Mutfaktaki kızartma kokusu nasıl giderilir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Mutfaktaki kızartma kokusu nasıl giderilir?
kızartma kokusu nasıl çıkar, kötü kokulara çözüm, kızartma kokusu nasıl giderilir ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

İşin içine yağ girdiği için beslenme uzmanlarının mümkün mertebe uzak durmamazı söylediği kızartma, hangi mutfak da olmuyor ki? Bizim mutfağın da vazgeçilmezlerinden biri de kızartmalardır. Bazen sade bir patates kızartması, bazen karışık kızartma derken mutfağa oldukça ağır bir koku siniyor. Hele benim gibi açık bir mutfağa da sahipseniz o zaman bu koku daha bir sıkıntı yaşatıyor.

Her yaştan kişinin bilhassa çocukların hayır diyemediği bir yemek olan kızartmalar artık piştikten sonra bıraktığı kokuyla canınızı sıkamıyacak;)


2.jpg


Kızartma kokusundan kurtulmanın doğal yolları hakkın da şimdi size vereceğim bilgiler ile mutfağınızda ki kızartma kokusundan kısa sürede kurtulacaksınız.

Napıyoruz hanımlar; bir tavanın içine sıcak bir miktar su koyuyoruz ve içine yarım bardak sirke ve limon suyu ekliyoruz. Daha sonra bu karışımı ocağın üzerine koyuyor ve kaynatıyoruz. Bu karışım ocağın üzerin de kaynadıkça kızartma kokusunu yok edecektir;)


1.jpg


Kızartma kokusunu yok etmek için diğer doğal yöntemler ise şöyle;

Kızartma yapmadan önce mutfağınız da kokulu mumlar yakarak kızartma kokusu ile baş edebilirsiniz.

Bir yemek kaşığı kahveyi cezvenin içine koyarak kavurun kahvenin mis gibi kokan kokusu kızartma kokusunu bastıracaktır...

Diğer bir yöntem ise, bir cezvenin içine su koyun ve suyun içine birkaç defne yaprağı atın bildiğiniz üzere defne yaprağının kokusuda mis gibidir ve kızartma kokusunu yok edecektir.
 
hiç sormayın ya hakkaten kızartma yaptığımız zaman içerde çok koku oluyor bide benim gibi oturma odası mutfak bir evde oturuyorsanız o zaman bu kokular daha çok can sıkıcı oluyor böyle zamanlarda ben genelde davlumbazı açıyorum ama yinede kızartma yağı sıçradığı için koku çok fazla gitmiyor verdiğiniz bu yöntemleride mutlaka denicem
 
Valla kızartma ve balık kokusu mutfaktan zor çıkıyor. Perdelere işleyince koku bir kaç gün hissediliyor. Ben ersağın oda spreyini kullanıyorum. Yemek kokularını sigara kokularını anında yok ediyor ve ortama harika fresh bir koku yayıyor. Kokusu organik ürünlerden elde edilmiş. Diğer oda spreyleri gibi rahatsız etmiyor kullanmanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst