Oğlak Burcu ve Özellikleri Hakkında

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Oğlak Burcu ve Özellikleri Hakkında
oğlak burç özellikleri
oğlak burcunun özellikleri
oğlak özellikleri



Oğlak burcundan olan Melek'lerimiz ve misafirlerimiz için ve ayrıca oğlak burcunun tüm özelliklerini öğrenmek isteyenler için, bu sayfamızda oğlak burç özelliklerini ele alıyoruz Melek'lerim.

oglak-burcu-1414.gif


Elementi: Toprak Oğlak_Burcu
Unsuru: Öncü
Niteliği: Kadın
Yöneticisi: Satürn
Doğal evi: 10. ev
Şifresi: Hesapçılık, önlemcilik
Uluslararası ismi: CAPRICORNUS
Hayvan Sembolü : Yaban kazı
Bitki Sembolü : Kayın ağacı


OĞLAK BURCUNUN UĞURLARI

Uğurlu taşları: Kalsedon, Kuvars, Ametist, Garnet, Siyah Opal ve Turmalin
Uğurlu sayısı: 8
Uğurlu rengi: Siyah, koyu kahve ve çok koyu mor
Uğurlu günü: Cumartesi
Uğurlu metalleri: Kurşun
Uğurlu hayvanları: Timsah ve fil
Uğurlu kuşları: Karga ve baykuş
Uğurlu çiçekleri: Kadife çiçeği, ısırgan, hüsnü yusuf


Pozitif Özellikleri : Güvenilirlik, kararlılık, isteklilik, sabır, sebat, ihtiyatlılık ; mizah ve disiplin.

Negatif Özellikleri : Eğilmez dışa bakış, ihtiras, kötümserlik, basmakalıplılık, cimrilik.

Anahtar Kelimeler: Gerçekçi, pratik, katı, yalnız, sabırlı, kararlı, dik kafalı, tedbirli, verimli, pinti, zamanı önemseyen, soğuk, karamsar, hırslı, konsantre, geleneksel, otorite.

Oğlak burcu insanı hangi koşullarda doğmuş olursa olsun durumunu daha iyiye götürme arzusundadır. Kendini hedeflerine adar, sabırla, konsantre bir şekilde çalışır. Dünyada kalıcı şeyler başarmak ve bu başarıların ona güç ve güvence sağlaması çok önemlidir. Çok tedbirlidir. Olgun, soğuk bir görünüşe sahiptir. Organize, planlı, programlı, pratik ve hırslıdır.

Enerjisini olumlu kullandığı taktirde insanlığa en büyük hizmeti verebilecek burçlardan biridir. Parayı önemsediği için biraz zor harcar. Gelecek için mutlaka tasarrufta bulunur. Duygusal açıdan kendini bastırmaktadır. Gerçekçi, pratik olma arzusu yumuşak ve sıcak duyguları dolu dolu yaşamayı kısıtlamaktadır.

Oğlaklar ciddi ve güçlü iradeleriyle tanınırlar en önemli iki temel özelliği güvenilirliği ve dürüstlüğüdür

İki tip oğlak vardır; biri yabani dağ keçisi olup taşlarda zıplarken, diğeri evcil keçi olup çevrede kendi için ayrılmış yeşillikleri yetinir. Genellikle tutkulu insanlar olduklarından kimseden geri kalmak istemezler. Çok iyi iş adamı olurlar. Çok gelişmiş görev duyguları vardır. Kendilerine karşı olan kişilerle alay ederler. Duyguları dengeli olduğu için fazla maddeci gözükürler. Paraları konusunda çok dikkatli olsalar da, eli açık insanlardır. Sıkıntıda olan bir insana yardım ettiklerinde bir teşekkür onlar için yeterli gelir.

Oğlaklar çok sadık insanlardır. Bir kişiyi sevdiklerinde ömür boyu o kişiye bağlı kalırlar. Güçlü bir mizah yönleri vardır. Oğlakların zihinsel özelliklerini hesapçı ve soğuk sözleriyle tanıyabiliriz. Oğlak burcunu tanımlaya cümle KULLANIRIM ’dır. Tutucu yapılarını evlerine de yansıtırlar. Gösterişi sevmez, eşyaların ölçülü ve işe yarar olmasını isterler.

İyi bir matematikçi, politikacı, diş hekimi, müzisyen, yönetici, mimar olabilirler. Oğlaklar çocukları için eğitim ve başarıları için bir takım kurallar koyar ve buna uymasını isterler.

Oğlak çocukları müzik, tarih, arkeoloji, izcilik konusunda desteklenmelidir. Genellikle yaşlarından olgun ve ciddi olurlar. Çok kitap okur ve kitaplarını iyi korurlar. Bir oğlak çocuğuna çalışsan daha iyisini yapabilirsin derseniz, bir sonraki karnesi takdir olarak gelecektir.

OĞLAK BURCU ERKEĞİNİN öZELLİKLERİ

Oğlak erkeği oldukça çalışkan ve hırslıdır. Küçük yaştan itibaren yükselmenin, başarı kazanmanın hayalini kurar. İnsanları idare etmeye alışıktır. Onun için yaşamda paranın önemli bir yeri mutlaka vardır, çünkü paranın gücünü ve neler getireceğini çok iyi bilir. Kafasını daima işe verir ve israftan hoşlanmaz. Bu erkek hayatta savaşacak, çok çalışıp tüm engelleri aşarak başarıya kavuşacak güçtedir. Ona, destek olacak ve cesaret verecek bir kadın gereklidir. Üstün olan her şeye hayranlık duyar ve kendisini de üstün görür. Sürekli desteklenme ihtiyacı içindedir. Zengin ve başarılı olsa bile üstünlüğünü herkese duyurup kabul ettirecek fırsatlar peşindedir. Oğlak erkeği hayalindeki kadının, kişiliğine kadar huyuna gitmesini ister. Güzel ama düzensiz bir kadın onun işine gelmez. Aslında aradığı mükemmel bir eştir. Akıllı, kibar, zarif ve hisli kadınlardan hoşlanırlar. Oğlak erkeği evine, ailesine ve törelerine bağlıdır. Evlendiği kişinin de bunlara saygı göstermesini bekler. Saygın ve soylu ailelere girmeye ve böyle kadınlarla dost olmaya can atar. Akıllı oğlak erkeği aslında sevgi konusunda oldukça çekingen davranır. Kadını beğense bile açıklamaktan kaçar. Müthiş bir iş adamıdır ama aşk konu olunca birden durgunlaşır. Aslında bu, duygularına fazlaca güvenememesinden kaynaklanır. Bu yüzden kadının ona yaklaşmasını bekler. Tenkit ve alaylı sert sözler, onu yaralar. Hafızası çok iyidir, hiçbir şeyi unutmaz. Onun mantığı, zekası ve görüş gücüyle hiç baş edilmez. Sesini yükseltmeden çok ağır cevaplar verebilir. Oğlak erkeği iyi para kazanır. Bu gün zengin olmasa bile yakın zamanda bir servet kazanabilir. Her şeyin en güzelini ve en pahalısını almaya çalışır. Düzgün, temiz ve sade giyimden hoşlanırlar. Eğlenmeyi seven, neşe ve heyecan arayan ve çok da meraklı biridir. Bazen aşırı karamsarlığa gömüldüğü olabilir. O zamanlarda ona şefkatle yaklaşmak gerekir.

OĞLAK BURCU KADINININ öZELLİKLERİ

Bu burcun kadını toplumda çok beğenilen zarif insanlardandır. Aynı zamanda akıllı bir kadın olduğundan kimseye kolayca güvenmez. Gerçekçi olan bu kadın erkeklerden daha temkinli ve kuşkucudur. Oğlak kadını havailikten,saygısızlıktan ve cahillikten hiç hoşlanmaz. Seçtiği insanlar kültürlü ve zeki olacaktır. Oğlak burcu kadınından ideal iş kadınları çıkar. Seçtiği işte başarıya hemen kavuşur, çünkü enerjik, hırslı ve dikkatlidir. Oğlak burcu kadını evliliğe de bir iş gözüyle bakar. Bu yüzden evliliğinde planlı bir hayatı olur. Her şeyi kolaylıkla idare edip planlı bir yaşam için mantıklı önlemler alır. Bu kadın paralı bir eş yerine kibar, nazik ve entelektüel birini arar. Oğlak kadını eşini destekler, onun yükselmesi için tüm gücünü kullanır. Onda esrarlı bir hava vardır. Bu da erkeklere çekici gözükmesini sağlar. Mantığıyla hareket eden bu kadın için dostluk çok önemlidir. Gezmeyi ve eğlenceyi çok seven oğlak kadını gürültülü yerler yerine kibar ve ilginç yerleri tercih eder. Hayata büyük ilgi duyar, meraklıdır. Espri konusunda da pek anlayışlı değildir. Oğlak kadını hayalci olmadığı için mantığına güvenir. Daima sade ve zevkli şeyleri seçer. Kendisine yakışanı giyer. Oğlak kadınının vücudu oldukça güzeldir ve sağlıklıdır. Uyuşmasa da eşinin yakınları, dostları ile arkadaşlık etmeye çalışır. Bu kadın üstün bir eş arayışındadır. Arzu ettiğine kavuşursa çok iyi bir eş ve ev kadını olur. Kendisini sevdirir, ama baskı altında tuttuğu hisleri yüzünden sevmesi zordur, buna rağmen birisine bağlanırsa o kişiden kolay kolay kopmaz. Bu kadın çok çok önemli nedenler olmazsa eşinden boşanmaz.
 
Geri
Üst