Nefis Bir Pankek İçin Yapılacaklar...

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Nefis Bir Pankek İçin Yapılacaklar...
Pankek Tarifi
Pankek Nasıl Yapılır




Pankek

Çay saatleri ve haftasonu kahvaltıları için çok lezzetli bir tarif.İşte cocuklarınız ve eşinize ister ballı ister marmelatlı sürprizler yapabileceğiniz pankek tarifi....Tabi bu bizim verdiğimiz tarif basit tabi Titan Adminiminkinin yanında Titan Adminimden En Güzel Pankek Tarifi Geliyor...



pankek_1-2d5.jpg




Malzemeler:


2 yumurta
1 bardak süt
1 bardaktan bir parmak eksik toz şeker
Yarım bardak erimiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Aldığı kadar un

Hazırlanışı:


Yumurta çırma kabına alınır, üzerine toz şeker ilave edilip çırpılır. Herhangi bir çırpma teli yeterli oluyor, mikserle köpürtmek şart değil. Süt ve yağ ilave edilir, biraz karıştırılıp püf noktasında bahsettiğim kıvam alana kadar azar azar un ilave edilir. Yapışmaz bir tava iyice ısındıktan sonra pişirme işlemine başlanırsa daha iyi sonuç alınıyor. Çikolata sos, reçel, bal ve meyve parçaları ile beraber yenebilir.

Püf Noktası:

Pankek hamurunun kıvamı krep hamurundan katı, kek hamurundan biraz cıvık olmalıdır. Tavaya bir kepçe döküp deneyin. Hamur çok katı ise biraz süt, tavada dağılacak kadar cıvıksa biraz un ekleyebilirsiniz. Pişirirken dikkat edeceğimiz en önemli nokta; Tavaya döktüğümüz hamur kabarıp göz göz olunca çevirmek gerekiyor. Yumuşak ve puf kıvamı için, pankekin iki yüzeyi tavayla bir defa buluşmalı.
 
Geri
Üst