Muhabbet Kuşlarının Bitleri Nasıl Temizlenir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Muhabbet Kuşlarının Bitleri Nasıl Temizlenir?
muhabbet kuşu biti, muhabbet kuşu bitleri nasıl temizlenir, kuş biti nasıl temizlenir, muhabbet kuşu bitlerine çözüm
Muhabbet kuşların da oluşan bitlerin temizliği hakkın da bilgi edinmek isteyenler için işinize yarayacak bilgileri sizler için bu yazımız da paylaşıyoruz.
muhabbet-kuşu-bitleri-nasıl-temizlenir.jpg

Kuş türlerinin de diğer evcil hayvanlar gibi bir çok hastalığa yakalanma olasılığı vardır. Bunların en başında bit, pire gibi hastalık oluşturan parazitler gelmektedir. Bu parazitler kuşları rahatsız etmekle kalmayıp kanlarını emerek kalıcı hasarlar verebilirler.
Kuş eğer sürekli kaşınıyorsa, gövdesini bir yerlere sürtme ihtiyacı duyuyorsa ve tüylerini sürekli kabartıp silkeleniyorsa kuşun parazit barındırdığından şüphelenebilirsiniz. Kuşun tüylerine hafifçe üfleyerek bu parazitleri gözle görebilirsiniz. Genellikle bu tür parazitler pis ve kirli olan kafeslerde oluşur. En az haftada iki kez kafesin temizliğini yaparak bit ve pire gibi parazitlerin oluşumunu engelleyebilirsiniz. Bir kaç küçük ve basit işlemle bunu yapmanız mümkün.

Kafesin alt mandallarını sökün ve çıkan hazneyi bol deterjanlı suyla yıkayın.
Suluk ve yemliği de çıkartarak temizliğini sıklıkla yapın.

Kafes temizliğini aksatmadığınız takdirde kuşunuzda parazit oluşumunu büyük ölçüde engelleyebilirsiniz.
Bit, pire gibi haşerelerin bulaştığı kuşları parazitlerden kurtarmak göründüğü kadar zor olmamaktadır.
Muhabbet kuşu bitleri nasıl temizlenir?

Muhabbet kuşlarında oluşan bitleri ve pireleri yok etmek için pet shoplarda satılan muhabbet kuşları için özel olarak üretilmiş ilaçlardan temin edebilirsiniz.
Öncelikle kafeste bulunan yemlik ve suyu kafesten çıkartın. Kafesi komple bol deterjanlı suyla yıkayın.
Daha sonra bit ve pire losyonunu alarak kuşunuza yaklaşık 40 cm uzaklıktan gözüne ve ağzına gelmeyecek şekilde kanat altlarıyla birlikte gövde kısmına sıkın.
Bu losyonlar kuşta oluşan tüm parazitleri yok edecektir.

Bu parazitlerin bulaşmasını düzenli olarak kafes temizliği yaparak engelleyebildiğiniz gibi kuşunuzu yıkayarak da önlem alabilirsiniz. Bu işlemi kesinlikle duş ahizesiyle yapmamalısınız. Püskürtmeli bir şişenin içine temiz su doldurun ve dört beş kez 10 cm uzaklıktan kuşun üstüne püskürtün. Bir diğer yöntemi ise pet shoplarda muhabbet kuşları için satılan banyo kaplarıdır. Yine aynı şekilde içine temiz bir su doldurun ve kafesin uygun olan bölümüne yerleştirin.
Evcil hayvan bakımı büyük sorumluluk getirmektedir. Bu gibi olumsuz durumlara maruz kalmamak için kafes temizliğini aksatmamanız gerekir.
 
Geri
Üst