Ortopedik Hastalıklarla ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Ortopedik Hastalıklarla ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
kemik kaynamasını hızlandırma kemik kaynaması kaynaması için besinler kırığına iyi gelen besinler kırığa iyi gelen yiyecekler
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman] [FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]1) Hangi yiyecekler kırığın kaynamasını hızlandırır?
Kırığın kaynamasını doğrudan anlamlı derecede etkileyen bir yiyecek yoktur. Fakat kalsiyum içeren gıdalar (süt ve süt ürünleri) artan kırık kaynama metabolizması sebebiyle tavsiye edilir. Burada özellikle paça çorbası olarak bilinen yemekten bahsetmek yerinde olacaktır. Bu gıdanın yaygın inanışın aksine kırık kaynaması ile hiç bir etkisi olmadığı gibi bu besinin vücutta parçalanmasını sağlayan bazı enzimler insan vücudunda yoktur. Damak zevki olanlar yiyebilir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]2) Yakınımda kemik erimesi tespit edildi. Ben nasıl korunabilirim?
Kemik erimesi her insanın yaşlanmayla başına gelecek tabii bir süreçtir. Ancak zaman zaman bazı hastalıklar kemik erimesinin vaktinden önce va daha şiddetli çıkmasına sebep olurlar. Bu durumların tespit edilip tedavi edilmesi önemlidir. Kemik erimesinin kadınlarda en sık sebebi erken menapoz ve hormon dengesizlikleridir. Bu türlü rahatsızlıklar kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının alanına girer. Yaşlılığa bağlı kemik erimesinden korunmanın en etkili yolu düzenli egzersiz yapmaktır.Bunun dışında bazı kemik metabolizma hastalıklarında da kemik erimesi ile karşılaşılabilir. Bu durumlarda ortopedi ve travmatoloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon yada iç hastalıkları uzmanlarına baş vurmak gerekir. Günümüzde kemik erimesini önleyen yada azaltan bazı ilaçlar mevcuttur ancak ilgili branş hekiminin kontrolünde uygulanması gerekir.
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]
[/FONT]
[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]3) Çocuğum yeni yürümeye başladı. Ayakları içe basıyor. Bu normal midir?
Çocukluğun ilk yıllarında ayak kavsi değişik fizyolojik sebeplerden dolayı tam oluşmayabilir. Bu durumda dikkatli ebeveynler tarafından düz tabanlık olarak yorumlanabilir. Bazı çok nadir anadan doğma anomalilerin dışında bu normal olabilir. Şüpheli durumlarda yine de bir uzmanın görüşünün alınması uygundur.
[/FONT]


[FONT=Arial, Verdana, Times New Roman]trsaglik.com
[/FONT]
[/FONT]
 
Geri
Üst