Hamile kalma pozisyonları ( Resimli Anlatım ) Melek Kadınlar Kulübü'nde

Uzman SühaN

Administrator
Hamile kalma pozisyonları ( Resimli Anlatım ) Melek Kadınlar Kulübü'nde
Hamile kalma pozisyonları ( Resimli Anlatım ) Gebelik için uygun pozisyonlar Nasıl Gebe kalabilirim ?

Hamilelik nasıl oluşur
? Herkesin bildiği basit cevap şudur: Hamilelik , bir erkek tarafından üretilen bir spermin bir dişi tarafından üretilen bir yumurta ile birleştiği zaman meydana gelir. Yani Hamilelik cinsel ilişkiden sonra ortaya çıkar.Erkeğin vajina içine boşalmasıyla ; Sperm serviksten (alt rahim içine açılır) yüzer ve bir yumurtalık tarafından salınan yumurtayı karşılar. Tek bir sperm yumurta ile birleşir ve hamilelik başlar.

hamile kalma pozisyonu 0.jpg





Boşalmadan sonra, semen onu vajinanın asidik ortamından koruyan bir jel oluşturur. Jel, prostat bezinden gelen enzimlerle 20-30 dakika içinde sıvılaştırılır. Sıvılaştırma, spermleri serbest bırakmak için önemlidir, bu nedenle nakliye meydana gelebilir. Seminal plazma vajinada bırakılır.En büyük motiliteye sahip olan korunan sperm, uterusa girişini koruyan servikal mukus katmanlarından geçmektedir. Yumurtlama sırasında bu bariyer daha incedir ve asiditesini değiştirerek sperm için daha dostane bir çevre yaratır. Servikal mukus uzun sperm sağkalımı için bir hazne görevi görür.Sperm rahim içine girdikten sonra kasılmalar spermleri fallop tüplerine doğru iter. İlk sperm, boşalmadan birkaç dakika sonra tüplere girer. Bununla birlikte, ilk sperm, muhtemelen dölleyici sperm değildir. Motil sperm kadın üreme kanalında beş gün boyunca yaşayabilir.
Döllenme

Yumurtlamanın ardından, yumurta sadece 12 ila 24 saat arasında döllenme yeteneğine sahiptir.Her normal adet döngüsünde , bir adet yumurta (yumurta) genellikle adet döneminden yaklaşık 14 gün sonra yumurtalıklardan birinden salınır. Yumurtanın salgılanmasına yumurtlama denir. Yumurta fallop tüplerinden birinin huni şeklindeki ucuna süpürülür.Ovulasyonda, serviks içindeki mukus daha sıvı ve elastik hale gelir ve sperm rahmine hızla girmesine izin verir. 5 dakika içinde sperm vajinadan serviksten uterusa geçebilir. Eğer bir sperm yumurtaya nüfuz ederse, döllenme gerçekleşir.Spermle yumurtanın birleşmesi sonucu oluşan yeni tek hücreye zigot denir.Sonraki yedi gün boyunca, insan embriyo, mitoz denilen bir süreçte birden fazla hücre bölünmesine uğrar. Bu geçiş döneminin sonunda embriyo, blastosist adı verilen çok organize hücrelerin bir kütlesi haline gelir

Yumurtan Embriyoya

Ayda bir kez, yumurtalık yumurtalıktan fallop tüpüne salınır. Cinsel ilişkiden sonra sperm vajinadan serviks ve rahim yoluyla fallop tüplerine geçer ve burada bir sperm yumurta döller. Döllenmiş yumurta (zigot), fallop tübünü uterusa doğru hareket ettirdikçe art arda bölünür. Birincisi, zigot hücrelerin sağlam bir topu haline gelir. Sonra blastosist olarak adlandırılan bir hücre topu haline gelir.Uterusun içinde, blastosist rahim duvarı içine implante olur ve burada embriyo plasentaya bağlanır ve sıvı dolu membranlarla çevrelenir.

Yumurtlama

Ovulasyon, bir kadının iki yumurtalıkından birinin olgun bir yumurta bırakmasıyla her ay olur. Son aybaşı döneminin ilk gününden yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşir.


Yumurtlama 1.jpg





Fallop Tüpüne Geçiş

Serbest bırakılan yumurta, tek bir sperm tarafından döllenirken, Fallop tüpüne gider. Fallaop tüpleri ve kısırlık ilişkisi

Fallop tüpüne geçiş  2.jpg



Spermlerin Uzun Yolculuğu

Bir erkek boşaldığında sıvıya 40 ila 150 milyon sperm girilebilir. Sperm kadının üreme yerinde Fallop tüplerine doğru yüzmeye başlar. Spermlerin bir yumurtaya ulaşması için gereken süre çok değişkendir; bazıları hedeflerine yarım saat içinde ulaşabilirken diğerleri gün sürebilir. Sperm, 48-72 saate kadar yaşayabilir.

spermlerin uzun yolculuğu 3.jpg



Spermin Yumurtaya nüfuz etmesi

Döllenme süreci yaklaşık 24 saat sürer. Bir sperm yumurtaya girdikten sonra yumurta yüzeyi değişir ve diğer spermlerin girişi engellenir. Gübreleme bebeğin genetik yapısını tamamlar, bunun bir kız ya da erkek olup olmayacağı da dahil.

spermin yumurtaya nufüz etmesi 4.jpg





Hücreler Bölünmeye Başlıyor

Yumurtalar döllendikten sonra hızlı bir bölünme süreci başlar. Döllenmiş yumurta, Fallop tüpünden ayrılır ve döllenmeden 3-4 gün sonra rahim içine girer. (Tüberküloz veya ektopik hamilelik, döllenmiş yumurtanın rahime düzgün şekilde girmediği nadir vakalarda ortaya çıkar. Dış gebelik, anneye ciddi sağlık riskleri oluşturur. )

hücreler bölünmeye başlıyor 5.jpg



İmplantasyon

İmplantasyon döllenmiş yumurtanın endometriyuma (rahim dokusu astarı) yapıştığı süreçtir . Döllenmiş yumurta hücreleri bölünmeye devam ediyor.

