Nereye giderken, nasıl giyinmeli?

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Nereye giderken, nasıl giyinmeli?
yemeğe giderken ne giyilir akşam yemeğine giderken ne giyilir nerede nasıl giyinilir nerede nasıl giyinmeli kokteyle
Şık görünmek için, tıpkı vücut tipinize uygun giyindiğiniz gibi, birde gideceğiniz yere uygun kıyafetler seçmeniz çok önemli Melek'ler.

Peki nereye giderken, nasıl giyinmeli Melek'ler; buyrun yerine göre giyinmenin kuralları ve sırları:)


84d40796994aaa.jpg




Yerine göre giyinmeyi bilmeyen kadınlar ne kadar şık görünürlerse görünsünler rüküşlük tuzağına düşmekten kurtulamazlar. Şık olmak ya da sade olmak yerine göre giyinildiği taktirde anlam kazanır. Her yere şık ya da her yere spor bir tarzla gitmek çok yanlış. Bu yüzden nerde nasıl giyinilmesi gerektiği bilinmelidir. Gün içerisinde planlama yaparken giyilen kıyafetin her ortama uyum sağlayabilmesi de hesaba katılmalı...


İş görüşmesi
İş görüşmesine giderken zarif görünmek önemlidir ancak öncelikle rahat olmak gerekir. Kıyafetin içinde kendini rahatsız hissetmek görüşmeyi olumsuz etkiler. Takım elbise ya da klasik etek ceket kombinleri iş görüşmeleri için idealdir. Trendi ve iddialı görünmek yerine formal bir tarz yakalamak gerekir. Temiz ve ütülü bir gömlek görüşmeyi ciddiye aldığınızı gösterir.

Ayağınızı sıkan yüksek ökçeli ayakkabılar ya da abartılı aksesuvar kullanımı iş görüşmesi için uygun değildir. Kısa topuklar ve zarif aksesuvarlar tercih edilmelidir.

Akşam yemeği
Akşam yemekleri için genel olarak hoş giyinmek gerekirse de yinede gidilen kişiler ve yemek yenilen yer göz önünde bulundurulmalıdır. Abartılı ve süslü giyinmek yemek yenilen bir ortamlar için gereksizdir. Klasik bir jeanle düz renk bir bluz ve üstüne blazer ceket hem rahat hem de şık bir kombin oluşturur, ya da küçük siyah elbise düz babetlerle tamamlanabilir.

Kutlama yemekleri için durum farklıdır, yinede fazla abartmadan klasik şıklık yakalanabilir. Dar siyah bir etekle dökümlü bir gömlek mükemmel bir ikili oluşturabilir. Aksesuvar olarak siyah bootie ve clutch çanta kıyafete çok şık uyum sağlar.

Kokteyl daveti
Kokteyller genelde erken saatlerde yapılan kısa süreli partilerdir. Abartısız şık bir kıyafetle kokteyllere katılmak mümkündür. Tek renk klasik kesim bir elbise ve görünümü hareketlendirecek zarif aksesuvarlar kokteyler için çok uygundur.

Kokteyllerde uzun süre ayakta kalınacağı göz önüne alınarak rahat ayakkabılar tercih edilmelidir.


Partiler, balolar ve özel davetler
Partilerde şık ve bakımlı görünmek çok önemli. Gecenin ağırlığına uyum sağlamak gerekir. Şık elbiseler topuklu ayakkabılarla tamamlanmalıdır. Jean ya da sade bir bluz o gece için uygun değildir. Ancak elbise giymek istemeyenler şık bir bluzu klasik bir pantolonla tamamlayabilir. Tabiki gidilen partinin konsepti kıyafet seçiminde büyük rol oynar.

Özel davetlerde kimi zaman bir tema belirlenir. Böyle durumlarda, daveti veren kişinin isteğine uygun giyinilmelidir. Balolar ise çok özel davetlerdir bu yüzden tuvalet giymek şarttır.
 
erkek arkadaşımın ailesiyle tanışmaya giderken ne giymeliyim

bana yardım edıınnn :) onlara güzel şık görünmek istiyorum akıllarında yer etmek istiyorum ne yapmalıyım
 
nasl en şık olunur ?
 
