Ne yaparsam yapayım mutlu olamıyorum mutlu olamayanlar burada mı ?

C

cidmklk2

Forum Okuru
Ne yaparsam yapayım mutlu olamıyorum mutlu olamayanlar burada mı ?
Ne yaparsam mutsuzum mutlu olamıyorum Acaba mutlu olamayanlar var mı aramızda. Hemen kendimden bahsedeyim. Adım didem 28 yaşında evliyim henüz çocuğum yok eşim son derece kibar anlayışlı görgülü bi insan maddi durum olarak sıkıntımız da yok ama ne bileyim hiç bir şeyden zevk almıyorum mutlu olamıyorum kızlar. Hayatında benim gibi mutsuz olamayan var mı son 6 aydır bu durum böyle eşimde soruyor bana ne var ne oldu diye diyecek bir şey de bulamıyorum. Var mı benim durumumda olan acaba ?
sürekli mutsuzum mutsuzluğun nedeni nedir.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sizinki gibi bir durumda " bulmuşsun da bunuyorsun " denir. Yani kendinizi zorlayın isterseniz. İnsanlar geçim yapamıyor bakın ne güzel durumunuz var sizi seven bir kocanız var bana kalır ise sizin bebek yapma zamanınız gelmiş bunu bi düşünün isterseniz meşkale çıkar size çalış çalışmadığınızı bilmiyorum muhtemelen çalışmıyorsunuz. Ama lütfen bu durumu her yerde söylemeyin :)
 
Evet dediğiniz gibi malesef çalışmıyorum evdeyim 9 aydır da evliyiz aslında eşim de bebek işine eğilmemiz lazım diyor yaş ta geçiyor Ondan mı dersiniz bu mutsuzluğum bebek yapsam dediğiniz gibi kendime uğraşacak annelik vs olur düzelir mi ? Ya düzelmez ise ? Mutsuzum diye bebek yapmak ta ne bileyim pek mantıklı gelmedi bana yaaa
 
Vallahi sizinkisi psikolojik bir durum gibi görünüyor. İlaç ya da başka bir şey kullanıyor musunuz çevrenizde arkadaşlarınızın, hakiki komşularınızın olmaması da sizi bu tür bir durumun içine itmiş olabilir. Psikolojik destek aldınız mı ya da düşünüyor musunuz ?
 
Yok bebeğim neredeee apartman gibi dört duvar arasında yaşıyoruz öyle komşuluk eskide kaldı öyle görüştüğüm bir iki kişi var ama haftada on gün de bir öyle çay çorba kahvaltı vs hiç yapmıyoruz kocam da yönetici olarak çalışıyor akşamdan akşama eve geliyor öyle çok fazla alışverişi de seven birisi değilim ki gezeyim... Psikolojik desteklik miyim bilemedim şimdi ?
 
Ya işte dediğim gibi değerlendirmek lazım. Malesef metropol şehirlerde ( ki büyük bir şehirde yaşıyorsunuz anlaşılan ) toplumsal yaşam alanlarının apartmanlara kayması, mahalle kültürünün ortadan kalkması gib idurumlarda bir de üstüne üstlük komşu faktörü ve arkadaş ta eksik ise o zaman insan kendini yanlız hissediyor olabilir. Bence sizinkisi yalnızlık mutlusluk değil. Ben öyle düşünüyorum. Geçmiş olsun.
 
Her konuda neden cocuk yapin gecer, bir ugras bulursunuz vs deniyor burada bilmiyorum. Ama bence bu cok cok kotu bir tavsiye. Kotu dememin sebebi cocuk yapmanin nedeni can sıkılması, mutsuzluga care olmasi umudu olmamali. Cocuk isteyerek ve hazir olarak yapilmali. Bir insanin sorumlulugunu alirken insanin kendisi guclu ve psikolojik olarak saglikli olmali ki yetistirdigi cocuk da evde iyi bir egitim, ilgi alaka alsin. Neyse. Benim dusuncem, evde oturdugunuzu, pek gezmediginizi ve alisveris sevmediginizi soylediniz. Belki de evlendiniz ama yapmak istedikleriniz vardi. Belki hayatinizda bir seylerden geri kaldiginizi, eksik hissettiginizi, belki yapacak bir seyler bulup hayatiniza anlam katmaniz gerektigini icten ice hissediyorsunuz ama ne oldugunu bilmiyor olabilirsiniz. Belki bir hobi edinebilirsiniz, eger ilginiz varsa tarihi veya sanatsal turlara katilabilirsiniz, ogrenmek istediginiz bir konu varsa onun kursuna gidebilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz, bir seyler yazabilirsiniz. Eger yazmiyorsaniz gunluk tutabilirsiniz bu sayede kendi zihninize kapi acmis olursunuz ve yakinda kendinizi daha iyi tanimaya baslarsiniz. Eger artik evlendim sunu sunu yapamam diye dusunuyorsaniz emin olun, aslinda evlendiniz diye yapamayacaginiz bir sey yok, esiniz de destekleyici biriyse sizin mutlu olmaniz icin elinden geleni yapacaktir. Kendinizi gerceklestirmeden bir hayat gecirirseniz ne kadar durumunuz iyi olursa olsun bos hissedeceksiniz. Siz de hayatiniza bir adim atin. Cevrenizde negatif yorumlar yapan insanlarla da gorusmemeye calisin. Ve sizi iyi hissettiren destekleyen insanlari cevrenizde tutun. Ama yeni insanlara da sans verin. Hatta bazen yeni insanlar eskilerden daha ferah bir enerji verir. Insan sosyal bir varliktir.
 
mutsuzluk üzerine mutsuzluk olmaz, hamilelik ya da bebek öyle sanıldığı gibi kolay bir süreç değil ne yazıkki :) henüz bilmiyorum, tüp bebek tedavisi görmek üzereyim bende o açıdan ama önerim eşiniz işe gittikten sonra sizde bir hobi, kurs ya da spor gibi bir şeylerle oyalanın. biraz etrafa açılın ve sosyalleşin. bu durum sizi mutlu ettiğinden daha çok eşinizi de mutlu edecektir. sürekli evde kalmak ne yazıkki bunaltıyor ve daha da eve kapatıyor insan kendini.
 
Geri
Üst