Nane yağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Nane yağının faydaları nelerdir ?
Farmasötik ilaçların tehlikeli yan etkileri vardır . Bu yan etkiler ciddi bedensel zararlara neden olabilir. Alternatif ilaçların en güvenli ve en etkili formlarından biri aromaterapidir.Aromaterapi, zihin ve vücuda birçok sağlık yararı sağlamak için bitkisel bazlı uçucu yağlar kullanır. Bu yağlar genellikle ucuzdur ve zararlı yan etkileri yoktur. Aromaterapi, fiziksel veya psikolojik sağlığının iyiliğini artırmak amacıyla bitkilerden elde edilen aromatik esansiyel yağların kullanılmasıdır. Aromaterapi, yüzyıllar boyunca sayısız rahatsızlığı güvenli ve etkin bir şekilde tedavi eden alternatif bir ilaç olarak kullanılmaktadır . Dünyadaki en çok yönlü uçucu yağlardan biri olan nane esansiyel yağı, topikal olarak kullanılır. Antimikrobiyal özellikleri ile vücudunuz, zihniniz ve çeşitli sağlık sorunlarınız için nane uçucu yağının yararlarından daha fazlası vardır. Makalemizin devamında nane esansiyel yağının sayısız faydalarını tüm detayları ile bulabilirsiniz..



nane yağı.jpg




Hiç kimse, nane esansiyel yağının canlandırıcı, serinletici ve sakinleştirici etkilerini inkar edemez. Nane esansiyel yağı doğal bir antibakteriyel, antiviral, anti-fungal ve analjeziktir (ağrı kesici) ve mükemmel bir anti-parazittir. Güçlü tıbbi özellikleri nedeniyle tüm dünyada kültürler tarafından kullanılmıştır. Nane yağı, günlük olarak kullandığımız şampuan, sakız, diş macunu, dondurma, sabun, çay vb. Ürünlerin üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Nane yağı çoğu zaman sindirim sistemi, sinir sistemi ve solunum sistemi ile birlikte eklem ve kas sağlığını desteklemek için kullanılır. Ayrıca eklem ağrılarını tedavi etmek, baş ağrısını gidermek, idrar yolları enfeksiyonlarını tedavi etmek , dolaşımı artırmak, sağlıklı dişler , stresi gidermek sağlıklı bir sindirim sistemini teşvik boğaz kasları rahatlatma içerir.Nane yağı, gıda ve topikal uygulama için çoklu kullanımları ile çok yönlüdür. Nane uçucu yağının hoş bir aroması vardır.Genellikle mide sorunları ve mide bulantısı tedavisinde kullanılır . Ayrıca soğutma etkileri için değerlidir ve topikal olarak kullanıldığında ağrıyan kasları rahatlatmaya yardımcı olur. Buna ek olarak, nane esansiyel yağı antimikrobiyal özellikler gösterir, bu yüzden enfeksiyonlarla savaşmak için kullanılabilir.



İşte en iyi nane yağı faydaları şunlardır:




Mide ağrısını hafifletir

Sindirim sorunlarını giderir

Kötü nefesi giderir

Baş ağrılarını bastırır

Doğal antibakteriyel

Netlik ve zihinsel odaklanma sağlar

Solunum problemlerini yatıştırır.

Enerji yükselticidir

Boğaz kaslarını gevşetir

Stresi giderir




Bu harika yağ, saç bakımı için son derece faydalıdır. İlk olarak, kepek ve bitlerin çıkarılmasına yardımcı olur . Yağ, ekstra gazı vücuttan dışarı çıkarmaya yardımcı olur ve kolay sindirime yardımcı olur. Yağ ayrıca, , mide bulantısını giderir sizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken bir bardak suya 3 ila 4 damla nane yağı dökmek ve içmek. Alternatif olarak, benzer sonuçlar için nane çayı içebilirsiniz. Çalışmalar, nane esansiyel yağının, ferahlatıcı özelliklerinden dolayı depresyon, zihinsel tükenme, kaygı, huzursuzluk ve stresden kurtulma sağladığını göstermiştir.




