Nane Yağının Saça Faydaları

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Nane Yağının Saça Faydaları
nane yağı
nane yağının faydaları
nane yağının yararları





Sevgili melekler, bakımlı kadınların en çok özen gösterdikleri yerlerinden biri de saçlarıdır. Gerçekten de saçlarımız canlı ve parlak olduğunda kendimizi daha iyi hissederiz. Saçımıza uygulayacağımız bakımlar için de doğadaki şifalı bitkilerden faydalanırız. Bu bitkilerden biri de nanedir. Bu sayfamızda sizlere nane yağının saça faydalarından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsedeceğiz...



nane-yagi.gif


Nane yağını saç derimizde kullanırken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta konsantre nane yağının direk olarak saçlarımızın derisine döküp sürmemeliyiz.Bunun nedenini şöyle açıklıyabiliriz esansiyel yağlar kategorisinde yer alan nane yağı oldukça güçlü bir yağlardır ve tek başına kullanıldığında saç derimizde tahriş yapabilir.

Saç derimizdeki tahrişi önlemek için nane yağını 1/10 oranında taşıyıcı yağlardan biriyle incelterek kullanabiliriz.

Nane yağı saç bakımından özellikle saç derimizdeki kan dolaşımını arttırarak saç köklerimizi güçlendirmek için kullanılır.Nane Yağı saç derimizi temizler,Saç köklerimizi güçlendiri ve koparak dökülmelerini önler,Saçlarda görülen kepeği önler.Ayrıca nane yağı kuru saç derimizede iyi gelir hoş kokusu ile serinletici özelliğide bulunur.Saç derimizdeki kaşıntıyı alır ve saçların çabuk yalanmasını önler ayrıca saçlarımıza canlılık ve parlaklık verir.
 
Geri
Üst