Montignac diyeti zayıflayanlar montignac diyeti kilo verdirir mi?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Montignac diyeti zayıflayanlar montignac diyeti kilo verdirir mi?
Montignac diyeti ile zayıflayanlar montignac diyeti listesi ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

MONTİGNAC DİYETİ NEDİR KİLO VERDİRİR Mİ?


90'lı yıllarda Avrupa'da yaygın olan montignac diyetini bir Fransız Michel Montignac tarafından bulunmuş. Babası gibi kilolu olan Montignac kendi ismi ile bir diyet listesi oluşturmuştur. İtalyan yemek kültürü ile hazırlanan bu diyet listesi kısıtlayıcı bir diyet programı değil yalnız glisemik indeksi düşük şekilde hazırlandığı için kilo vermeye yardımcı oluyor. Yani glisemik indeksi düşük yiyecekler kan şekerini ani bir şekilde yükseltmez ve tok tutucudur. Bu da hem uzun süre tok kalmanızı sağlar hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Ayrıca dediğim gibi bu diyette yoğun olarak düşük glisemik indeksli yiyecekler ağırlıkta bu da sizi tok tutacağı gibi bir sonraki öğünde az yemenizi sağlar. Diyet programında kaloriden kısmak yerine istediğinizi doya doya yiyebiliyorsunuz ama dediğim gibi şeker miktarı az yiyecekler yiyerek sağlıklı kilo vermeyi odaklıyor. Montignac diyeti aslında tercih edebileceğiniz en güzel diyet. Neden mi? Kalbinizi yormadan şekerinizi dengeleyerek diyet yaptırıyor size. Bu sayede sağlıklı bir şekilde kilo veriyorsunuz.

montignac diyeti zayiflatirmi.jpg


MONTİGNAC DİYETİNDE NELER VAR?


Diyette dediğimiz gibi düşük glisemik indeksli yiyecekler ağırlıklı. Örneğin karbonhidrat alınacaksa içeriğinde en düşük şeker olan karbonhidratlar alınabilir. Yine doğal doymamış yağ asitleri olan omega 3 balık yağı ya da zeytinyağı gibi yağlardan alınmalı yağ ihtiyacı. Doğal olmayan işlenmiş ve doymuş yağlardan kesinlikle uzak durulmalı margarinler gibi. Montignac diyeti içeriğine gelecek olursak kahvaltıda sadece ekmek yemeye izin var o da sınırsız değil tabii ki. Ekmeğinizin tam buğday olmasına özen gösteriyorsunuz. Kahvaltıda yağsız peynir domates salatalık en doğal olanından 4-5 adet siyah zeytin ya da yeşil zeytin. Kahvaltıda yumurta tercih edilecekse kızartmak yerine haşlama tavsiye edilir ve istediğiniz kadar yumurta yenebilir ama ekmeksiz. Kahvaltıya büyük önem vermek ve sağlam beslenmek gerekiyor. Sağlam beslenmekten kasıt ağır ve yağlı değil sağlıklı ve çok tüketmek gerek. Öğlen ise karbonhidrat kesinlikle yok et tavuk yanına salata zeytinyağlı bir sebze yemeği yanına az yağsız yoğurt ile öğlen öğününü de bu şekilde geçirebilirsiniz.

montignac diyetinde besinler.jpg


MONTİGNAC DİYETİ KARBONHİDRATSIZ BİR DİYET

Montignac diyetinde eğer bakliyat tercih edecekseniz etsiz olacak tabii. Yine eğer karbonhidrat almak istiyorsanız ekmekten değil esmer pirinç gibi düşük karbonhidratlı yiyeceklerden almak gerek. Özellikle un pirinç seker patates gibi çok şeker içeren yiyecekleri hayatınızdan çıkarmalısınız. Akşam öğünü için hafif yemek ve geç saatte yememeye özen gösterilmelidir. Montignac diyetinin avantajlarından biri var olan rahatsızlığınız varsa düzene girmesine yardımcı olur çünkü sağlıklı ve azami şekerle beslendiğiniz için vücut toparlanacak. Bu diyet aynı zamanda diyabet ve kalp dostudur. En önemlisi de sağlıklı bir şekilde zayıflarsınız sağlıklı bir şekilde bilinçli kilo verdiğiniz için kendinizi enerjik ve zinde hissedersiniz. Diyet yaparken bilinçli olun diyet yaparken halsiz düşmeyin burada bununla ilgili yazımızı okuyabilirsiniz. Montignac diyeti ile ilgili bilgi aşağıda linki bulunan videodan izleyebilirsiniz.


montignac diyeti nasil uygulanir.jpg
 
Buna ek olarak özellikle günlük kilo kaybetmek isteyenlerin şu Ülker ve diğer markalara ait proteinli içeceklerden tüketmesi gerekiyor. Günlük protein miktarını nasıl belirleyeceğim diyenlere bir hesaplama var onuda vereyim açıklayacağım.

GÜNLÜK PROTEİN MİKTARI NASIL HESAPLANIR ?

Kilonuz * 0,8 şeklinde ayarlayacaksınız. Yani diyelim ki 50 kğ bir kadınsınız bunu 0,8 ile çarpacaksınız bu da günlük 40 mg olarak ortaya çıkacaktır. Bu size belirttiğim ürünlerden 30 mg olanını içerek günlük protein miktarının vücutlarınıza girmesini sağlayabilirsiniz.

YETERLİ PROTEİN ALMAZSAM NE OLUR ?

Eğer gün içinde kaslarınızda güçsüzlük, yorgunluk ve halsizlik hissediyor iseniz mutlak suretle protein almanız gerektiği hususunu size hatırlatmak isterim. Protein almalımıyım bende eksik mi demeden önce Danino veya Ülker grubunun İçim fit ürünlerinden ikisini bir gün boyunca sabah akşam tüketin bir sonraki gün eğer kendinizde iyileşme kaslarda güçlenme hisseder iseniz ki bu yüzde yüz olacaktır o vakit protein almanız gerektiğini tam olarak tescillemiş oluruz.
 
Geri
Üst