın bölgesinde ise üçgen şeklinde alt yüzgeç bulunur.

Dişi moli balığında dışkılama noktasının biraz gerisinde kenarları oval ufak yüzgeç vardır.(resimde görüldüğü gibi)

Erkeklerde ise yüzgeç yerine dışkılama noktasına yakın üreme organları yer alır.(bkz resim)



 
Geri
Üst