Çalışmalar, Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olan kişilerde konsantrasyonun artırılmasına yardımcı olduğunu göstermiştir. Nane kokusunun da sakinleştirici etkileri olduğu ve zihinsel berraklığı artırabildiği görülmüştür. Nane yağı, topikal olarak karın bölgesine uygulandığında, hareket hastalığının semptomlarını önemli ölçüde azaltabilir. Etkili bir ağrı kesici ve kas gevşetici, nane esansiyel yağı, ağrılı kasları gevşetmede, sırt ağrısını hafifletme ve gerilim baş ağrısını hafifletmede son derece faydalıdır. Tıkanmış ve ağrılı sinüslerden muzdaripseniz, nane yağı solumanız faydanıza olacaktır. Nane Esansiyel Yağı, etkileyici bir besleyici bileşime sahiptir ve vitamin A ve C vitamini , magnezyum , potasyum ve hatta yağ asitleri gibi birçok önemli mineral ve vitamin içerir . Ayrıca bu bitkinin besin değerini artıran nane içinde bulunan kalsiyum ve folat gibi mineraller de vardır .



Nane yağı iştahı artıran ve aynı zamanda bağırsak boşluğunda gaz birikimini azaltan mükemmel bir tonikdir. Sağlıklı bir sindirim sistemi sağlıklı bir vücut sağlar. Nane yağının özellikleri, vücuttaki zararlı karın gazlarının giderilmesine yardımcı olur. Nane yağı, kabızlığı hafifletirken kasları gevşetmeye yardımcı olur. Bulantı ve kusmayı azaltmada yararları kanıtlanmıştır. Nane yağı doğal bir antidepresan ve kas gevşetici. Boğaz kaslarının ve kas ağrılarının giderilmesinde yararlıdır. Kokusu, böcek, hamamböceği ve sivrisinekleri kovar. Eklem ağrıları sıklıkla eklemlerdeki iltihabın bir sonucudur ve bu eklemlerde hoş olmayan bir duyuma neden olabilir. Nane yağı, eklemlerdeki iltihabı hafifletmeye yardımcı olan sakinleştirici ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Etkilenen bölgeye masaj yapmak için kullanılabilir.


Nane, baş ağrısı ve küçük migrenler için mükemmel bir ev ilacıdır. Çalışmalar, nane yağı uygulamasının migren hastalarına olumlu etkilerini göstermektedir; Uygulamanın 15 dakika içerisinde ağrının şiddetini azaltır. Hem kadınları hem de erkekleri etkileyen en yaygın enfeksiyonlardan biri olan idrar yolu enfeksiyonu nane yağı ile durumun sakinleşmesine yardımcı olur ve sürekli kullanım semptomları tamamen ortadan kaldırabilir. Topikal uygulama ve oral tüketim, bakterilerle savaşmaya yardımcı olur ve idrar yolunu virüslerden korur.Nane yağı, kan dolaşımında sağlıklı bir dolaşımı destekleyen bir uyarıcı görevi görür. Sağlıklı kan dolaşımı, organların uygun oksijenasyon almasını sağlar ve vücudu oksidatif strese karşı korur ve vücudun besinleri iyi emmesini sağlar.Araştırma, nane yağının solunum sistemini temizlemeye ve öksürük semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabileceğini ileri sürmektedir.Nane, hazımsızlık ve şişkinliği hafifletmek için yüzyıllarca kullanılmıştır. Nane yağı mide ağrılarını hafifletmeye yardımcı olarak, krampları hafifletmeye ve şişkinlik ve gazı azaltmaya yardımcı olur.


Nane esansiyel yağı, doğanın mucizelerinden biridir. Nane yağı, manganez, demir, magnezyum, kalsiyum, folat, potasyum ve bakır gibi çok sayıda mineral ve besin içerir. Ayrıca omega-3 yağ asitleri, A vitamini ve C Vitamini içerir.Nane yağının hafif ferahlatıcı kokusu, bir kişinin daha rahat ve daha az stresli hissetmesine yardımcı olabilir. IBS, düzensiz bağırsak hareketi, şişkinlik ve mide rahatsızlığı içeren bir durumdur. Nane yağı bu rahatsızlığı çok iyi yönetir.Sinüs, baş ağrısına neden olan bir başka önemli sorundur. En iyi kısım, nane yağı, harika bir şekilde sinüzit üzerinde çalışır ve sıklıkla tıkanmış olan solunum yollarını açar. Bu hızlı rahatlama sağlar. Mentol içerdiğinden, çok fazla nane yağına maruz kalmak solunum problemlerine neden olabilir. Nane yağı, 2 yaşından küçük çocukların göğüs veya burun çevresine asla uygulanmamalıdır. Nane yağı kullanmadan önce mutlaka hekime danışmanızı öneriyoruz.


