Oruçluyken Sizi Tok Tutacak 8 Gıda!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Oruçluyken Sizi Tok Tutacak 8 Gıda!
oruçluyken tok tutan yiyecekler, tok tutan yiyecekler, ramazanda acıktırmayan yiyecekler


Sevgili melekler, oruçlu kalınan sürenin uzun olması, iştah kontrolü açısından bize zorluk yaşatıyor birkaç Ramazandır. Yaz mevsimine denk geldiği süre boyunca bu zorlukla mücadele edeceğimizden, uzmanlar bu süreyi tok olarak geçirmemize yardımcı edecek gıdaları bizimle paylaşmaya devam ediyor. İşte acıkmanızı geciktirecek 8 gıda maddesi!..



tok-tutan-yiyecekler.jpeg




Ramazan ayında, beynimizin yönettiği açlık-tokluk hisleri arasındaki denge bozulur. Günün büyük bir bölümünde midemiz boş kalacak ve vücudumuzun besine ihtiyacı olacaktır. Size iftardan sahura yiyebileceğiniz, gün içerisinde açlığınızı daha kolay kontrol edecek sekiz çeşit yiyecek önereceğim. Bu sekiz çeşit yiyecekle hem vücudunuzu sağlıklı besinlerle besleyecek, hem de ertesi günkü açlık hissini azaltabileceksiniz...

Karpuz, elma

Elma, karpuz ve kavun yüksek miktarda su içeren meyveler olup kalorileri de oldukça düşüktür. C vitamini, potasyum, magnezyum ve likopenin de çok iyi kaynaklarıdır. İftar ile sahur arasında hem su ihtiyacınıza destek olacak, hem de düşük kalorili alarak sıkı doygunluk sağlayacak bu meyvelerden büyük bir kase karıştırarak yiyebilirsiniz.

Kuru baklagil

İftar sofranızda her gün muhakkak mercimek, nohut, kuru barbunya, kuru fasulye veya kuru iç bakla bulundurun. İftar sofranızda salatanızın üzerine bol haşlanmış mercimek veya nohut ekleyin.

Yulaf

Size önerimiz; haftada en az iki-üç kere sahur öğününüzde, bir kasede dört-beş yemek kaşığı yulafı az yağlı sütle karıştırın. Üzerine çok az tarçın serperek bol taze meyve doğradığınızda iftara kadar hem susamayacak hem de tok kalabileceksiniz.

Çorba

Sahur veya iftar öğünlerinize bir kase çorba ile başlayabilirsiniz. Pratik olarak hem zamandan tasarruf edeceğiniz, hem de yapımı kolay olan paket çorbaları da rahatlıkla kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Acı çikolata

Birçok araştırma, bitter çikolata tüketenlerin açlığı tetikleyen ghrelin adlı açlık hormonunu bastırdığını ve diğer tatlı yiyenlere göre daha geç açlık sinyallerinin vücutta oluştuğunu gösterir.

Badem

İftarda yemek ardından yiyeceğiniz bir avuç kadar badem ve ceviz, aşırı yemek yemeyi önleyerek hızlı doyuma ulaştırmayı sağlamaktadır.

Yeşil çay

Yeşil çayın içinde bulunan aktif maddelerin, acıkmamıza neden olan dopaminin kırılmasını engellediği belirtilmiştir. Bol buzlu yeşil çay içerek hem susuzluğunuza, hem de uzun sürecek açlığa savaş açmış olursunuz.

Yumurta

Yüksek protein içeriği sayesinde yumurtanın açlığı bastırma üzerinde etkisi kuvvetlidir. Sahur öğününde iki yumurtalı bir menemen, sizi gün içerisinde oldukça tok tutar.
 
Geri
Üst