Östrojen Hormonu Nasıl Arttırılır?

Uzman SühaN

Administrator
Östrojen Hormonu Nasıl Arttırılır?
Östrojen düzeyinizi öğrenmek için doktorunuzu ziyaret edin. Östrojen hormonunuzu arttırıcı bir tedaviye başlanılacaksa da bu doktor kontrolünde olmalıdır. Östrojeniniz hakkında her şeyi kan değerlerinizi talep ederek doktorunuzundan öğrenin ve östrojen hakkında her şeyi öğrenin. Östrojen yetersizliği ki buna östrojen egemenliği de denilmektedir kadınlarda adet bozukluklarına, yumurtalıklarda kist oluşmasına hatta meme kanserine bile sebep olabilir. Östrojen hormonunuzun ne düzeyde olduğunu bilin ve doktorunuza en az 6ayda bir bu tahlilleri yaptırın.



7.jpg




GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULARI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.
https://www.meleklermekani.com/forums/gebelik.59/




Östrojen Hormonu Nasıl Arttırılır, Östrojen hormonu hem kadınlarda hem erkekde bulunan bulunan vücutta kendiliğinden salgılanan cinsel bir hormondur. Kişilerin sağlıklı bireyler olabilmeleri için östrojen hormonunun düzeyinin ortalama sağlıklı bir düzeyde olması önemlidir. Erkeklerde kadınlara kıyasla düşük seviyede bulunan östrojen hormonunun fazla olması erkeklerde hormonal bir çok rahatsızlığın davetçisidir. Kadınlarda ise özellikle regl dönemlerinde ve menopoz döneminde östrojen seviyesinde düşüş görürlür. Ve bunun için östrojen hormonunu arttırmaya yönelik tedavi uygulanır.



Östrojen hormonu nasıl arttırılır?
Hayat şeklini değiştirmek ciddi anlamda östrojen miktarının değişmesine yol açar. Olumlu yaşam koşulları. stressiz yaşam östrojenin artmasına katkı sağlar.
Öncelikle doktora gidilmeli ve östrojen düzeyi ölçülmelidir. Cinsiyete, yaşa, geçirilen hastalıklara, kan değerlerine göre östrojen düzeyi değerlendirilmeli. bozukluk varsa doktor tavsiyesiyle hormon ilaçları kullanılabilir.



Sigara endokrin sistemini olumsuz etkiler. Bu nedenle östrojen de dahil bir çok vücut salgısı azalır hatta durabilir. Sigarayı bırakmak östrojeni arttırmada büyük önem taşımaktadır.
Yeterli seviyede egzesiz yapmak östrojen salgısının artmasını sağlar. Ama aşırıya kaçılmamaya dikkat edilmelidir aşırı egzersiz östrojen seviyesinin yeniden düşmesine sebep olur.
Yeme alışkanlığı östrojen seviyesini etkileyen bir diğer etkendir. Sağlıklı beslenmek östrojen seviyesini arttırır. Taze ve organik gıdalar tüketilmesi bir çok sağlık alanı açısından da önemlidir. Uygun bir diyet listesi oluşturularak, düzenli ve sağlıklı beslenerek östrojen seviyesini yükseltebiliriz.

Soya peyniri, soya sütü ve benzeri soya ürünleri östrojen hormonu düzeyini ciddi anlamda arttırmaktadır.
Besini değerleri yüksek, vitamin, mineral ve protein miktarları bol olan gıdalar östrojen hormonunu arttırırlar. Bu gıdaların bazıları; keten tohumu, brokoli, balkabağı, sarımsak, taze fasulye, kuru kayısı, patates, şeftali, çilek, ahududu'dur
Fabrika üretimi olan kimyasal şekerlerden uzak durulmalıdır. Şekeri mümkün oldukça meyvelerden karşılamak en doğrusudur. Şeker ve karbonhidrat tüketimini azaltmak östrojeni arttırır.



Günde bir fincan kahve östrojen seviyesini arttırır. Kahve taze çekilmiş ve organik olursa bu daha etkili olur.
Bitkisel gıdaların tüketimi östrojeni yükseltir.
Fitoöstrojenik gıdalar östrojeni yükseltirler.Bu gıdalar; baklagiller, soya fasulyesi, bezelye, barbunya, karnabahar, brokoli, kayısı, kuru eriktir.
Bitki çayları endokrin sistemi ve metabolizmayı olumlu olarak etkiler. Yani östrojen hormonunu arttırıcı bir etkiye sahiptir. Östrojeni arttırmak için içilebilecek bitki çayları; nane, kurutulmuş su yosunu, kekik, ada çayı, meyan kökü, karabaş otudur.
Son olarak bu konuda etkisi olan keten tohumu iyi bir fitoöstriktir. Östrojeni arttırmak için keten tohumu günlük tüketilebilir. Kalp hastalığı, kanser, diyabet gibi birçok hastalığında tedavisinde kullanılan keten tohumu östrojeni de arttırıcı etkiye sahiptir.
 
Geri
Üst