Ölen travestinin gusül abdestini kim alır?

2

26699999

Forum Okuru
Ölen travestinin gusül abdestini kim alır?
İyi günler benim kafamı kurcalayan bir soru var. Travestiler bildiğiniz gibi erkek ama kadın gibi gögüslerede sahip bunlar ölünce kadınmı erkekmi yıkıyor ? Yoksa yıkanmadanmı gömülüyorlar
 
Merhabalar. Çok önemli ve derin bir mevzu hakkında gelmiş sorunuz. Bu konuda çok dikkat ve itina isteyen bir durumla karşı karşıyayız. Günümüzde travesti ve benzeri ifadelerle zikredilen bu kişiler dini terimde hünsa diye tabir edilir. Hünsa çift cinsiyetli Kişiler demektir. Dini kuralları yerine getirirken bu kişinin hangi cinsiyete daha yakın olduğunu iyi bilmek lazımdır. Namaz ibadetinde hac ibadetinde ve sair diğer muamelatta kendisi için ne hüküm verilmişse onunla amel eder. Bu Kişiler öldüğü zaman onu ne erkek ne de kadın kimse yıkayamaz. Gassal yani yıkayan kişi eline temiz bir bez sararak ve onu ıslatarak mevtanın belli başlarını siler. Yani bi çeşit ona teyemmüm aldırmak gibi bir şeyler yapar. Bu kişi mevtanın yakını ise eline bez sarmadan da bunu yaptırabilir.
 
Bu sorunun cevabını bende gerçekten çok merak ediyordum . İnsan ister istemez böyle tuhaf soruları aklına getirebiliyor. Yani travestinin erkeklik organı var aynı zamanda gögüsleri silikonlu vücudu kullandığı hormon ilaçlardından dolayıda kadın teni gibi. E böyle bir durumda insan düşünüyor travesti ölünce onu kim yıkar. Açıklama çok mantıklı hocam Allah razı olsun .
 
Geri
Üst