Müzik ~ Çocuk

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Müzik ~ Çocuk
Çocuğun yaşantısında müzik ayrı bir yere ve öneme sahiptir.Müzik öncelikle, çocuğun ruhsal yapısındaki aşırı duygusallık ya da olumsuz davranışlarından arınıp, daha sakin ve olumlu bir ortama yönelmesi bakımından önemlidir.Çocuğun alacağı müzik eğitimi; kişilik gelişimini etkileyerek, gözlem yeteneğini güçlendirir ve iç potansiyeli ile yaratıcılığını ortaya çıkarır.Sanat; çocuğun içindeki potansiyel enerji ve gücün ortaya çıkmasını sağlar.



Okul öncesi dönemde, müzik eğitimine gereken önem verilmelidir. Bu dönem genel eğitimin ve müzik eğitiminin ilk basamağıdır.Müzik, çocuk gelişiminde olumlu etkiler bırakır.Okul öncesi müzik eğitimi, asıl amaç olan estetik ve müzikal duygunun gelişimi yanında bir takım destekleyici görevlerde de bulunur. Müzik eğitimi, müfredatta yer alan bütün konuların öğrenilmesini destelemekte ve o konulardaki gelişmelere yardımcı olur. Müzik eğitimi ayrıca bir ulusu oluşturan en önemli niteliklerden birisi olan ortak dili öğretmek ve geliştirmek açısından da oldukça etkilidir.



Japon eğitimci Shinicki Suzuki, Nurtured by love adlı eserinde konuyla ilgili düşüncelerini "Ben sadece iyi vatandaşlar yetiştirmek istiyorum. Eğer bir çocuk doğumundan itibaren iyi müziği dinler ve onu çalmayı öğrenirse, disiplin, duyarlılık, hoşgörü kazanır, iyi bir kalbe sahip olur." Şeklinde ifade etmektedir.



Değişik müzik metotları farklı yollardan müziği öğretmekle beraber, hepsi müziği çocuğun yaşamının vazgeçilmez bir parçası yapmayı hedeflemektedir. Artık gelişmiş ülkelerde çocuklar daha anne karnındayken müzikle tanışıyorlar. Bütün çağdaş eğitim sistemlerinde müzik en önemli konuların başında geliyor. Çocukluk döneminden başlayan sağlıklı ve doğru yönlendirilmiş bir müzik yaşantısı, bireyleri gelecek yaşantılarında daha başarılı, daha mutlu ve dengeli kılıyor. Müzik günümüz insanının hayatında giderek önemini arttırırken bin yıllar öncesinden aydınlık bir ses ise kulağımıza şunları fısıldıyor: "Müzik terbiyenin esaslı vasıtasıdır ve müzik bir eğlence aracı değil, bir güzellik ve eğitim aracıdır." (Eflatun)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yenidoğan bir bebek bile bir ninniyi mırıldandığınızda sakinleşiyorsa elbetteki müziğin önemi çok büyüktür:D
 
Geri
Üst