Patlıcanı Nasıl saklamalıyım?

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Patlıcanı Nasıl saklamalıyım?
patlıcan nasıl saklanmalı patlıcan yemekleri patlıcan kızartması buzlukta nasıl saklanır
Arkadaşlar buzluğuma patlıcan koymak istiyorum ama daha önce hiç koymadım nasıl yapacağımıda bilmiyorum.Kışın buzluktan çıkarıp bir imam bayıldı yapsakyada ne biliyim bir patlıcan salatası yapsak da yesek fenamı olur. hem kışın patlıcanlar acı ve hormonlu oluyor yazın ki gibi olmuyor.
patlican2-1.jpg


sizden isteğim bana patlıcanları nasıl saklayacağımı yazarsanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler arkadaşlar.
 
oy oy oy nasılda konu açmış benim asim ben karnıyarıklık koyuyorum bazen kızartıp poşete atıp buzluğa atıyorum kışında hormonsuz çıkarıp yiyoruz güzel oluyo yani denemeni tavsiye ederim banada yolla imi yapınca :)
 
asimeleğim canım ben patlıcanı közleyip soyuyorum poşetleyip buzluğa atıyorum,içlerini oyuyorum çok hafif kızartıp dolmalık yapıyom,karnıyarıklık kızartıp poşetliyorum ve kesme şeker büyüklünde küp küp doğrayıp kızartıyom kışın güzel bir fırın yemeği oluyor hemde çalışan bayan için hazır az sürede pişen yemek oluyor:)
 
asicim benim annem hep boyle yapar istersen dene.patlicanlarin sap kismini aldiktan sonra eninden iki esit parcaya bolup bir bicak yardimiyla kabuklari yarim cm kalinliginda kalana dek oyuyorum daha sora carsaf ignesi denilen buyukce bi iyneye ip gecirdikden sonra uc kisimlarinin biraz altinda siraya dizerek birbirlerine cok yaklasmiycak bir konumda bol gunes gorenbi yerde kurut sonra torbaya at sonrada buzluguna koy simdiden afiyet olsun:23:
 
ama kızartıp buzluğa atmak zararlıymış. kansorejen madde ürüyormuş. nasıl olcak :(
 
Ben patlıcanları közlüyorum . Karnıyarığı da közlenmiş patlıcandan yapıyorum. Hem sağlıklı muhafaza edebiliyorsunuz. Hiç bir zararı yok. Ama kızartılıp işlem gören her besin sağlık üzerinde olumsuz etkiye sahip . Bu yüzden ya haşlayın yada konseve yapın
 
Geri
Üst