Nafile orucu tutmak.

seerose

Daimi Üye
Üye
Nafile orucu tutmak.
Nafile orucu tutarken genellikle,pazartesi,carsamba ve cumayi tercih ediyordum,bir yazi da okudum ki,nafile orucu ese soylenmeden tutulmaz ve cuma gunleri islam inancinda bayram gunu sayildigi icin de bayramda oruc tutulmasa daha iyi diyordu.Ben ise cuma gunun daha bir anlami var diye genelde cuma gunu tercih ediyorum.Simdiki sorum da bu konuda esime soylemem mi gerekli ve cuma gunu nafile orucu tutmayacak miyim?
 
canım evet doğru duymuşsun nafile ibadetlerde eşinin rızası olmazsa sevabı azalır.ama farz olanlarda böyle değildir.cuma günü oruç tutup tutmaman senin tercihin ama cuma günü tek tutulmaz ya bi gün öncesinden ya bi gün sonrasından tutman lazım...
ama EFENDİMİZİN (S.A.V) devamlı olarak tuttuğu nafile oruç pazartesi ve perşembe günleridir.bu günler dışında pek tutmazlardı..
umarım yeterli olmuştur...
 
Tesekkur ederim cevabin icin.Farkli bir baslik altinda acmak istemedim,baska bir sorumda,birisine sadaka olarak,para,kiyafet vs herhangi bir sey verecegimiz zaman ve evimizden bu seyler cikacagi zaman yine kocamizin rizasini almamiz gerektigi yoksa verdigimiz seylerin sevabinin olmayacagi konusu,ben birine birsey verince bunu kocamin bilmesini istemem cunku,ben icimden gelerek veririm belki o vermese yada niye verdi diye icinden gecirebilir.
 
eğer eşin sana al bu para senin olsun ne yaparsan yap derse sen o parayı nerde harcarsan harsa bundan mesul olmazsın elbiselerde aynı şekilde.ama deseki al bu parayı ekmek alırsın bu parayı başka şekilde kullanman doğru olmaz...
 
Geri
Üst