Nane yağı zihni harekete geçirir ve konsantrasyon ve uyanıklığı artırarak bilişsel görevlere odaklanmayı artırır. Aslında, nane yağını DEHB den muzdarip bir çocuğun odasına dağıtarak odak, enerji ve konsantrasyonlarını geliştirebilirsiniz. Hemen hemen hepimiz mantar cilt enfeksiyonlarına veya mantar tırnak enfeksiyonlarına eğilimlidir. Yağ, güçlü antiviral, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir . Ve bu problemleri nane yağı ilegidermeniz mümkündür.Yağ mantar derisine ve tırnak enfeksiyonlarına da uygulanabilir. Nane esansiyel yağını kullanmanın en iyi yolu, cildi ya da tırnak enfeksiyonuna masaj yapmadan önce jojoba ya da zeytinyağı ile sulandırmaktır. Çalışmalar, nane uçucu yağının deri ile temas ettiğinde, kan dolaşımını ve nabız hızını anında arttırdığını göstermiştir. Bu, vücudun her yerinde ve beyinde gelişmiş oksijen akışına yardımcı olur ve metabolizmayı artırır. Geliştirilmiş kan dolaşım ve artan metabolizma, sağlıklı bir vücut sağlamaya ve vücuttaki glikoz seviyelerini korumaya yardımcı olur.




İrritabl bağırsak sendromu veya IBS öncelikle kadınları etkiler ve şişkinlik, ishal ve kabızlık ile birlikte göbekte ağrı ve rahatsızlığa neden olur. Nane yağı İrritabl bağırsak sendromuna iyi gelmektedir.Nane yağı besleyicidir ve ayrıca kesiklere veya alerjik reaksiyonlara neden olan bakterilerle savaşırken cildin görünümünü güçlendiren fitokimyasallar içerir . Nane yağı, özellikle akne eğilimli ciltler için cilt bakımında en çok itibar edilen maddelerden biridir. Nane yağı diş macununda çok kullanılan bir maddedir ve diş ve dişeti sorunlarının tedavisinde çok yararlıdır. Nane esansiyel yağı, gevşetme ve stresi giderme özelliğine sahiptir. Anksiyete ve depresyondan muzdarip hastaların tedavisinin bir parçasıdır. Ayrıca, anksiyete ve depresyona karşı zihni güçlendiren sağlıklı beyin aktivitesi için bir uyarıcı olarak hareket ettiği gözlenmiştir. Nane esansiyel yağı, baş ağrıları, PMS sendromunada iyi gelmektedir. Acı veya ağrılı eklemlerden muzdaripseniz, bölgeye küçük bir nane yağı sürtünmek, rahatsızlığınızı büyük ölçüde azaltabilir. İnflamasyonu azaltmak için lavanta yağı ile karıştırın. Nane esansiyel yağı, insanlık için mevcut en iyi doğal ilaçlardan biridir.
 
nane yağının cilde faydaları
nane yağı kullananlar
nane yağı saça faydaları
nane yağı bebeklerde kullanımı
nane yağı sinüzit için nasıl kullanılır
nane yağı zayıflatırmı
nane yağı nasıl yapılır
nane yağı dudak

Ben nane yağını bağırsak problemim için kullandım ve faydasını gördüm. Çok dengesiz bir bağırsak alışkanlığım var. Ya kabızım yada ishal ve aşırı gazım oluyordu. Nane yağını kullandıktan sonra şükür geçti. Birde aşırı derecede stresli biriyim nane yağı stresi gidermeyede iyi geliyor. Mide rahatsızlıklarınıda gideriyor. Annemde eklem ağrısı sıklıkla oluyordu nane ve zeytin yağı eşliğinde masaj annemi rahatlatıyor. Sizin makalenizde tüm faydalara değinilmiş tek tek benimde anlatmama gerek yok. Nane yağının faydalarının çoğunuda makaleniz sayesinde öğrendim paylaşım için teşekkür ederim.
 
Geri
Üst