implantasyon 6.jpg


Hamilelik Hormonları

İnsan koryonik gonadotropin (HCG) olarak adlandırılan bir hormon, sonunda plasentayı oluşturacak hücreler tarafından üretilir. Yaklaşık bir hafta içinde annenin kanında bulunur ve kan veya idrarla yapılan gebelik testlerinde saptanır.

hamilelik hormonları 7.jpg



Fetal Gelişim

Uterusta implantasyondan sonra bazı hücreler plasenta oluştururken bazıları embriyo oluşturur. Kalp atışı gebeliğin beşinci haftasında başlar. Sekizinci haftada gelişmekte olan embriyoya fetüs adı verilir.

Bir kaçırılmış menstrüel periyod, muhtemelen olası bir gebeliğin ilk farkedilebilir işaretidir, ancak erken gebelikte başka işaretler ve belirtiler de vardır. Tüm kadınların hepsi semptomlara sahip değildir ya da aynı şekilde yaşarlar. En sık görülen ilk üç aylık semptomlar aşağıdaki linkler de bulabilirsiniz..

fetal gelişim.jpg




Hafta hafta gebelik belirtileri

Nasıl Hamile Kalırım ?

Hamilelik belirtileri nasıl oluyor ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Peki bu resimde belirtilen pozisyon haricinde başka önereceğiniz pozisyonlar var mı meninin akmaması için daha değişik şeyler denemek gerekiyor mu hamile kalmak için pozisyon bumudur yani ?
 
eşimle ilişkiye girdik iki gün üsüt üste kaynanamda olduğum için korunamadım.eşim geri çekti ama biraz sperm her iki ilişkidede içime kaçtı hamile kalırmıyım?
 
Etkili bir doğum kontrolünü kullanmadan neredeyse her zaman birliktelik olduğunda hamile kalma olasılığı yüksektir.Yani kısaca korunmasız her birliktelik istenmeyen gebelik açısın dan risktir. Her dönem gebe kalmakta mümkündür..Birliktelik esnasın da küçük bir kaza yaşamışsınız bu da gebe kalmanıza neden olabilir. Beklenen mensinizde gecikme yaşarsanız en az 3 günlük test yapın.
 
Embriyonik gelişme terimi, embriyo olgunlaştıkça gerçekleşen değişiklikleri ifade eder. Bu değişiklikler, bitkilerden hayvanlara ve türlerden türlere farklılık gösterir.Gebelik, bir yumurta bir sperm tarafından döllendiğinde başlar. Bu olay, fallop tüplerinden birinin dış üçte birinde gerçekleşir; tek bir sperm cinsel ilişkiyi takiben bir yumurtayla buluşur ve kaynaşır. Döllenmeden sonraki 2 gün içinde, yumurta fallop tüpünün kas hareketiyle hareket ettirilerek uterusa doğru yola çıkmaya başlar. Yumurta dolaşırken, hücreleri giderek bölünerek morula adı verilen bir hücre kümesi oluştururlar. 5-7 gün sonra morula rahime gelir ve uterus astarına sıkıca gömülür.Döllenmeden sonra yumurta fallop tüpü boyunca hareket etmeye başlar, hücreleri 12 saatte bir artar. Yumurta uterusa geldiğinde yüzlerce hücre oluşur.(Doğada, fertilizasyon tipik olarak fallop tüpünde gerçekleşir. Ortaya çıkan embriyo daha sonra yavaşça tüpün altına iner ve uterus içine girer, burada uterus duvarına bağlanmadan önce birkaç gün yüzer. Bu yolculuk boyunca, embriyo farklı biyokimyasal çevrelere maruz kalır , her biri gelişmekte olan embriyo implantasyondan önce büyümenin her aşamasında gerektirdiği belirli besinleri içerir )
 
Selamlar ben yeni evliyim erken yaşta çocuk sahibi olmak istediğimizden hemen bebek için çalışmalara başladık. Eşimle birlikte öncelikle sağlıklı ve dengeli beslendik. Daha sonra yumurtlama günümü belirleyerek bu günlerde ilişkiye girdik. İlişki esnasında kalçamın altına yastık koyduk. Eşim ayaklarımı tutarak ayrıca spermlerin hızlıca rahime gitmesini sağladı. Sonra ayakalrımı kanapeye diktim. 1 saat uzandım. Valla çişim geliyordu yinede dişimi sıktım gitmedim. 3 saat sonra banyo yaptım veeeee sonuç olarak hamileyim kızlar. Allah isterse olur ama sizinde yapmanız gerekenler vardır. Hamile kalmak için dediklerimi mutlaka yapın. Bu arada gün aşırı ilişkiye dikkat edin. Eşinizi iyi besleyin spermlerinin güçlü olması gerekiyor. Allah isteyen herkese versin inşallah banada dua edin bebeğimi sağlıkı bir şekilde kucağıma alayım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
adetlerim düzenlidir ilk defa gecikme yaşıyorum kasık bölgemde ağrı ve akıntım var sizce hamilemiyim
 
Belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapılmaz. Kanda gebelik testi (B-HCG) yada idrardan gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz
 
1 yıllık evliyim hamile kalamadım aşılama yaptırdık bugün 11. günü midem bulanıyor ve halsizim sizce hamilemiyim ve ne zaman test yapmalıyım
 
Geri
Üst