Oruçluyken Adet Olmak Orucu Bozar mı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Oruçluyken Adet Olmak Orucu Bozar mı?
oruçluyken adet olmak, oruçluyken adet olunca ne yapmalı, oruçlu adet olmak orucu bozuyormu, adetli oruç tutulurmu

Müslümanlara farz kılınan ve sağlığı elveren her kadın ve erkeğin yerine getirmesi görevlerden biri oruç tutmakdır. Birçok bayanın merak ettiği sorulardan biride oruçlu iken adet olunca orucunun bozulup bozulmayacağı yönündedir. Sizler için merak ettiğiniz sorunun cevabını bulabileceğiniz bilgileri paylaşıyoruz.
1913575680.jpg

Bazı kesimler güneş batmasına 1 saniye kalana kadar adet olunması halinde orucun bozulduğunu ileri sürmektedir. Ancak bazı kesimlerde ise durum aynı şekilde değildir. Adet olmanın yemek, içmek ya da cinsel ilişki gibi bir durum olmadığını belirten uzmanlar, oruçluyken adet olan kadının oruç tutmaya devam etmesini söylemektedir.

Diğer yandan oruç adet olma dışında cinsel ilişki ile bozulur. İftar saati gelmeden cinsel ilişkiye girilmesi orucun bozulmasına neden olur. Bu yüzden adet olmakla cinsel ilişkinin aynı tutulması ve birbirinden ayrılması gerekir.
Peki iftar saatine yakın bir anda adet olunması halinde ne yapılmalıdır?

Diyelim ki bir kadın oruç tutuyor ve regl günlerinin yaklaştığını bilmesine rağmen her gün oruç tutmaya devam ediyor. Ancak regl günü geldi çattı ve iftar saatine kısa bir süre kala adet oldu. Bu durum kadının yapması gereken oruç tutmaya devam etmesidir. İftarını açmasının ardından temizlenmelidir ve adet dönemi bir sonraki gün de devam edeceği içi oruç tutmalıdır.
 
Geri
Üst