Muçari Bir Karadeniz Lezzeti

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Muçari Bir Karadeniz Lezzeti
Bu konu; muçari tarifi hakkında bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, daha önce hiç adını duymadığım bir hamur işi tarifini sizlelre paylaşmak istedim. İnternetten araştırdığımda bir karadeniz lezzeti olduğunu öğrendiğim (ki malzemelerde mısırununu görünce tahmin etmiştim ) muçari tarifi oldukça basit görünüyor. Eğer siz de benim gibi hamur işlerini seviyorsanız, sucuklu kek olarak da adlandırabileceğimiz muçari tarifi için hadi kolları sıvıyalım :)




mucari-122.jpg




Malzemeler

-Aldığı Kadar Mısır Unu
-1 Paket Kabartma Tozu
-1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
-1/2 Kg Soğan
-1/2 Kg Yoğurt
-2 Adet Yumurta
-1/3 Paket Margarin
-100 gr Sucuk
-1 Su Bardağı Un
-Tuz
Karabiber
Kuru Nane



Hazırlanışı

Yemeğmize önce soğanları Küçük küçük doğramayla başlıyoruz. Soğanları margarini erittiğiniz tavaya alın.İçine sıvı yağı da ilave ederek soğanları kovurun Soğanlar pembeleşmeye başladığında küçük küçük doğranmış sucukları da ilave ederek 3 dakika daha çevirip ateşten alın. Tuz, karabiber ve kuru naneyi de ekleyin Yumurtaların birinin sarısını ayırın.

Çırpma kabına yumurtaları ve yoğurdu aktarıp mikserle karıştıralım. İçine 1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve kek hamuru kıvamına gelecek kadar mısır ununu ilave edelim. Hazırladığımız soğanlı ve sucuklu içi de hamura ilave edlip ve karıştırın.Fırın tepsisini margarinle yağlayıp hafifçe un serpiştirelim. Hamuru tepsiye boşaltıp, üzerine 1 adet yumurta sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış sıcak fırına tepsiyi sürelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından alalım. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın Afiyet olsun....
 
Geri
Üst