Obezdi Tamı tamına 160 kg verdi.

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Obezdi Tamı tamına 160 kg verdi.
Obezite nedir,obezite tedavisi, nasıl kilo veririm, zayıflamak için neler yapmalıyım,obeziteyle savaşanlar,obez olup sağlıklı kilo verenler,obezite hakkında bilgiler
140801162452_zaneta_jones_464x261_bbc_nocredit.jpg


İngiltere'de sağlık alanında tavsiyelerde bulunan Ulusal Sağlık ve Klinik Başarı Enstitüsü (NICE) Tip 2 diyabet hastası binlerce kişiye daha kilo kaybı sağlayan ameliyat yapılması gerektiğini savunuyor. Peki ama, aşırı kilolu insanlar ne diye daha az yemek yiyip daha fazla egzersiz yapmıyor? Şişman olduğu için tacize uğrayan Zaneta Jones'un öyküsü...

Newquay kentinde yaşayan Zaneta Jones, geçirdiği ameliyat sonucu 160 kilo kaybetti; diyabeti de düzelme sürecinde. Ama bütün bunlar, bir gazetede Zaneta Jones'un "Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) değerli kaynaklarını ziyan etmekle" suçlanmasını ve ardından üzerine köpek dışkısı atılmasını izliyor.

Üç yıl önce, tacize hedef olduğu günleri anımsıyor Zaneta...

"Oğlum Amerikan futbolu oynarken bir kaza geçirdi, hastaneye kaldırıldı. Hastane kapısından girerken bazı insanlar bize "Gazetedeki ailesiniz siz, değil mi? Buraya sokulmamanız lazım. Sağlık Hizmetleri'nin paralarını havaya savuruyorsunuz. Sizin yüzünüzden benim babam ihtiyaç duyduğu kanser tedavisini göremiyor." diye bağırıyordu. Gidip arabamda oturdum. Hastaneye girmeye çok korkuyordum." diyor.

Üzerlerine torbayla köpek dışkısı atıldığını, kendilerine baş belası diye seslendiklerini ve çok uzun süre sokağa çıkamadıklarını anlatıyor Zaneta Jones.

Obezite sorunu yaşayan birçokları gibi Zaneta da derin psikolojik ve duygusal sorunlar yaşamış biri. 1970'lerde daha çocukken, ailesinde kalp hastalığı olduğu için zayıflama hapları verilmiş ve yiyeceklere erişimi kısıtlanmış.

16 yaşında çalışmaya başladığında Zaneta, kendisine uygulanan katı beslenme düzenine baş kaldırmış ve kilosu da kontrolden çıkmış.

"En ağır olduğum dönemde 254 kiloydum, Vücut Kitle Endeksim 85'ti."diyor.

Sağlıklı sayılan bir endeks ise, 18,5-24,9 arasında.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst