öğrenciler için yemek tariflerimiz

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
öğrenciler için yemek tariflerimiz
evde bulunan malzemelerle yemek tarifleri
Binbir zahmetle yemek hazırlamakla uğraşmak istemeyen öğrencilerimiz için çok kolay ve her evde bulunan malzemelerle ,hazırlanabilen,yemek tariflerini burda bulabilirsiniz...e tabi ki ev hanımlarımızda yapabilir....Çünkü çok pratik tarifler..Denemek isteyeceğinize eminim.Basit tariflerle katkıda bulunabilirsiniz.:)

İlk tarifimiz

Yumurtalı Ekmek

Malzemeler

1 adet baget ekmek
2 çorba kaşığı tereyağ
100 gr. beyaz peynir
100 gr. salam
2 adet yumurta
1 çay kaşığı hardal
4-5 adet kornişon turşu
Yeteri kadar karabiber, pul biber



HazırlanışıYumurtaları haşlayıp sarılarını ezin.Tereyağı ve peyniri ezip yumurtaya ekleyin. Turşu ve salamları küp küp doğrayıp karışıma ilave edin.Baharatlarını ekleyip ekmek dilimlerine sürün.Sonra salamları çubuk çubuk kesip çapraz şekilde koyarak arzu ederseniz süsleyebilirsiniz.
 
Patates krebi

KAÇ KİŞİLİK: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk

PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:


3 orta boy patates

1 su bardağı un

2 çorba kaşığı margarin

4 yumurta

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı domates salçası

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Patatesleri haşlayın. Çatalla ezerek veya blenderden geçirip püre yapın. Büyük bir kaseye alın. Un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Süt ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.

* 15 cm çapındaki teflon tavayı ısıtın. Fındık büyüklüğünde margarinle yağlayın. Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alarak tavanın ortasına dökün. Tavayı sallayarak karışımın eşit olarak yayılmasını sağlayın. Krebin bir tarafı pişince tahta spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.

* Bir krebin üzerine ince bir kat halinde domates salçası sürüp derin bir fırın kabına alın. Aynı işlemi uygulayarak krepleri üstüste yerleştirin. En üstüne biraz salça sürüp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Dörde kesip sıcak olarak servis yapın.
 
Fransız sandviç

KAÇ KİŞİLİK: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk

PİŞME SÜRESİ: 5 dk

Malzemeler:


8 dilim tost ekmeği

100 gr dilimlenmiş kaşarpeyniri

1 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çorba kaşığı hardal

1 çorba kaşığı tereyağı

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:

* Tost ekmeklerini ve kaşarpeyniri dilimlerini su bardağı ağzıyla yuvarlak kesin. Ekmeklerin bir yüzünü tereyağı ile yağlayıp peynirleri yerleştirin. Üzerlerine hardal sürün. Kalan ekmek dilimlerini üzerlerine kapatıp kürdanla sabitleyin.

* Sıvıyağı tavada kızdırın. Süt, yumurta, tuz, karabiber ve kekiği bir kâsede karıştırın. Sandviçleri bu karışıma batırıp önlü arkalı kızartın. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
 
Dip soslu kolay kıtır

KAÇ KİŞİLİK:
8

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk

PİŞME SÜRESİ: 5 dk

Malzemeler:


3 lavaş ekmeği

50 gr tereyağı

2 dal taze soğan sapı

1 çay kaşığı biberiye

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı mercanköşk

Peynirli dip sos malzemesi:

250 gr küflü peynir

1 çay kaşığı tereyağı

3-4 dal taze nane

1 kahve fincanı süt kreması

Karabiber

Hazırlanışı:

* Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Taze soğanı incecik kıyın. Bir kapta tereyağı, soğan, biberiye, kekik ve mercanköşkü iyice karıştırın. Karışımı lavaş ekmeklerin üzerine sürün. Üçgen şeklinde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

* Dip sosu hazırlamak için taze naneyi kıyın. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Peyniri ufalayıp tereyağı, nane, süt kreması ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.

* Servis kâsesine alıp üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız kıtırlarla birlikte servis yapın
 
Sucuklu Pizza tarifi..( çok basit) herkes yapabilir

Malzemeler:
1 kangal sucuk
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 fincan zeytinyağı



HAZIRLANIŞI :
Mayayı ılık bir bardak suda ezin.
lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin.
3 bardak unu eleyerek ortasını açın.
İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.

Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.

Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın.

Üzerine zeytinyağı sürün.
Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin.
Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin.
Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin.

Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun.

afiyet olsun
 
Karnabahar Pane
Malzemeler
• 1 adet orta boy karnabahar
• 1 çay bardağı nişasta
• 1 çay bardağı soda
• Yeteri kadar tuz
• 1,5 su bardağı sıvı yağ
• 4-5 dal maydanoz
• 1 kase yoğurt

Karnabaharları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine tuz serpip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Dağılmadan haşlayın. Soğuyunca çiçek çiçek ayırın. Bir kasede un, nişasta, tuz ve sodayı iyice karıştırın.
Tavada sıvı yağı kızdırın.

Çiçekleri bulamaca bulayıp iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alın. Sarımsağı dövüp maydanozu ince kıyıp yoğurda karıştırın. Bu sosla birlikte servise sunun.
 
Patatesli Omlet

Malzemeler

• 4 adet patates
• 4 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı margarin
• 3 çorba kaşığı süt
• Kırmızı biber, kara biber ve tuz

Patatesleri tavla zarı iriliğinde doğrayın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarın. Bu arada yumurtaları kırıp sütle çırpın. Baharatları da ilave edip karıştırın. Bu karışımı patateslerin üzerine yayarak karıştırın.

Margarini tavada eritin. Patatesli karışımı tavaya alıp kapağını kapatarak pişirin. Omleti ters çevirin. Rendelenmiş kaşarpeynirini serpin. Öbür yüzü de pişen omleti tabağa alın. Dilimleyerek servis yapın.
 
Bekar Patates





MALZEMELER
4 adet haşlanmış patates
1 adet haşlanmış havuç
1 kase yoğurt
1 kaşık mayonez
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
tuz,
2 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı dövülmüş pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tutam maydanoz


HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patatesler ile havuç sıcak sıcak soyulur ve salata yapar gibi doğranır.Tuzlanarak derin bir servis tabağına yerleştirilir. Yoğurt,
mayonez ve tuzla dövülmüş sarımsak iyice karıştırılır. Bu karışıma nane ve pul biber eklenerek patates ve havuçların üzerine dökülür, fakat karıştırılmaz. Diğer yanda eritilen yağın içine sıvıyağ ve salça konarak pişirilir. Yoğurtlu karışımın üzerine şekilli olarak kaşıkla dökülür. Maydanozla süslenip hemen servis yapılır
 
Tavuk göğsü

malzemeler:

11_12 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 kilo süt
yarım paket margarin

hazırlanışı:

şeker un ve süt bir kapta mikserle iyice çırpılır.Sonra kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır ve 5 dk daha kaynadıktan sonra pişirilir.Kısık ateşte olsun yoksa benim yaptığım gibi topak topak olur . piştikten sonra ocaktan alınılır ve yarım paket margarin ilave edilir yine çırpılır
smile.gif


daha sonra tercihen kare şeklinde cam bir kaba konulur süslendikten sonra servis yapılır.
 
Kaşarlı tavuk pane
123tw6a-8092.jpg


Malzemeler:
750 g beyaz tavuk eti
150 g kaşar
50 g un
5 yumurta
3 çorba kaşığı soya sosu
1 limonun suyu
kara biber
ince kıyılmış maydanoz ve taze fesleğen
tuz

Hazırlanışı:
Et uzun şeritler halinde kesilir. Soya sosunu, limon suyunu, kara biberi, maydanozu ve fesleğeni kesilmis tavuk etine ilave edip karıştırılıyor. 20 dakika marine ediliyor. Sonra et süzerek alınıyor ve kurulaniyor. Kaşarı ince ince rendelenip çırpılmış yumurtalarla karıştırılıyor. Et'i tuzlayıp unda yuvarlanıyor sonra yumurta karışımında ve en son galeta ununda. Pane haline gelen et el içinde iyice sıkılıyor daha uzun bir hal alsın diye. Tekrar yumurta karışımında bulanıp kızgın yağda pişiriliyor.


 
Geri
Üst