Neden Feng Shui?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Neden Feng Shui?
Çinliler, pozitif ve negatif enerjilerin insanların hayatını olumlu ve olumsuz etkilediğine inanırlar. Feng Shui doğru olarak uygulandığı takdirde olumlu sonuçları hem insanın kendisi için hem de ailenin diğer bireyleri için görülür.
Feng Shui bize yaşadığımız mekanı, iş yerimizi yani bütün çevremizi en akıllı şekilde nasıl kullanacağımızı öğretir.

Feng Shui ve yaşadığımız mekan
Yaşadığımız mekanda enerji (Chi) akışının yavaş ve yumuşak dolaşarak hareket etmesini sağlamamız gerekir. Evimizde bu açıdan iki önemli yer vardır:

Pozitif enerji akışını sağlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar:

1. Giriş Kapısı:
Evin giriş (sokak) kapısının baktığı yön çok önemlidir. Ayrıca kapıdan girişte, pozitif enerji sağlamak için şu noktalara dikkat edilmelidir:
Giriş kapısının karşısında tuvalet olması ya da iki katlı müstakil evlerde giriş kapısının üzerinde tuvalet olması, size gelen misafirler, tıpkı sifonun çekilişi gibi akıp gideceğinden uygun değildir.
Giriş kapısının karşısında merdiven ya da başka kapı olmamalıdır. Çünkü enerjinin akışı hızlı, dik olarak gelir ve diğer kapıdan çıkar.
Giriş kapısının karşısında ayna da olmamalıdır. İçeri giren enerji aynadan yansıyarak tekrar dışarı çıkacaktır. Ayrıca, giriş kapısı ile aynı hat üzerinde üç veya daha fazla kapının olmaması gerekir. Bu kural koridorlar için de geçerlidir. Eğer üç tane kapı birbiri üzerine açılıyorsa o mekanda her zaman kavga, münakaşa problemi olacaktır.
Giriş kapısının karşısında sivri köşe ve kolon bulunmamalıdır. Yine giriş kapısı karşısında cam olmamalıdır. Aksi takdirde içeri giren enerjinin eve yayılma şansı olmayacak, tekrar dışarı çıkacaktır.

2. Yatak Odası
Hayatımızın üçte birini uyuyarak geçirdiğimizden, enerjimizi tekrar şarj etmemiz ve iyi dinlenebilmemiz için yatak odasının yerleştirme düzeni çok önemlidir.

Burada dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır:
Ayaklar kapıya doğru uyunmamalıdır.
Yatak odasında kullanılan çarşaf ve örtüler düz renklerde seçilmeli, eğer desenli ise geometrik şekiller tercih edilmemelidir. Çünkü bu şekiller negatif enerji yayarlar ve dinlenmemizi engellerler.
Yatakbaşı pencereye dayalı veya pencerenin altında olmamalıdır.
Kiriş altında uyumak sakıncalıdır, çünkü kirişler ayrılığı sembolize eder ve bunların altında uyuyan kişilerin sağlık problemleri olur. Bu kural oturma mekanları için de geçerlidir.

Evli çiftlerin, tek kişilik iki ayrı yatağı yanyana koyup kullanması ayrılığı sembolize eder.

Ebeveyn yatak odasının güneybatı yönünde olması evlilik ilişkilerinde mutluluğu getirir. Yatak odasında mümkün olduğu kadar yang renkleri, (kırmızı, altın rengi) kullanmalıdır. Çünkü uyku yin (-) bir aktivitedir ve bu renkler enerjiyi canlandırır ve fazla uykuyu önler.
Yatak odanızda TV, müzik seti, bilgisayar gibi elektronik aletler bulundurulmamalıdır. Çünkü bu tip aletler elektromanyetik enerjiyi yansıtır ve sağlığınız için zararlıdır.

Odada canlı bitki olmamalıdır. Canlı bitki sadece hasta olan insanların yatak odasında pozitif enerji akışı sağlamak için kullanılır.
Odada akvaryum gibi su ile ilgili hiçbirşey bulunmamalıdır.
 
Geri
Üst