İş görüşmesine gideceksem, siyah tonlarda sade giyinmeye özen gösteririm. Dar kesim bir kumaş pantolon ve dar kesim bir gömlek giyerim. Saçlarımı topuz ya da atkuyruğu şeklinde toplarım. Sade bir çanta takarım ve topuklu ayakkabı giymeyi tercih ederim. Akşam yemeğini kimle yiyeceğim önemli;) Eğer arkadaşlarımla gideceksem, yırtık kot pantolon be salaş bir buluz giyerim. Saçlarımı salarım, ağır makyaj yapmam. Romantik bir yemek ise, siyah derin yırtmaçlı ya da sırt dekolteli bir elbise giymeyi tercih ederim. Neticede bir erkekle birlikte olacağım için biraz ağır görünmek güzel olur diye düşünüyorum.:rolleyes:


Kokteyl ya da partilere giden biri değilim ama oldu ki gittim, muhtemelen gösterişli ve iddialı bir abiye giyerim. :)
 
Merhaba kızlar. Ben güzel giyinmenin dışında gideceğim yerde ne giyersem daha rahat olurum diyen kadınlar arasındayım sanırım. Benim için rahatlık çok daha önemlidir. Dikkat çekmek veya güzel olmaktan ziyade konforum hep önde gelir. Mesela gece eğlenmeye çıkacaksam topuklu ayakkabı yerine daha düz olan ayakkabıları tercih ederim. Tabiki mekana uygun olması konusunda da titiz davranırım.


Gündüz genelde kot pantolon, spor ayakkabı ve üstüne uygun olan yaz aylarında tişört, kış aylarında ise kazak kullanırım. Eğer hava yağmurlu ise hafif yağmurluk ve plastik çizmelerden giyerim. Alışveriş yapacaksam kesinlikle en rahat kıyafetlerimi ve hafif ayakkabılar giyerim. Tabiki sırt çantası da en favori çantalarım arasındadır.
 
Arkadaşlar merhaba hepinize. Ben aslında modayı yakından takip ederim ama her ne olursa olsun vazgeçemediğim ve günlük hayatımdı sürekli kullandığım eşyalarım vardır. Mesela düz siyah dar paça kot pantolonumu farklı şekillerde kullanırım. Gündüz okula giderken hava şartına bağlı olarak spor ayakkabı veya bilekte biten botlarımla kullanıyorum.


Eğer gece çıkacaksam aynı kot pantolonumun üstüne şık bir bluz ile diz üstü topuklu çizme giyerek şık bir görüntü elde edebiliyorum. Sonuçta öğrenci olduğum için paramı ekonomik olarak kullanmak zorundayım. Bu nedenle aynı kıyafetleri farklı modeller ile kombinleyerek gittiğim yer ve mekana göre giyiyorum. Siz de uygun olduğunu düşündüğünüz kıyafetlerinizi farklı şekle sokarak giyebilirsiniz.
 
Merhaba kızlar. Ben genelde düğün, nişan ve ya eğlence yerlerinde elbise ve topuklu ayakkabı tercih ediyorum. Hem daha şık hem de daha özenli göründüğümü düşünüyorum. Çok zayıf olmadığım için ise koyu ve desensiz kumaşlar tercihlerim arasında yer alıyor. Vücuduma uygunsa hiç düşünmeden her hangi bir aktivite yoksa bile hemen alıyorum.


İş yerinde ise düz siyah pantolon ve farklı renklerde gömlekler giyiyorum. Zaman zaman pantolonun yerini eteklerde alıyor. Arkadaşlarım ile yemek yemeğe giderken gideceğim yer bir avm ise daha basit ama özenli bir şekilde giyiniyorum. Kot, tişört, babet üçlüsü en çok tercih ettiğim ve tabi rahat hareket ettiğim modeller arasında yer alır.
 
Geri
Üst