Öksürüğe Bu Bitkiler Çok İyi Geliyor!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Öksürüğe Bu Bitkiler Çok İyi Geliyor!
öksürüğe çare, öksürüğe iyi gelen bitkiler, öksürüğe ne iyi gelir


Sevgili melekler. özellikle kış aylarında artan öksürükle başa çıkmak için hemen ilaçlara sarılmanız gerekmiyor. Bunun için alternatif tıptan faydalanabilir, binbir çeşit faydalı bitkiden yararlanabilirsiniz. İşte sizler için diyetisyen Funda Tuzgöl'den öksürüğe iyi gelen şifalı bitkilerin listesi ve hazırlanış şekilleri...




öksürük.jpg




Okaliptüs: Öksürükte balgam söktürücü etkisi vardır.

Hazırlanışı: 3 g ufalanmış yaprak üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edilip kapaklı fincanda 5-10 dak demlenir. Günde 2-3 kez içilebilir.

Gastrointestinal hassasiyeti olan bireylerde bulantı, kusma ya da ishale yol açabilir.


Anason: Öksürükte balgam söktürmek için kullanılır. Demlenen çayı sabah ve akşamları içilir.

Hazırlanışı: 2- 3 gram tohum üzerine kaynatılmış su ilave edilerek, 5-10 dakika kapaklı demlikte ya da bardakta demlendikten sonra içilir.

Alerjik bünyelerde tüketimine dikkat edilmelidir.


Mine çiçeği: Öksürük giderici olarak kullanılır.

Hazırlanışı: 3 gram ufalanmış bitki üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edip 10-15 dakika demlenir ve bu çay günde 2-3 kez içilir.

Hamilelik süresince kullanılması önerilmemektedir.


Ayva: Öksürükte yatıştırıcı ve boğazı yumuşatmak için ıhlamur gibi bitkilerle karıştırılarak kullanılır. Ayva meyvesi ve yaprakları da öksürükte sakinleştiricidir. Ihlamur içerisinde demlenmesi ile etkisi artırılır.

Hazırlanışı: Akşamları yatarken 1 çay kaşığı tüm ve sağlam ayva tohumu, 1 fincan su içerisinde 5-10 dakika demlenip içilir.

Ayva çekirdeği önerilenden fazla kullanılmamalıdır.


Bamya çiçeği (Afrika bamyası / kara bamya): Öksürükte balgam söktürmek için kullanılır.

Hazırlanışı: 2-3 gram kuru ve parçalanmış çiçek yapraklarının üzerine, 200 ml taze kaynatılmış sıcak su ilave edilir, 5-10 dakika demlendikten sonra içilir.

Nergis: Öksürüğü hafifletmek ve terlemek için kullanılır.

Hazırlanışı: 2-3 g kuru bitki üzerine, 200ml taze kaynatılmış sıcak su ilave edilir ve 10 dakika demlendikten sonra içilir.


Kakule: Öksürük şikayetinde öksürüğü hafifletmeye yarar.

Hazırlanışı: 2 gram toz haline getirilmiş kakule tohumu kapaklı bir fincana konur ve üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edilir, 10-15 dakika demlendikten sonra içilir.


Meyan kökü: Kuru öksürükte kullanılır. Balgam söktürücü etkisi vardır.

Hazırlanışı: 2 gram toz meyan kökü üzerine soğuk su ilave edilir, kaynadıktan sonra ılınması beklenir ve içilir.
 
Geri
Üst