Obsesif-Kompulsif Tedavisi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Obsesif-Kompulsif Tedavisi
obsesif kompulsif tedavisi hamilelikte obsesyon obsesyon tedavisi obsesif kompulsif bozukluk bitkisel obsesyona iyi gelen bitkiler
Yapılan çalışmalarda insan beyninde mutluluk kimyasallarından biri olan serotonin maddesinin seviyesinin ve etkinliğinin azalması sonrasında obsesif kompülsif bozukluğun gelişebildiği tespit edilmiştir. Bu konudaki çalışmalar devam etmektedir, ancak şu an bu verilerden hareketle serotonin maddesinin etkinliğini artıran ilaçlar tedavide kullanılmaktadır.

İyi ve doğru bir ilaç tedavisiyle hastaların yaklaşık % 60ı tedavi edilebilmektedir. Ancak tedavi sürecinde hastaların dikkat etmesi gereken husus tedavi etkinliğinin geç başlaması hususudur. Etkinin başlaması ve olgunlaşması için 2-3 aylık bir süre gerekmektedir. O yüzden bu sürenin göz önünde bulunulması ve sabırla tedaviye devam edilmesi çok önemlidir.

İlaç tedavisi tek başına yeterli olmazsa ilaveten elektroşok ve Transkraniyal Manyetik Uyarım (TMU) tedavisi de devreye sokulmalıdır. Son yıllarda transkraniyal manyetik uyarım denen bir tedavi yöntemi saplantı hastalığının tedavisinde kullanılmaktadır. Türkiyede ilk ve tek manyetik uyarım cihazını bünyesinde bulunduran Memory Centerda uygulanan hastalarda ümit edici sonuçlar alınmaktadır.

Son yıllarda yapılan uygulamalara göre ilaç-elektroşok-manyetik uyarım tedavisine bilişsel ve davranışçı terapi yöntemleri ilave edildiğinde tedavi şansı % 70-80e çıkmaktadır. Davranışçı tedavilerde de üzerine gitme, dikkati başka yöne çekme, stresle mücadeleyi öğrenme ve "bio-feedback" gibi yöntemler uygulanmaktadır.

Bilinmesi gereken en önemli konu bu durumun üzerine gidildiği taktirde tedavisinin yapılması mümkündür. Kişinin sebat etmesi büyük önem arz etmektedir.

Kaynak: DonusumSokagi
 
Takıntı zorlantı hastalığının kesin tedavisinin olmadığını daha önce doktorum söylemişti. Az önce ziyaret ettiğim bir sitede, durun adresini de koplayayım.
Obsesyondan Kurtulma Yolları 3 | Obsesif Kompulsif Davranış Bozukluğu Tedavisi ve Takıntı Hastalığı Çözüm Arayışı Bloğu
adresinde bunun çözümünün takıntıları hiç düşünmemek olduğundan bahsetmiş. Düşünmek olumsuzu unutmamakmış. Bu uygun mu? Yoksa üzerine mi gitmeliyiz? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
 
multivitamin hapı tamamen iyileştiriyo deneyin mutlaka. reklam yapmak istemiyorum ama ben pharmaton kullandım ve bir kaç günde geçti. diğer multivitaminleride kullanabilirsiniz. kullanırken her sabah tok karnına bir tane içmeniz gerekiyo ve dikkat etmelisiniz ki 1 aydan fazla kullanmayın yoksa karaciğerinize zarar verir. unutmayın ki psikolojik sorunlar ya yeteri kadar meyve sebze yememekten yani bütün vitaminleri alamamaktan ya da yeterli su içmemekten olur. Ayrıca her akşam 1 saat koşarsanız da çok iyi gelecektir.
 
Geri
Üst